$
IT בעולם

גוגל ו-VMware תוקפות את מיקרוסופט בבטן הרכה

שתי החברות הסכימו על שילובם של מחשבי הכרומבוק בפתרון ה-DaaS של VMware. הכרזה זו הופכת את המחשבים של גוגל למתחרים ישירים למחשבי ווינדוס במערכי מחשוב ארגוניים

רפאל קאהאן 15:0119.02.14
VMware וגוגל הכריזו על שיתוף פעולה בתחום מחשוב קצה (EUC) במסגרת כנס השותפים של VMware המתקיים השבוע. שיתוף הפעולה נועד ליצור מודרניזציה של שולחנות העבודה בארגונים, באמצעות אספקת גישה מאובטחת בענן, ליישומי ווינדוס ושולחנות עבודה על מחשבי גוגל כרומבוק. שיתוף הפעולה בין שתי החברות מיועד לספק למשתמשי קצה בארגונים גישה מבוססת ענן ליישומים נוכחיים ועתידיים.

גוגל כרומבוק גוגל כרומבוק

 

"שימוש בכרומבוק יכול לחסוך לארגונים בממוצע כ-5,000 דולר למחשב, בהשוואה למחשבים נייחים מסורתיים", מסביר עמית סינג, נשיא גוגל אנטרפרייז. "כרומבוקים מעוצבים לדרך בה אנשים משתמשים כיום במחשבים, ונועד לסייע לארגונים. דרך שיתוף הפעולה שלנו עם VMware, יכולים ארגונים לנצל את היתרונות שלהם, באמצעות גישה ליישומים עתידיים, מידע ושולחנות עבודה".

 

סנג'יי פונן, סגן נשיא בכיר ומנהל כללי למחשוב משתמשי קצה בחברת VMware הוסיף כי: "משימת מחשוב הקצה של VMware היא לפשט את מערך המחשוב באופן קיצוני ולאפשר ללקוחות להריץ כל אפליקציה, בכל זמן ובכל מקום, כך שהם יוכלו לעבוד במהירות. פתרון DaaS של VMware ווירטואליזציה של שולחנות עבודה, יאפשרו ליישומים מבוססי Windows ולשולחנות עבודה לרוץ על מחשבי כרומבוק".

 

הפתרון המשותף, שעומד לרשות הלקוחות כשירות on-premise, צפוי להימסר כשירות DaaS (שולחן עבודה כשירות) מנוהל באופן מלא על ידי VMware ושותפים אחרים שמספקים שירותי vCloud, בענן או בפריסות היברידיות. משתמשים יוכלו לגשת ליישומי Windows, מידע ושולחנות עבודה באמצעות טכנולוגיית HTML5 של VMware, מיישום מבוסס אינטרנט בכרומבוק שלהם. בנוסף, VMware Horizon DaaS יספק לארגונים בחירה בין תשתית וירטואלית לשולחן העבודה (VDI) ובין שירותי שולחן עבודה מרוחקים (RDS).

 

המטרה של שתי החברות היא לאפשר פריסה נרחבת של מחשבי כרומבוק במערכים ארגוניים. הפתרון המוצע תוקף ישירות את המובילה הבלתי מעורערת בתחום מחשוב הקצה - מיקרוסופט. הרעיון שעומד מאחורי המיזם הוא לספק גישה מרוחקת למערכות הארגוניות דרך מערכת ההפעלה כרום המפעילה את מחשבי הכרומבוק.

 

שולחנות עבודה וירטואליים מאפשרים בנוסף להפעיל תוכנות ארגוניות על ציוד קצה שאינו בהכרח מונפק על ידי הארגון, כגון טאבלטים, מחשבים המריצים לינוקס וסמארטפונים. היעד הוא כמובן החדרת שימוש בתוכנה וחומרה מבוססת על מערכות ההפעלה של גוגל, קרי כרום ואנדרואיד. הזוכה מן ההפקר תהיה מן הסתם אפל, אשר גם למכשיריה מותאמת גרסה של הפתרון של VMware.   

בטל שלח
    לכל התגובות
    x