בלעדי לכלכליסט
משרד התקשורת ידרוש לשווק חבילות אינטרנט קטנות וזולות
בימים אלו נבחנת האפשרות לחייב את בזק ו־HOT לחזור ולשווק תשתית אינטרנט במהירויות נמוכות, זאת לאור פניות רבות שהתקבלו מצרכנים
משרד התקשורת בוחן אפשרות לחייב את בזק ו־HOT לחזור ולשווק תשתית אינטרנט במהירויות נמוכות, כך נודע ל"כלכליסט". HOT ביטלה השנה את שיווק חבילת 5 מגה־ביט וכעת היא מציעה תשתית אינטרנט במהירות 12 מגה־ביט ומעלה. בדומה, בזק ביטלה בשנה שעברה את חבילות הגלישה של 2.5 מגה־ביט ו־1.5 מגה־ביט, וחבילותיה מתחילות ב־5 מגה־ביט.
- טיפים לפריסה נכונה של רשתות סיבים אופטיות בישראל
- מיזם הסיבים חושף מחירים: חיבור 100 מגה סימטרי ב-100 שקל
- HOT מאטה את שדרוג תשתית האינטרנט שלה
משרד התקשורת והשר ארדן החלו בבחינת הנושא, לאור פניות רבות מצרכנים שהביעו רצון לרכוש חבילת אינטרנט בסיסית במחיר מוזל. מדובר בעיקר בקהל פחות טכנולוגי ובאוכלוסייה מבוגרת שאינה צורכת חבילות אלו.
ההתלבטות המרכזית של משרד התקשורת היא האם חיוב החברות לחזור ולשווק את המהירויות הנמוכות יהיה יעיל בסופו של דבר. החשש הוא כי HOT ובזק יחזרו לשווק חבילות אלו, אך מחירן לא יהיה שונה מהתעריף שגובה HOT על 12 מגה־ביט כיום (89 שקל) או שבזק גובה עבור 5 מגה־ביט (55 שקל בשנה הראשונה, 75 שקל לאחר מכן).
משרד התקשורת יכול לדרוש מבזק ומ־HOT למכור את חבילות הגלישה במחיר שייקבע על ידו, אולם במשרד מבינים כי זה עשוי להיות תהליך מסובך וארוך שבו הם יצטרכו לכמת ולנמק את העלויות.
מבחינת בזק ו־HOT, שדרוג מתמיד של מהירות האינטרנט שלקוחות צורכים הוא מנוע צמיחה עיקרי, בייחוד לאור העובדה ששיעור החדירה של האינטרנט בישראל הוא כבר מהגבוהים בעולם.
בזק ו־HOT יכולות לטעון מנגד כי הן ביצעו שדרוגים יזומים ללקוחות בשנתיים האחרונות, במסגרתם לקוחות קיבלו מהירות גבוהה יותר בעבור אותו המחיר. בנוסף טוענות החברות כי מחיר תשתית האינטרנט, גם כולל ספק, אינו גבוה יחסית בהשוואה עולמית.