דו"ח טכנולוגי
קינג בדרך לקראש, בלי ממתקים הפעם
עתידה של מפתחת המשחק הממכר נראה עגום מתמיד, בכירה בנציבות האיחוד האירופי מצביעה על אבדן האמון ברשת, פיתוחים חדשים שמחברים את הכלב שלך לאפליקציות ורשות השידור הקנדית דורשת יותר פורנו מקומי
חברת קינג דיגיטל, יצרנית הסם הדיגיטלי קנדי קראש, ממהרת לצאת להנפקה. כפי שמציין הניו יורקר, המהלך הגיוני מבחינת החברה - או, על כל פנים, מבחינת הנהלת החברה - אבל הרבה פחות הגיוני מבחינת המשקיעים.
במילים בוטות, קינג עוד לא הוכיחה את עצמה. היא הצליחה להוציא משחק אחד מוצלח, שזה נחמד, אבל היא טרם הצליחה להוציא לשוק משחק מוצלח שני. המחשבה הראשונית שלי, ואני מניח שלא רק שלי, היא "אומגפופ", החברה שנקנתה בסכומים מופרכים על ידי זינגה אחרי ההצלחה של DrawSomething - הצלחה שהתבררה כחולפת. זינגה הפסידה עשרות מיליונים על העסקה.
אז קינג ממהרת להנפקה, לפני שהקסם יתפוגג ולפני שמישהו ישים לב שבעצם, פרט לקנדי קראש אין לה חצים באשפתה, ושההיסטוריה רוויה בחברות ובאנשים שהוגדרו לאחר מעשה כ-one hit wonder, פלא של להיט אחד, ושמספרם של אלה גדול משמעותית יותר ממספרם של אנשים או חברות שהצליחו להוציא להיט אחרי להיט. לזכותה של קינג ייאמר שזה חתיכת להיט - הוא הכניס לה יותר משני מיליארד דולר והרווח עומד על כחצי מיליארד. על כן, היא הנפיקה את עצמה בערך השמרני של חמישה מיליארד, כלומר שווי שגדול פי עשרה מהרווח. זה סטנדרט שמקובל בעולם השפוי שמחוץ לבועת ההייטק.
יתר על כן, קינג נאלצה להודות במסמכי ההנפקה שהרווחים שלה כבר מתחילים לדעוך, כלומר שהאופנה של קנדי קראש מתחילה לחלוף. בקרוב היא תצטרך להציג משחקים חדשים ומצליחים לא פחות, או שהמניה של החברה תתרסק. למסכנים שקנו את המניה זה כבר לא יעזור.
האמון מתפוגג
נילי קרויס, סגנית הנשיא של הנציבות האירופית, הצביעה לאחרונה על המחיר שמשלמים כולנו בשל תכנית הריגול של ה-NSA: אבדן האמון ברשת.
קרויס, שבשלל תפקידים לאורך השנים האחרונות מנסה לגרום לחברות הרשת להגיע לשקיפות, ציינה בנאום בכנס טכנולוגיה בהאנובר שהרשת כבר עמוק בשלב שבו אנחנו מתבקשים לתת הרבה יותר אמון בחברות. הן דורשות מאיתנו להעביר מידע לעננים שלהן, להתמודד עם היכולות החדשות והמטרידות של כריית מידע, ועם מהפכת אינטרנט הדברים, שצפויה לשלוח את ידה עמוק אל החיים שלנו. בקרוב המקרר שלך יוכל להתלונן שהחלב שלך עומד לאזול, וקבוצה של אפונה, גזר ובטטה תתאגד ותדרוש שתדליק את המנורה שבקיר. וזה עוד כלום לעומת המידע עליך שהאסלה החכמה תשדר לאלוהים יודעת מי.
כל זה הולך לדרוש מאיתנו אמון מופלג ביכולתן של חברות הרשת לשמור על המידע שלנו. אבל, אמרה קרויס, "כשאפילו הטלפון של קנצלרית גרמניה לא קדוש, האמון הזה לא יינתן עוד ללא תנאים. למיליוני גרמנים - ולמיליארדים ברחבי העולם - האמון הזה חסר כעת". קרויס אמרה עוד שלאזרחי אירופה צריכה להיות האפשרות לבחור לאן הולך המידע שלהם. המשמעות: תמיכה משתמעת של האיחוד האירופי בתכנית "הענן האירופי" שבתורה צפויה להוביל לבלקניזציה של הרשת.
כל הכבוד, NSA. אני בטוח שאת ממש גאה בעצמך.
