$
אינטרנט

ההון האבוד והמקולל של מייסד סילק רוד

אנשי ה-FBI עדיין מתקשים למצוא את 600 אלף מטבעות הביטקוין של אולבריכט, מייסד אתר הסחר בסמים הגדול בעולם. הם הצליחו לאתר רק חלק מהכסף, אבל מאז זוכים להתקפות והצקות מצד קהילת הגולשים

עומר כביר 13:4007.10.13

אנשי ה-FBI עדיין לא הצליחו לשים את ידם על הכספים הרבים שהחביא רוס וויליאם אולבריכט, החשוד בניהול והקמת אתר הסחר הסמים הגדול בעולם, סילק קוד. אולבריכט נעצר במהלך השבוע שעבר, אבל הכסף הרב שצבר - המוערך ב-600 אלף מטבעות ביטקוין וירטואליים, או 82 מיליון דולר לפי שער החליפין הנוכחי - עדיין לא נמצא. כך לפי דיווח "פורבס".

 לדברי ה-FBI בשנתיים וחצי בהן פעל האתר, לפני לכידתו וסגירתו על ידי הרשויות, אתר הסחר בסמים גלגל מכירות בשווי של יותר מ-9.5 מיליון ביטקוין. מתוכם, גזר אולבריכט עמלה שנעה בין 5% ל-15%, בשווי כולל של 600 אלף ביטקוין. לפי שער של כ-126 דולר לביטקוין הוערכו סכומים אלו ב-1.2 מיליארד דולר ו-80 מיליון דולר, בהתאמה. בפועל, שער הביטקוין כיום גבוה אף יותר ועומד על 136 דולר לביטקוין. לפי לכידתו של אולבריכט, היחס אף עמד על 144 דולר לביטקוין.

 

רוס וויליאם אולבריכט. ההון שלו עדיין לא נמצא רוס וויליאם אולבריכט. ההון שלו עדיין לא נמצא

 

עד לרגע זה, הסוכנות לא הצליחה לשים את ידה על ההון האישי שצבר אולבריכט - שנשמר והוצפן בנפרד. לפי הדיווח של "פורבס", עד עתה הצליחה ה-FBI לאתר 26 אלף ביטקוין - בעיקר על ידי החרמת כספי המשתמשים שנמצאו באתר. דוברת הסוכנות הבהירה כי אנשיה ישמרו ויאחסנו את המטבעות עד לסוף ההליך המשפטי.

 

קללה על אוצר הביטקוין

 

כתוצאה מלכידת והעברת הכספים של המשתמשים, נחשף קובץ הארנק הדיגיטלי של ה-FBI, המשמש לאחסון הכספים. הדבר הוביל לשורה של התקפות והצקות לאנשי ה-FBI מצד הגולשים. על ידי ניצול האפשרות להעברת כספים בצורה חד-צדדית ואנונימית, החלו להעביר גולשים רבים תשלומים זעירים בשווי 0.00000001 - הסכום הקטן ביותר האפשרי במטבע, בערך אלפית סנט לפי שער החליפין היום.

 

ניתן להוסיף לכל העברת כספים גם הודעה, וכך הגולשים מציפים את החשבון בהודעות, תגובות ועסקאות.  “הדרך היחידה ליצור עולם נטול-סמים היא ליצור עולם נטול-אנשים. וגם אז בעלי החיים יתמסטלו", כתב אחד מהם. “אי-אפשר לעצור רעיון", כתב גולש אחר.

 

בנוסף, חלק מהגולשים בחרו לבקר את החרמת כספי המשתמש באתר. אחד מהם כתב: “רבים מהפריטים שנמכרו בסילק רוד היו חוקיים לחלוטין. אין דרך לדעת האם הכספים שימשו לרכישת דברים אסורים. יש לאפשר למשתמשים למשוך את הכספים שלהם".

 

יש לציין כי למעלה מ-70% מכל העסקאות באתר עסקו בסמים לא-חוקיים, כולל הרואין וקוקאין, ואחוזים רבים אחרים עסקו במכירת ורכישת פריטים לא חוקיים אחרים, כגון פורנוגרפיית ילדים וכלי נשק המוניים. לא ברור כמה מהיקף הסחר באתר, אם בכלל, באמת עסק בפריטים חוקיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x