דו"ח טכנולוגי
הסודות נחשפים, העובדים מתים: זמנים קשים בסמסונג
עובדי הענקית הקוריאנית מתלוננים על תנאי עבודה ירודים שאף גרמו להם למחלות סרטניות, איך הפכה המהפכה הדיגיטלית למהפכת מעקב ומה תפקידה של גוגל בפרשה - וסיפורו הקפקאי של האקר שניסה לעזור לספקית סלולר
השקרים נחשפים
המלחמה המשפטית בין אפל וסמסונג היא חרב פיפיות: במהלכה נחשף הרבה מאוד מידע ששתי החברות היו מעדיפות שינוח אי שם באיזה שרת ולא יצא לאוויר האינטרנט. מסמכים מביכים של אפל כבר הוצגו - ועתה מגיע תורה של סמסונג.
בין המסמכים שהצליחה אפל להוציא מסמסונג והביאה לפרסומם, יש מסמך פנימי שממנו עולה כי החברה ידעה היטב שטאבלט הגלקסי טאב, פופולרי כמו צרעת - המכירות שלו בארה"ב היו נמוכות מאלה של הנוק - אבל בכל זאת טענה בפני העולם שהוא להיט ושכולם קונים אותו.
עכשיו, כתוצאה מן המשפט, אפשר להשוות בין העמדה הפומבית של סמסונג ובין העמדה האמיתית שלה, זו שהיתה מוכרת רק לבכירי החברה. התוצאה היא חד משמעית: סמסונג שיקרה. בניגוד לישראל, בארה"ב לוקחים דברים כאלה ברצינות. לסמסונג יש משקיעים, והם השקיעו כסף מתוך אמונה שהם מקבלים ממנה מידע אמיתי, שעליו הם יכולים להתבסס. עכשיו יש להם סיבה טובה לתבוע את החברה.
סמסונג לא רווה נחת גם מחוץ לכותלי בית המשפט: יותר ויותר עובדים במפעלי השבבים שלה מאשימים אותה בהזנחה - ומספר שערורייתי של עובדים מת מסרטן או חלה בו. סמסונג פחות או יותר מנהלת את דרום קוריאה ומצליחה לעתים קרובות להסתיר את הפשעים שלה. הרעלת עובדים, עם זאת, היא משהו שאפילו הממשלה הדרום קוריאנית לא מצליחה לטשטש ממנו. התחילה חקירה, נראה לאן זה יילך. זכרו: אין תאגידים ידידותיים לאדם. יש רק כאלה שמסווים את הפן הקניבלי שלהם.
ה-NSA? גוגל היתה שם מזמן
בשנה האחרונה למדנו עד כמה עמוקה היא חדירת ה-NSA לחיינו (באדיבות החבר סנודן). אבל סוכנות המודיעין נכנסה למשחק באיחור יחסי: חוקר האבטחה ברוס שנייר, מי שאבטח עבור הגרדיאן את ההעברה של המידע של סנודן ואת התקשורת בנוגע אליו, מזכיר שמעקב וריגול הם המודל העסקי של הרשת.
מישהו שכח איך עובדת גוגל? היא מספקת לכם מנוע חיפוש מעולה - אחד מפלאי העולם המודרני - שמציב כמעט את כל הידע האנושי בקצות אצבעותיכם. היא לא גובה תשלום עבור השירות הזה ועושה אתכם עסקה. היא אוספת עליכם מידע, באופן שלא מכאיב לכם. את המידע הזה היא משווקת למפרסמים.
אני נטפל לגוגל משתי סיבות: א, היא עושה את זה הכי טוב וב, היא באמת מספקת שירות מצוין - כזה שגורם לעסקה הזו להיראות סבירה. היא לא היתה הראשונה בתחום ולא תהיה האחרונה, אבל הביאה את המודל של חינמיות-תמורת-מעקב-שקט לשיאו. למעשה, היא כל כך טובה במה שהיא עושה שהשבוע החליטו חברי קונגרס בארה"ב לבטל את השירות הלאומי למידע טכנולוגי - משרד ממשלתי שמספק טפסים ודו"חות של הממשלה לציבור. למה? כי אין הצדקה לקיומו בעולם בו כל אחד יכול למצוא את המידע הזה בגוגל.
חברות כמו גוגל הרגילו אותנו לכך שעוקבים אחרינו ומקטלגים אותנו - ושמידע עלינו שאין לנו גישה אליו נאסף דרך שגרה במחשבים של גופים מרוחקים. כל זמן שאלו היה חברות שרק רוצות למכור אותו (ולא משתמשות בו, נניח, לסחיטה או איומים) זה היה סביר למחצה. הבעיה האמיתית התחילה כשלמשחק הצטרפו שירותי האופל הממשלתיים. אלה חיים לעתים קרובות בדיוק על סחיטה. והם השתמשו במודל שהתרגלנו אליו כדי לאסוף את המידע על כולנו. כנראה שאתם לא מעניינים את הממשלה במיוחד, אבל לכו תדעו מתי תעצבנו איזה קצין איסוף זוטר (או שאחד כזה יחליט לעשות עליכם קצת כסף).