גברים בשחור, כלבים מנוגה
תרבות המעקב שחודרת לכל פינה בחיינו לא פוסחת על חברו הטוב ביותר של האדם. מצלמות אבטחה מאפשרות לאנשים להסתכל על הכלבים שלהם גם מהעבודה. כלי מעקב אחרים מאפשרים לברר האם החיה מקבלת את מנת ההתעמלות היומית שלה היא נזקקת.
יותר ויותר כלים זעירים מאפשרים את המעקב, ויצרני הכלים והאפליקציות גילו שיש כאן מכרה זהב קטן: בעלי חיות מחמד אוהבים להוציא כסף על החיה שלהם. אחד הכלים האלה, שמותקן בקולר של הכלב, נקרא Whistle Activity Monitor, ותמורת 130 דולר הוא ידווח לכם על רמת הפעילות של הכלב ישירות לסמארטפון. למוזרים שביניכם, יש גם תצוגות של גרפים וטבלאות.
האפליקציה אפילו תשלח לך מסרון משבח, כשהכלב שלך יעבור יום אחד את רמת הפעילות המקובלת שלו (לא מומלץ לבדוק את זה על חתולים). וטרינרים אומרים שאפשר להאריך משמעותית את תוחלת החיים של כלב, אם הוא מקבל אימון גופני מתמשך.
כלים אחרים מיועדים לאפשר תקשורת בין הבעלים ובין החיה. לאור העובדה שבעלים רבים נעדרים מהבית במשך רוב שעות היום והחיה נותרת בבית לבדה, היא עשויה לסבול מחרדת נטישה. אם היא מסוגלת לשמוע את הבעלים במשך היום, הדבר עשוי לסייע. וטרינרים רואים בחיוב את הכלים האלה; הם צפויים, תוך מספר שנים, לאגור די מידע על בעלי חיים כך שאפשר יהיה לקבל מושג טוב הרבה יותר על הבעיות שמהם הם סובלים - בעיות שכרגע מתגלות רק כאשר בעל החיה מזעיק וטרינר, ואז כבר יחסית מאוחר.
קצרצרים
1. בצעד שצפוי להביך את ממשלת קנדה, רגולטור בתחום השידור שם תבע מערוצי הפורנו במדינה לשדר יותר פורנו מתוצרת קנדה. החוק הקנדי קובע כי 35% מהתוכן בערוצי השידור חייב להיות הפקת מקור והרגולטור לא רואה שום סיבה למה שידורי הפורנו צריכים לקבל החרגה. עוד העיר הרגולטור כי שדרני הפורנו לא סיפקו כתוביות למען החרשים, כנדרש בחוק. כל המעורבים בפרשה סירבו להגיב, מעניין למה.
2. אורחת בלתי צפויה בכנס SXSW: לין אולבריכט, אמו של רוס אולבריכט. שמו של האחרון עשוי מוכר לכם, משום שממשלת ארה"ב טוענת כי הוא-הוא "הפיראט האיום רוברטס", מי שניהל את אתר שיווק הסמים הבלתי חוקי למשעי, סילק רוד. אמו של אולבריכט הגיעה לכנס כדי לנסות לקבל תרומות לקרן ההגנה של בנה, והיא מצאה את דרכה לכמה פאנלים על ביטקוין (כן, קרן ההגנה מקבלת ביטקוין). צריך לציין שבתחילה, הממשלה ניפחה את התיק וטענה שאולבריכט היה מעורב במספר שידולים לרצח. הטענות הללו לא הופיעו בכתב האישום שהוגש נגדו.
3. נמשכים קרבות הסייבר בחזית האוקראינית-רוסית, כשכעת אומרים מומחי אבטחה (שעובדים עם משרד ההגנה הבריטי, כך שהם לא משקיפים בלתי תלויים - שהתקפת סייבר רוסית על אוקראינה החלה כבר בימים האחרונים של משטר ינוקוביץ'. לטענתם, ההתקפה נשענה על כלי שכונה Snake, ששימש בעבר גם להתקפות על הפנטגון. לארה"ב יש בעיה להתלונן בפומבי על מתקפות סייבר, אחרי שהיא הסתבכה בעצמה בהתקפה כזו - זוכרים את נוזקות העל שפגעו באיראן?
4. זעם במוזילה: הקרן שמקדמת את הדפדפן העצמאי פיירפוקס גילתה לאחרונה שאף שהוא אמור להיות חינמי, חברת Dell החלה לדרוש ממשתמשים תשלום על התקנה מראש של פיירפוקס על מחשבים. הכללים של השימוש במוזילה אומרים באופן חד משמעי שלעולם אין לדרוש תשלום עבור התקנה של הדפדפן. עוד לא ברור האם תהיה כאן תביעה, אבל במוזילה שוקלים את הצעדים המשפטיים שלהם. את פיירפוקס אפשר להתקין בשלושה קליקים, מעניין מי בדיוק מוכן לשלם על כך.