רוסיה מאיימת: "אנחנו יכולים לחסום את טוויטר או פייסבוק בתוך דקות"
בכיר ברשות הפיקוח על הטלקום במדינה: "אם נגיע למסקנה שהנזק לחברה הרוסית גדול מההשלכות של חסימת הרשתות החברתיות - נעשה כל שביכולתנו בהתאם לחוק". ראש הממשלה מדבדב כתב בפייסבוק בתגובה: "לא צריך לדבר על סגירת אתרים"
- מחיר הפרודיה: ראש העיר שהכריז מלחמת חורמה על צייצן
- טורקיה: גוגל נלחמת בצנזורה של ארדואן
- אריק שמידט: בתוך עשור תנצח הטכנולוגיה את הצנזורה הממשלתית
לדבריו, "אם נגיע למסקנה שההשלכות של חסימת הרשתות החברתיות יהיו פחות משמעותיות מהנזק שנגרם לחברה הרוסית מהעמדה הלא מועילה שאותה נוקטים ראשי החברות הבינלאומיות, אז נעשה כל שביכולתנו בהתאם לחוק".
דבריו נאמרו בתגובה לטענות של בלוגרים, פעילי זכויות אדם וחברות אינטרנט שלפיהן תיקונים לחוק יהפכו את הרשת ברוסיה, שהיתה חופשית עד כה, לשטח מפוקח היטב.
בפברואר ניתנה למשרד התובע הכללי הסמכות להורות על חסימת אתרי אינטרנט גם מבלי לקבל צו בית משפט, סמכות שבמשרד מנצלים במידה נרחבת. בחודש שעבר הפרלמנט אישר חוק נוסף שמעניק לבלוגרים עם יותר מ-3,000 עוקבים בטוויטר מעמד של חברת מדיה, שמחייב אותם לעמוד בתקנות רישום של חברות.
אותו החוק גם הופך את הבלוגרים לאחראים על דיוק התכנים שהם מפרסמים, וכולל דרישה מכל ספקיות האינטרנט במדינה לשמור מידע על המשתמשים. הממשלה מורשית לקנוס או לחסום את מי שאינם מצייתים לחוקים. עם זאת, ההערכה בקרב המומחים היא כי רוסיה תתקשה לבסס חומת אש כמו זו שקיימת בסין.
במקביל, שעות ספורות לאחר פרסום הראיון עם קסנזוב, כתב ראש הממשלה, דמטרי מדבדב, בעמוד הפייסבוק שלו, כי הוא סבור שהחוק הרוסי צריך להביא בחשבון את האינטרסים של כל הצדדים, כולל הרשתות החברתיות. לדבריו, "בכירים האחראים על התחום צריכים לחשוב לפעמים ולא לתת ראיונות שבהם הם מדברים על סגירת אתרים חברתיים".
רק בחודש שעבר טען פוטין כי האינטרנט הוא פרויקט של סוכנות הביון ה-CIA ולכן רוסיה חייבת לשחרר עצמה מכוחות זרים המנסים לשלוט בה.