דל רכשה ב-59 מיליון דולר אופציות מחוץ לכסף של ההנהלה והדירקטוריון
מדובר על אופציות שהיו בידי העובדים הבכירים של החברה. בין המרוויחים הגדולים של המהלך: מייקל דל עצמו, אחד הדירקטורים וכן העובד הכי ותיק של החברה
יצרנית המחשבים דל (Dell) הפכה בשבוע שעבר באופן רשמי לחברה בבעלות פרטית לאחר שרכשה בחזרה את מניותיה תמורת 13.75 דולר למניה. זאת כחלק מעסקה בשווי של 24.9 מיליארד דולר ממייקל דל ומקרן ההשקעות סילבר לייק (Silver Lake Management).
- סופית: Dell הפכה לחברה פרטית
- One1 תספק מערכות מחשוב לסניף החדש של איקאה בצפון
- גרטנר: מכירות ה-PC ברבעון האחרון - החלשות מאז 2008
אחד הדברים שדל ביצעה באותו מעמד, היה לרכוש את האופציות של עובדיה במזומן אפילו כשאופציות אלו כבר היו מחוץ לכסף (Underwater), כלומר שהעובדים היו מפסידים עליהן כסף, כל על פי סוכנות בלומברג.
"לאופציות אשר מחוץ לכסף אין ערך כך, שלא היה צריך לתת תמורה בעדן" אמר צ'רלס אליסון, דירקטור במרכז למשילות תאגידים של אוניברסיטת דלוואר. אף על פי כן, שילמה דל בין 10-70 סנט עבור האופציות האלו שמחוץ לכסף, כך אמר דובר מטעם דל לבלומברג.
בסך הכול קיבלו חברי ההנהלה וחברי הדירקטוריון סכום של 59.1 מיליון דולר עבור המניות והאופציות שבידיהם.
אחד מהמרוויחים הגדולים ביותר של הרכישה הוא עובד ותיק של החברה, ג'ף קלארק, שעובד כדל כ-26 שנים ומשמש נשיא חטיבת הפעילות הגלובלית למחשבים האישיים של החברה. קלארק קיבל מידי החברה 11.9 מיליון דולר עבור המניות והאופציות שבידו.
המנכ"ל לשעבר של אמריקן איירליינס דון קארטי, שהצטרף לדירקטוריון דל ב-1992, קיבל 10 מיליון דולר. חברי הדירקטוריון האחרים קיבלו יחדיו כ-7 מיליון דולר. בסך הכל קיבלו מנהליה הבכירים של החברה 42.1 מיליון דולר אילו מייסד החברה, מייקל דל קיבל צ'ק של 461,752 דולר תמורת 33,582 המניות שבתוכנית הפרישה שלו.
מייקל דל מחזיק כעת ב-75% מהחברה ושוויו על פי דירוג המיליארדרים של בלומברג הוא 15.4 מיליארד דולר.