$
אינטרנט

מצב האינטרנט העולמי: יותר סלולרי, יותר רחב, יותר מהיר

הדו"ח הרבעוני של חברת אקמאי מראה זינוק מרשים בשימוש ברשת האינטרנט ברחבי העולם. המספרים מראים עלייה של 80% בכמות המידע ו-30% במהירות הגלישה - אבל בישראל מהירות הגלישה איטית מהמובטח

רפאל קאהאן 13:0729.01.14

חברת אקמאי פרסמה אמש (ג') את דו"ח האינטרנט הרבעוני שלה ל-רבעון השלישי של 2013, והממצאים מרשימים. על פי הדו"ח שסקר 122 מדינות, העלייה העיקרית היא במידע המועבר ברשת, המספרים מראים עלייה של כ-80% בהיקף התעבורה - כלומר שהיקף השימוש כמעט והכפיל את עצמו בין 2012 ל-2013.

 

גם מהירות האינטרנט עלתה בצורה משמעותית, עם מהירות חיבור ממוצעת של 3.6 מגה ביט לשנייה למשתמשים בקרב 122 המדינות הנבדקו. המדינה המובילה ברשימה, עם מהירות החיבור הממוצעת הגבוהה בעולם, היא דרום קוריאה עם 22.1 מגה ביט לשנייה. מקום שני מוענק ליפן עם מהירות של 13.3 מגה ביט לשנייה ואת המקום השלישי חולקות הונג קונג והולנד עם מהירות ממוצעת של 12.5 מגה ביט לשנייה.

 

בכל העולם גולשים הרבה יותר, מהר יותר וביותר מקומות בכל העולם גולשים הרבה יותר, מהר יותר וביותר מקומות צילום: בלומברג

 

תפוצת השימוש באינטרנט - הנמדדת על פי כמות המכשירים שיש להם כתובת IP - עלתה ב-11% בממוצע בעולם, כאשר המדינה שראתה את העלייה הגדולה ביותר הייתה ברזיל, שם יש צמיחה משמעותית בכמות משתמשי אינטרנט סלולרי, נטסטיקים וטלפונים חכמים. בברזיל, כמות כתובות ה-IP עלתה ב-52%. ארצות הברית הובילה את הטבלה עם 158 מיליון כתובות IP, צמיחה של 9.3%, וסין עם 115 מיליון כתובות, צמיחה של 17%.

 

ישראל: תשתית מנצחת וקישוריות מאכזבת

 

מצבה של ישראל לא גרוע ביחס לממוצע העולמי - אבל מראה כי ספקיות האינטרנט לא עומדות בהבטחות שלהן. היא אמנם לא מופיעה בטבלת עשר המדינות המובילות, אך היא מקום 18 ברשימה של מדינות אירופה והמזרח התיכון עם ממוצע מהירות גלישה של 8.3 מגה ביט לשנייה. נתון מעניין נוסף הוא בשיאי מהירות (Peak), זאת אומרת המהירות התיאורטית של התשתית, בה ישראל ממוקמת במקום ה-5 בעולם עם 47.7 מגה ביט לשניה - מקום מכובד לכל הדעות.

 

הנתונים המקומיים של הדו"ח מעידים בעיקר כי צוואר הבקבוק העיקרי שעומד בפני הגולשים הישראלים הוא ספקיות השירות ולא ספקיות התשתית (כיום בזק והוט ובקרוב גם חברת החשמל). בארץ, ההפרש בין מהירות הגלישה הממוצעת בפועל ומהירות התשתית המקסימלית גבוה משמעותית ביחס לממוצע העולמי. בארץ, מהירות התשתית גבוהה פי 5.7 מהמהירות בפועל. בהולנד לעומת זאת היחס עומד על 3.2, ואילו בארצות הברית על 3.7.

 

הדו"ח של אקמאי מתבסס על נתונים שנאספו דרך מכשירי ספקית ציוד התקשורת אריקסון, שמוצריה נפוצים בקרב ספקיות אינטרנט רבות ברחבי העולם. אקמאי ציינה כי הנתונים נאספו מכ-180 מדינות ויותר מ-1,000 ספקיות תקשורת. יש לציין כי הנתונים שנאספו אינם כוללים את הנתונים של ספקי תקשורת המשתמשים בציוד של יצרנים אחרים דוגמת סיסקו, רדבק, אלקטל, סימנס או ג'וניפר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x