$
ברצלונה 2014
ברצלונה 2014

ברצלונה 2014

העולם נוהר לראות את המוח הישראלי בפעולה

הביתן של מכון היצוא הישראלי בתערוכת הסלולר בברצלונה מהווה מוקד עלייה לרגל למשקיעים, מהנדסים וחובבי טכנולוגיה. "כלכליסט" חושף ארבע חברות שינסו לחולל שינוי עם המוצרים שפיתחו

אסף גלעד, ברצלונה 17:1426.02.14

 

Simgo: הסים שהתחפש

 

Simgo, שהיו"ר שלה הוא ראש המוסד לשער מאיר דגן, פיתחה התקן המוצמד לגב הטלפון ומתחבר לחריץ ה-SIM שלו. הוא מחליף למעשה את ה-SIM הישראלי ומאפשר לנסוע בעולם ללא צורך ברכישת SIM מקומי או בשינוי מספר הטלפון.

 


 

הוא משמר את המספר המקורי ומאפשר להוציא ולקבל ממנו שיחות מספר הטלפונים הרגיל שלו. עבור מפעיל התקשורת המקומי הוא נקלט כטלפון זר ועושה שימוש ברשת של אותה המדינה.

 

אנשי סימגו, בדוכן בתערוכת ברצלונה אנשי סימגו, בדוכן בתערוכת ברצלונה צילום: אסף גלעד

 

הטריק עובד כך: סימגו למעשה רוכשת כרטיסי SIM וירטואליים בכל מדינה וכאשר לקוח נוחת במדינת היעד, ההתקן מאתר את הספק הסלולרי ומתחבר אליו תוך שסימגו משמשת כמתווכת. ההתקן עולה 250 שקל דרך המפעיל פוקוס טלקום ו-4 דולר ליום עבור השימוש.

 

Trackimo: לדעת איפה הילד

 

מכשיר מעקב הוא לא בדיוק המוצר שהייתם קונים בחנות האלקטרוניקה ליד ביתכם, אבל מה אילו הייתם רוצים לדעת בדיוק היכן נמצא הכלב שלכם, או היכן מסתובבים הילדים שלכם כשהם מחוץ לבית?

 

Trackimo הישראלית פיתחה קופסת מעקב זעירה שמשלבת רכיבי GPS, תקשורת סלולרית מסוג GSM ומד תאוצה ומשקלה פחות מ-40 גרם. היא ניתנת להצמדה לבעלי חיים, לרכב, לילדים קטנים ולמבוגרים שחיים בגפם. המחיר: 50 דולר למכשיר בתוספת 5 דולר בחודש או 50 לשנה שלמה.

 

קופסת המעקב של טרקימו קופסת המעקב של טרקימו צילום: אסף גלעד

 

לא מדובר רק בקופסת מעקב פשוטה, אלא בטכנולוגיית תקשורת הכוללת את העברת המידע לגבי מיקום האובייקט לשרת בענן דרך הרשת הסלולרית. זאת, תוך שימוש בפרוטוקולי תקשורת ודחיסה שמצמצמים פי ארבעה את כמות המידע שמועבר בין המכשיר לשרת. המנכ"ל, עמית שקד, מבין משהו בדחיסת נתונים: הוא שימש כיועץ תוכנה עבור אונאבו שנמכרה לפייסבוק בשנה הראשונה להקמתה.

 

 

Core Photonics: זום על לי קא שינג

 

קור פוטוניקס הישראלית, שבה מושקע המיליארדר מהונג קונג לי קא שינג, רוצה להכניס עוד אלמנטים מעולם מצלמות היד לצילום הסלולרי. מייסדיה, שפיתחו את אחד ממנגנוני הפוקוס הראשונים למצלמות סלולריות שהיו נטולי חלקים נעים, מביאים הפעם את בשורת הזום הדיגיטלי הראשון.

 

בעזרת זוג מצלמות זעירות שישולבו במכשירים סלולריים, ושורה של רכיבי תוכנה ואלגוריתמים, מאפשרת קור פוטוניקס לייצר זום דיגיטלי של פי 5 מהתמונה המקורית בווידאו באיכות HD או פי 3 בצילום סטילס באיכות של עד 13 מגה-פיקסל - נתון פנומנלי שאף לא אחת מיצרניות הסלולר הגיעה אליו.

 

עובדי קור פוטוניקס עובדי קור פוטוניקס

 

מנכ"ל החברה ואחד המייסדים הוא דוד מנדלוביץ', שכיהן כמדען הראשי בין 2008 ל־2010. הוא נחשב למומחה מוכר בעולם ההתקנים האופטיים ומצלמות הסלולר, וזכור כמי שב-2007 מכר את אייסקווד ב-30 מיליון דולר לחברת ההתקנים הניידים טסרה.

 

המצלמות שפיתח מהוות כיום חלק בלתי נפרד מהסמארטפונים של סמסונג וטושיבה. קור פוטוניקס נבחרה לאחת משתי החברות הישראליות הראשונות לשתף פעולה עם קוואלקום העולמית (פרויקט המרוכז בידי בועז פאר מקוואלקום), נוסף על אפליקציית העריכה Magisto, השקעה נוספת של לי קא שינג.

 

WiseSec: כל העולם בבלוטות'

 

ואדים מאור, מייסד ומנכ"ל WiseSec, חולם לרשת את כל העולם בהתקני בלוטות' זעירים המכונים 'ביקונים'. אלה התקנים אלקטרוניים זעירים שאורכם יכול להגיע ל-11 מ"מ ועוביים לפחות ממ"מ בודד. ברגע שהם מותקנים בקניון, בשדה תעופה או באוטובוס הם מסוגלים לשמש בתור התקני זיהוי, מיקום ואפילו תשלום - כל זאת בטווח של 3-5 מ' מכל חיישן.

 

בחברה מתכננים כעת לרשת את מערך המטרו במוסקבה בהתקנים, לעודד את הנוסעים להוריד את האפליקציה הסלולרית של חברת המטרו ולאפשר תשלום אוטומטי בהצמדת הטלפונים לחיישנים בעלייה לרכבת.

 

בקניון יכולים החיישנים לשדר לאפליקציה הוראות הגעה לחנויות או להציע קופונים להורדה. WiseSec אמנם משתמשת בתקן הבלוטות' אייביקון שאומץ גם על ידי אפל, קוואלקום ופייפאל, אך הטכנולוגיה שלה גמישה יותר: היא מאפשרת חיבור גם בעזרת תקני תקשורת מתחקים (ה-NFC שמקדמת גוגל, למשל) על ידי הצמדת האייפון לממיר מיוחד.

 

טכנולוגיה זו היא שהפכה את החברה ללהיט ביתני מכון היצוא. כש-WiseSec הופכת כל טלפון לנגיש לתקן ה-NFC, היא בעצם ממרפקת את ה-iWallet של אפל, וסביר להניח שזו לא תישאר אדישה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x