$
חדשות טכנולוגיה

אפל: קיבלנו 5,000 דרישות לחשיפת מידע מממשלת ארה"ב

ענקית האלקטרוניקה חשפה את היקף הבקשות שקיבלה מאז סוף 2012. לפי הערכות, החברה מסרה מידע על כ-10,000 לקוחות. לטענת אפל, רוב הבקשות היו לחקירות בנושא גניבות ואיתור נעדרים

הראל עילם 11:1917.06.13
אפל חשפה הבוקר (ב') את כמות בקשות המידע שקיבלה מהממשלה האמריקאית, ומדובר במספר מדאיג: לפי חברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, מאז דצמבר 2012 היא קיבלה לא פחות מ-5,000 בקשות מסוכנויות החוק האמריקאית לחשוף מידע פרטי על אזרחים המשתמשים במוצריה.
לפי דובר החברה, אפל פנתה קודם לממשל האמריקאי וביקשה אישור לחשוף חלק מהמידע שעד כה הוגדר כסודי. ברוב המקרים, כאשר מדובר בבקשות מידע המועברות על ידי בית המשפט FISA, עצם בקשת המידע היא סודית ועל החברות אסור לדווח או להתנגד לבקשה.

 

עוקבים אחריכם - גם בסיוע אפל עוקבים אחריכם - גם בסיוע אפל צילום: ניצן סדן

 

המידע שאפל חשפה אינו מבהיר מה היקף המידע המלא שהיא שיתפה עם הרשויות, וכמה לקוחות נפגעו מכך. בקשת מידע אחת יכולה לכסות יותר מאשר לקוח אחד, אלא קשת של לקוחות מאזורים מסוימים, או שדיברו במכשיר ברשתות מסוימות ושעות מסוימות וכו'. ככל הנראה, בסך הכל החברה שיתפה מידע על 10 אלף חשבונות או מכשירים.

 

אפל טענה כי עיקר הבקשות - לפחות, הבקשות שהותרו לה לדבר עליהן, ואי אפשר לדעת מה היקף הבקשות הסודיות שעדיין לא נחשפו - הגיעו מהמשטרה, במטרה לחקור פריצות לבתים וחיפוש אחרי נעדרים, חולי אלצהיימר ואנשים שהם תחת חשד התאבדות. "בלי שום קשר למקרה, הצוות המשפטי שלנו בודק כל בקשה, ורק במקרה הצורך אנו מספקים את המידע" אמר דובר החברה. אפל גם אמרה כי היא מסרבת לחלק מהבקשות, אבל בניגוד לגוגל, לא דיווחה על שיעור הבקשות שהיא מסרבת להן.

 

ומה על שירותי הצ'ט?

 

החברה הוסיפה כי בדומה למערכת של בלקברי, הודעות מיידיות דרך iMessage ושיחות וידאו/אודיו דרך Facetime מוצפנות, וגם לאפל אין את הכלים לפענח או לארכב את המידע הזה. עם זאת, במידה והדיווח נכון, בהחלט יתכן שהרשויות האמריקאיות והזרות יפעילו על אפל לחץ מסיבי להפוך גם את ערוץ התקשורת הזה לזמין - כפי שעשו הרשויות האמריקאיות, בריטיות, סעודיות והודיות כנגד מערכת ההודעות המוצפנות של בלקברי.

 

גם מיקרוסופט ופייסבוק חשפו מידע דומה לאחרונה, בעקבות התפוצצות פרשת PRISM - מערכת הריגול המסיבית של סוכנויות הביון האמריקאיות, בראשות ה-NSA, שנועדה לאסוף כמויות אדירות של מידע על אזרחים זרים ואמריקאים על ידי גישה למידע שמקורו בחברות הטכנולוגיה השונות. פייסבוק מצידה אומרת כי במחצית השניה של 2012, היא נתנה לרשויות גישה ל-20 אלף פרופילים, ואילו מיקרוסופט סיפקה מידע על 32 אלף לקוחות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x