$
אינטרנט

אבי הרשת: האינטרנט תהפוך לסייען קולי

סטיב קרוקר, חבר בצוות שפיתח את האינטרנט, טען שמערכות המחשוב פגיעות משום שכבר אז לא תוכננו נכון. הוא צופה שהתרגום האוניברסלי והזיהוי הקולי יתמזגו ויעלימו את המקלדת - ושחברות כמו גוגל יישארו איתנו לעד

מאיר אורבך 11:2216.01.14

"מערכות המחשוב פגיעות וחדירות מאוד, כי בתחילת הדרך בנינו אותן לא טוב", הודה סטיב קרוקר, שנחשב לאחד מאבות רשת האינטרנט ומי שלפני 40 שנה כתב את הבסיס לרשת המוכרת.

"היום אנחנו מדביקים פלסטרים ולא באמת מגנים מפני התקפות של האקרים ווירוסים. כאשר הקמנו את הרשת הבנו שיקרו בה גם דברים רעים ושהטבע האנושי יביא פושעים לנצל את הסביבה החדשה. אם בתחילת הדרך היינו משכילים לבנות מערכות מוגנות יותר ומחשבים חזקים יותר, הבעיה היתה קטנה יותר".

 

סטיב קרוקר סטיב קרוקר

 

קרוקר, שיגיע לישראל לכנס החדשנות הבינלאומי 2014 iNNOVEX, שיתקיים ב-29 בינואר, היה חבר בצוות מאוניברסיטת UCLA שכתב בשנות השישים את הפרוטוקולים הראשונים של ARPANET, שהם הבסיס לאינטרנט של היום. במסגרת עבודתו המציא את RFC, סדרת מסמכים שהפכו לסטנדרט שבו מתועדים ומקובעים נהלים ופרוטוקולים שנעשה בהם שימוש ברשת. בזכות תרומתו לרשת זכה להיכנס ב-2012 להיכל התהילה של האינטרנט.

 

לאחר מכן עבד ב-DARPA, סוכנות הפיתוח של הצבא האמריקאי, ובשנים האחרונות הוא יושב במועצות של כמה גופי רשת חשובים כמו ISOC, הארגון העולמי שאחראי לרישום שמות המתחם. כיום הוא יו"ר ICANN, הגוף שמפקח על מערכת כתובות האינטרנט.

 

"לא חזינו את פייסבוק"

 

כאחד מאבות הרשת לקרוקר אין ספקות לאילו כיוונים הולך עולם הטכנולוגיה. “הרשת נעה כיום באטיות, אבל בטוח בכיוון של שילוב בין זיהוי קולי ותרגום אוטומטי מלא", אמר ל"כלכליסט". "דמיין שאת השיחה הנוכחית שלנו כל אחד מאיתנו יכול היה לקיים בשפתו והיינו מבינים זה את זה נפלא. הזיהוי הקולי, כאשר יגיע לרמה הסופית שלו, ישחרר אותנו לא רק מהמקלדת, אלא גם מהצורך הכללי להיות מחובר למכשיר. האינטרנט יהיה עבורנו סייען קולי, ובעזרתו נוכל לעשות כל פעולה שנרצה. כאשר רמת התרגום האוטומטי תהיה מושלמת כל המחיצות ברשת יוסרו”.

 

קרוקר מאמין שמרבית החברות שפועלות כיום ומהוות את הבסיס לרשת, כמו גוגל, הן כאן להישאר, ויידרש להן זמן להיעלם, אם בכלל. "אמנם דברים בעולם המחשוב קורים מהר מאוד, אבל האינטרנט כיום בן 40 בערך, וחברות ותיקות כמו מיקרוסופט ממשיכות להישאר בפסגה. אני מאמין שדברים ישתנו, אך לא יהיה שינוי גדול מבחינה זו בתקופת חייך או חיי, ולא תיעלם אחת החברות הגדולות. לכל המוצרים ברשת יש זנב ארוך מאוד, והם מתים לאט. יעבור זמן רב עד שמוצרים מוכרים ייעלמו, אם בכלל". באשר למוצר אחד אין לקרוקר כל ספק. "הטלוויזיה כמו שאנחנו מכירים אותה כיום, מרכז הבידור של הבית, תיעלם. היא כבר הופכת להיות עוד מכשיר צריכת מדיה בבית, ועם השנים תפקידה שם ייקטן".

 

"לא חזינו את הקמת פייסבוק או גוגל ולא דמיינו שיהיו סמארטפונים", הודה קרוקר. "כן ראינו הרבה מגמות שמתפתחות כיום, בתחילת דרכה של הרשת. היה לנו ברור כבר בשלבי הרשת הראשונים שהיא מסוגלת להעביר בקלות רבה קבצים של קול ודאטה, כך שהבנו שסופן של מערכות הטלפוניה בגרסה שאנחנו מכירים קרוב. החיבור של המחשבים זה לזה באמצעות הרשת גרם לנו להבין שבעתיד הלא רחוק כל המחשבים יהיו מחוברים זה לזה, ומחשב שלא יהיה מחובר לרשת יהיה נדיר מאוד", אומר קרוקר. "הרשת בעיניי היא מרחב בלתי מוגבל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x