הרשת, מזכיר שנייר, מאפשר לאזרחים להעצים את עצמם, אין ויכוח, ולהשמיע את קולם כפי שלא נשמע מעולם - אבל לממשלה היה הרבה יותר כוח מלכתחילה, והרשת העצימה אותו ושינתה לגמרי את מאזן הכוחות. התרגלנו לעשות כל כך הרבה ברשת: אפילו צ'ט פשוט מספק המון מידע למסגרות הריגול הממשלתי.
הממשלה לא דורשת מכם לשאת מכשיר איכון, אבל אתם בכל זאת מסתובבים עם סמארטפון, אמר שנייר. הממשלה לא צריכה שתאמרו לה מה מצב מערכת היחסים שלכם; היא תבדוק בפייסבוק. המהפכה הדיגיטלית הולידה תאום אפל: מהפכת המעקב. היא בכל מקום.
סיפורו של ההוריקן, גרסת האינטרנט
אחת ההגזמות הפראיות של ממשלת ארה"ב בתחום המלחמה בפשעי מחשב היתה הכליאה של ההאקר אנדרו "Weev" אורנהיימר. הבחור עשה דבר פשוט: נכנס לשרת בלתי מאובטח של AT&T, וגילה שהוא א. בלתי מאובטח וב. מכיל פרטים של מאות אלפי משתמשי אייפד. אורנהיימר עשה את חובתו האזרחית ומסר את הפרטים לכלי תקשורת, גיזמודו. הוא לא ניסה לנצל את הפרטים שמצא כדי לפגוע במשתמשים ש-AT&T הזניחה.
כתוצאה מהשירות הציבורי של אורנהיימר, הוא הועמד לדין, הורשע, ונידון לתקופת מאסר של 41 חודשים לפני כשנה. את רוב הכליאה עד כה הוא העביר בבידוד. בסוף השבוע, ביטל בית משפט לערעורים את הרשעתו.
בית המשפט עשה כמיטב יכולתו להתחמק מהנושא, כמקובל בנושאים רגישים, ולא התמודד עם הטענה העיקרית של אורנהיימר ועורכי דינו - שהוא לא נכנס לשרת מאובטח ושבשום מקום לא נדרש לעקוף או לפרוץ סיסמה. בית המשפט אמנם קבע שהממשלה לא הצליחה להראות שאורנהיימר התגבר על סיסמה, אבל את ההרשעה הוא ביסס על סעיף טכני. אף שאורנהיימר ביצע את הפעולה שלו מביתו שבארקנסו, הממשלה העמידה אותו לדין דווקא בניו ג'רזי. בית המשפט קבע שזה עוול גדול מספיק כדי לבטל את ההרשעה.
עורך דינו של אורנהיימר, פעיל של EFF, אמר שהעמדה שניה לדין תהיה מנוגדת לחוקה האמריקאית, שאוסרת על העמדה שניה לדין על עבירה שממנה זוכית. הוא גם אמר שהחלטת בית המשפט היא ניצחון לזכויות האזרח, אחרת אפשר היה לגרור אדם לצד השני של ארה"ב בגלל חשד לעבירת מחשבים.
קצרצרים
1. פרצת האבטחה שפרצה בסערה לחיינו בשבוע האחרון, הארטבליד, כבר גררה האשמות שה-NSA השתמשה בה, מה שהסוכנות מיהרה להכחיש רשמית. מצד שני, הסוכנות כבר נתפסה בכמה וכמה הכחשות שקריות. ואם לא היה די ספק, עכשיו מודים בכירים בארה"ב שאובמה מתיר ל-NSA לנצל פרצות מחשב "אם יש צורך ברור לשם הבטחון הלאומי או אכיפת החוק" - שזו בפני עצמה פרצה רחבה, שסותרת את זכויות האזרח ברוב העולם המערבי.
2. ארדואן רותח: הדיקטטור בהתהוות של טורקיה לא אהב את העובדה שבתי המשפט של ארצו ביטלו את הצו הבלתי חוקי שהטיל - והרשו לטוויטר לחזור לפעול. אז אחרי שהוא לא הצליח לסתום לטוויטר את הפה, הוא מודיע שהוא יצוד את ציפור החופש בדרך אחרת: יעמיד אותה לדין על העלמת מס. ואתם יודעים מה, כאן יש סיכוי סביר שיש לו קייס.
3 חברת AirBnB משליכה את המשתמשים שלה לגוב האריות ומגיעה להסכמות עם הממשל של ניו יורק וסן פרנסיסקו על כך שהיא תעביר להם את הפרטים של משתמשים שעברו על חוקים מקומיים. במקביל, AirBnB לא מתריעה בפני משתמשים על כך שיתכן שהם עוברים על החוק. על כל פנים, לא בצורה ברורה: יש אזהרה, אבל היא מוחבאת עמוק בתוך תנאי השימוש, היכן שעוכר הדין של החברה ימצא אותה בקלות כשיבוא לטעון נגדכם בבית המשפט. זכרו: אין תאגידים ידידותיים לאדם, יש רק כאלה שמסווים את הפן הקניבלי שלהם.
4. ארה"ב מתחילה ביוזמה בינלאומית למנוע שליחת הודעות טקסט תוך כדי נהיגה. השגרירה שלה באו"ם, סוזן רייס, נשאה נאום במליאה הכללית ובו קראה לאיסור על מסרונים שכאלה. "אף אחד לא צריך למות בגלל מסרונים", אמרה רייס.