נתניהו: "יש לנו יכולות סייבר שמתאימות למדינה גדולה הרבה יותר"
רה"מ בכנס הסייברטק בת"א: "בן גוריון תמיד רצה לפתח את הנגב - אנחנו מנסים להפוך את ב"ש לאזור הסייבר של ישראל ולהגשים את חזונו"
"יש לנו יכולות סייבר שמתאימות למדינה גדולה הרבה יותר משלנו" - כך אמר הבוקר (ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס סייברטק שנפתח בתל אביב.
- סגן נשיא ב-IBM: "בכל שנייה 12 אנשים בעולם נפגעים מפשעי סייבר"
- האקרים מעזה חדרו למחשבי משרד הביטחון
- דליפה גרמנית: נגנב מידע אישי של 16 מיליון אזרחים
לדברי נתניהו, "בישראל יש עשרות רבות של חברות סייבר שרבות מהן מתחילות לקום ממש בימים אלה. יש חברות בינלאומיות רבות שפועלות כאן בתחום. אנחנו מחוייבים לנושא הזה לטווח ארוך. בן גוריון תמיד רצה לפתח את הנגב - אנחנו מנסים להפוך את באר השבע והנגב לאזור הסייבר של ישראל ולהגשים את חזונו".
"בגלל איכות הסטודנטים שיש באוניברסיטה שם. אנחנו מנסים להפוך את באר שבע להיות כמו הרבה אוניברסיטאות בעולם. פיתחנו רכבת שמגיעה עד לפתח הקמפוס, אנחנו מעבירים לשם הרבה יחידות צבא והרבה מהידע שלנו בתחום וזה מראה את המחוייבות הרבה שלנו לנושא".
5 סיבות להצלחה
לדברי נתניהו, "יש חמש סיבות מדוע אנחנו מצליחים בתחום. האחת היא הצבא וצרכי הביטחון שלנו ואנשים שעובדים בתחום. השנייה היא מרכזי המחקר שיש לנו באוניברסיטאות השונות וההתמקדות שלהם בתחום והשלישית היא המרחב המצומצם שבו כולם נמצאים. הסיבה הרביעית היא התרבות שלנו שדורשת מאיתנו להיות אנשי הספר ואנשי הלימודים. החמישית היא שאין לנו ברירה אנחנו חייבים להיות טובים ולפעמים הכי טובים כדי לשרוד כאן".
עוד אמר ראש הממשלה, כי "העולם שאנחנו נכנסים אליו, עולם האינטרנט, יוצר איומים גדולים והרבה הזדמנויות. חייבים לצמצם את האיומים ולהעלות את הברכות של התקופה החדשה. אנחנו מאמינים שיש הרבה פוטנציאל לישראל בהרבה תחומים. אנחנו מרשתים את המדינה בסייבר וכך נצמצם את הפער הדיגיטלי בישראל ונקטין הפריפריה ונקרב אותה למרכז".
נתניהו הוסיף, כי "יש שלוש בעיות גדולות שאנחנו חייבים לפתור. איך לוקחים את אלה שיש להם השכלה וממצים אותה ומשתמשים בה בצורה הטובה ביותר. איך התלמידים הצעירים בעלי הכישרון ימצו כישרון זה. כלכלת האינטרנט מאפשרת למצות כישרון זה. איך אנחנו מנסים לסייע גם לאלו שאין להם את הכישרון.
"אתגר שני הוא השינוי התרבותי הרצון למיידיות ולתגובה מיידית וזה לא איך שהם החיים עובדים אלא רק חלק מהחיים שעובדים. האינטרנט משנה את חיינו ואני לא בטוח שתמיד לטובה. יש לנו אתגר אמיתי עם הרצון לסיפוק מיידי.
"האתגר - להגן על הסייבר"
לדבריו, "האתגר השלישי הוא הגדול מכולם, והוא איך אנחנו מגינים על מרחב הסייבר שלנו. כיום כל מכשיר שנמצא לידינו ניתן לפריצה ולפגיעה ולחשיפה. האינטרנט של הדברים אומר שכל דבר ניתן לפריצה. מה שקורה היום הוא אתגר בסיסי לפרטיות. יש רצון לשקיפות אבל יש גם רצון לשמור פרטיות ואת הקניין הרוחני. השמירה על קדושת הפרטיות של חשבון הבנק שלנו גם היא בסכנה. עם הגידול באינטרנט זו בעיה בסיסית שאליה חייבים להתייחס. תמיד יהיו גופים ומדינות שינסו לערער את הפרטיות שלנו. אנחנו חייבים שיעמדו בראש סדר העדיפויות של חברות גופים וממשלות קביעת מדיניות להגנה ולשמירה על פרטיות".
נתניהו אמר כי "החלטנו לשים את כל המשאבים ביחד והקמנו משרד סייבר שבראשו עומד ד"ר אביתר מתניה. הרעיון שלנו היה לשים ביחד קונסורציום של כל זרועות האבטחה, היכולות האקדמאיות והמגזר העיסקי מתוך רצון להפוך את הקללה של בעיית האבטחה של האינטרנט לברכה".