"AirBnB לבשלנים" מתל אביב מגייסת 10 מיליון דולר
ל"כלכליסט" נודע שקרן גריילוק האמריקאית הובילה סבב גיוס לאתר הישראלי Eatwith, שמאפשר לבשלנים חובבים לארח בביתם סועדים בתשלום - במסגרת ארוחות או סדנאות בישול
קרן גריילוק ארה"ב, אחת המשקיעות הראשונות של Airbnb ופייסבוק תשקיע 10 מיליון דולר באתר האירוח הישראלי Eatwith המאפשר לבשלנים חובבים לארח סועדים בביתם תמורת תשלום.
גריילוק מחזיקה בישראל קרן הון סיכון ישראלית, אך את ההשקעה הזו הובילה גריילוק ארה"ב, שמלבד פייסבוק ו-Airbnb, חתומה גם על השקעה בפאלו אלטו נטוורקס של היזם ניר צוק, לינקדאין, פנדורה, דרופבוקס, פאת' וטאמבלר.
המשקיעים מייעדים את החברה הישראלית להיות הגדולה בתחומה, שירות דמוי Airbnb לאירוח סועדים. ולמרות שהחברה הישראלית היתה מהראשונות בתחום, צצו לה בשנתיים האחרונות מתחרות רבות בעולם בהן חברות כמו HomeDine של היזם שגיב אופק ובתמיכתו של המשקיע הסדרתי ג'ף פולבר, וחברות כגון Dine Feastly, MealSharing ו-Locals האמריקאיות.
Eatwith מאפשרת לבשלנים חובבים לארח בביתם סועדים לארוחה ולגבות על כך תשלום, כמעין מסעדה ביתית. החברה פיתחה אתר אינטרנט המאפשר לבשלנים לפרסם את הארוחות שהם מבשלים הכולל תפריט מפורט, פרופיל המארח, תמונות צבע מרהיבות, ביקורות מסועדים, וממשק להזמנת מקום סביב השולחן ולגביית התשלום מהסועדים. כמו Airbnb, גם Eatwith הישראלית ממצבת את עצמה כפתרון לתיירים המאפשר להם בעת ובעונה אחת לאכול ארוחה ולהכיר אנשים חדשים בסביבה חדשה.
מודל ההכנסות של החברה בנוי מגביית עמלה של 15% על כל סועד. את מחיר הסעודה קובע המארח.
לעשות כסף מסדר פסח
Eatwith הוקמה על ידי גיא מיכלין, המשמש כמנכ"ל ושמר שוורץ, סמנכ"ל הטכנולוגיות. מיכלין הקים את החברה לאחר ביקור בכרתים בו אכל ב'מלכודת תיירים', וחיפש חווית אוכל אותנטית יותר. לאחר שאיתר ומצא משפחה מקומית לסעוד אצלה הגה את הרעיון ליצור שוק שיחבר בין מארחים פרטיים לסועדים פוטנציאלים. הגיוס מגיע לאחר שנה מוצלחת לחברה במסגרתו צמחה החברה במספר המארחים שלה, וכיום היא מציעה ארוחות בכ-31 מדינות. הגדולה ביותר היא ספרד, המציעה כ-240 ארוחות, רובן בברצלונה; בישראל כ-90 ארוחות; באיטליה כ-60 ארוחות, ובצרפת כ-20. בשנה האחרונה הוסיפה החברה ארוחות ממדינות רבות נוספות בהן ארה"ב, יפן, רוסיה, מקסיקו, אוסטרליה, פרו ואירלנד.
האתר מאפשר גם להציע להתארח גם בארוחות חג כמו סדר פסח, או הדלקת נרות בחנוכה או סדנאות בישול. החברה מאפשרת לכל אדם שמעוניין להצטרף לשירות כבשלן חובב להציע את שרותיו, אך מחייבת בדיקה מקדימה של נציג החברה המוודא שהמארח עומד בסטנדרטים של איכות. בנוסף, החברה מבטחת את המארח בעד מיליון דולר על נזקים הנגרמים על ידי אורחים.
עד כה פעל האתר במימון של 1.2 מיליון דולר מקרן ג'נסיס הישראלית ומהמשקיע הסדרתי אילון תירוש. מ-Eatwith לא נתקבלה תגובה לידיעה.