המחזור הרביעי של מאיץ מיקרוסופט: החברות גייסו 8 מיליון דולר
13 חברות סיימו את המחזור הנוכחי, ביניהן אחת רוסית ואחת פלסטינית. לדברי צחי וייספלד, מייסד תוכנית המאיצים של מיקרוסופט, המחזור החמישי יתמקד בחברות בתחומי אבטחת המידע ומדעי החיים
13 חברות סטארט-אפ חדשות סיימו אמש (ד') את המחזור הרביעי של מאיץ הסטארט-אפים של מיקרוסופט, אחד המאיצים הבולטים בזירת המאיצים הלוהטת בישראל. 10 מתוך 13 החברות צברו הסכמי השקעה בסכום כולל של 8 מיליון דולר, שתיים מהן נחשפו אמש: הרשת החברתית לתיירות ספורט Fanzone שגייסה מיליון דולר מרשימת משקיעים אלמונית וחברת WebyClip שגייסה קרוב למיליון דולר בהובלת קרן מאבריק של ירון קרני.
- מיליארדי סיבות לכעוס: הטרול שחונק את הסטארט-אפים
- רומן אברמוביץ' השקיע 10 מיליון דולר ב-Store Dot
- איך גט טקסי הפכה לחברה של 3 מיליארד דולר
למחזור הנוכחי של המאיץ התקבלו, 13 מתוך 392 חברות שהגישו מועמדות. אחת החברות שהתקבלו, 10tracks, היא חברה רוסית ואילו AidBits היא חברה פלסטינית, כך שבפועל בגרו את המחזור 11 חברות הרשומות בישראל.
לטענת צחי וייספלד, מנהל במיקרוסופט ונצ'רס, ומייסד תכנית המאיצים של מיקרוסופט, 85% מתוך 205 החברות שבגרו את המאיצים של ענקית התוכנה בכל העולם גייסו גיוסי המשך, בעוד 6% מהן ביצעו אקזיט (שתיים מהן ישראליות). מדובר באקזיטים זעירים של חברות אלמוניות - Kitlocate שנמכרה למנוע החיפוש הרוסי יאנדקס והפכה למרכז הפיתוח הישראלי שלו ו-Appixia שנמכרה ל- WIX. שתיהן נמכרו במהירות, עוד בטרם התפרסמו, זמן קצר לאחר שסיימו את תקופת המאיץ.
החברות הבוגרות: קידום אפליקציות וסרטוני קניות
בין החברות במאיץ נמנית TapReason של היזמים נמרוד אליס ואילון וג'יין וולגר, שפיתחה מערכת לעידוד ויראליות של אפליקציות מובייל. החברה מציעה למפתחים מערכת לשליחת הודעות קופצות בזמן השימוש באפליקציה המעודדות את המשתמשים לשתף תכנים או להמליץ לחבריהם להוריד את האפליקציה.
המערכת של TapReason מתחשבת במאפיינים המשתמשים, בזמן ביממה, במיקום ובפרמטרים מפולחים נוספים על מנת להגביר את פוטנציאל ההמרה של ההודעה. במילים אחרות, היא תשלח הודעה למשתמש בזמן ובאופן שבו פוטנציאל השיתוף והויראליות יהיה הגבוה ביותר. כיום מותקנת המערכת של החברה בעשרות אפליקציות, 150 אלף משתמשים יומיים, 3.5 מיליון מכשירי קצה, כאשר לפי דיווחיה היא מעלה ב- 15% את אפקט רכישת המשתמשים על ידי אפליקציה.
חברה נוספת היא WebyClip של היזמים אריאל שמש, אביתר בן-שטרית ואלכס קולטון, בה מכהנת גם המדליסטית האולימפית יעל ארד, בתפקיד סמנכ"לית פיתוח עסקי. ארד ניהלה עד לאחרונה את חברת משחקי הרשת לילדים מוגובי.
WebyClip מאתרת סרטוני רשת וסרטוני יוטיוב הסוקרים מוצר צריכה, כמו למשל מצלמה דיגיטלית או סמארטפון, ומשבצים את הסרטים הללו ליד דפי רשת באתרי קניות. הטכנולוגיה של וובי קליפ מסוגלת לזהות אילו סרטים הם בעלי פוטינציאל שכנוע גבוה יותר. לחברה 2 מיליון עמודים שבהם שובצו סרטים עליהם המליצה, בין השאר באתרים כגון איביי, BMH ממנהטן וסנאפדיל האסיאתי. לטענת החברה, הסרטונים המומלצים מעלים בכ-30% את שיעור ההמרה באתרי קניות וב- 120% את הזמן שבו מבלים משתמשים באתרים.
חברה מעניינת נוספת מתוך בוגרי המחזור היא Drupe של היזמים ברק ויטקובסקי ואסי זיו. שני היזמים, בהכשרתם מהנדסי חומרה, פיתחו שכבת תוכנה לסמארטפון המציגה מצד אחד רשימת חברים ומצד שני רשימת אפליקציות ומאפשרת לגרור תמונה של חבר לתוך אפליקציה כדי לבצע פעולה מסוימת. למשל, גרירת התמונה של החבר לתוך ווטסאפ תאפשר ליזום שיחה עם החבר, וגרירתו לתוך אפליקציית מייל פתוחה, תשלב באופן אוטומטי את כתובת המייל שלו על גבי ההודעה. תמונות החברים מוצגות כמו בועיות בממשק המסנג'ר של פייסבוק. ליישום ידע המונע, למשל, הצגת האייקון של ווטסאפ על גבי המסך אם לאותו חבר אין חשבון ווטסאפ.
חברות נוספות שבגרו את המחזור הרביעי של המאיץ של מיקרוסופט הן Kimonex, מערכת לניהול מפרט חומרים (BOM) עבור מנהלי ומעצבי מוצר; mPharma, שפיתחה מרשמים דיגיטלים לרופאים הניתנים להעברה בין מכשירים ועוקבים אחר הרגלי שימוש בתרופות; Knowmail, שכבת ניהול חכם של חשבון מייל לעובדים בארגון; Intendu, שפיתחה משחקים לשיקום פעילות מוחית לנפגעי שבץ או פגיעה מוחית, באמצעות הקינקט של מיקרוסופט; Trainica, "מאמן אוטומטי" לסוכני מכירות; Mmuze, המזהה טרנדים צרכניים ברשת וברשתות החברתיות ומייצרת המלצות לקמעונאים לניהול המלאי ומערך השיווק שלהם; Selfpoint, מערכת לאוטומציה של קטלוגים וקופות עבור קמעונאים קטנים; 10tracks, מעין די.ג'יי אוטומטי המייצר רצועות מוזיקליות לפי אלגוריתם של סגנון מוזיקלי; AidBits, מערכת CRM ו- ERP ממוחשבת לעמותות ו- Fanzone, רשת חברתיות לאוהדי ספורט המטפלת בהיבטי תיירות הספורט כגון תחבורה ולינה של אוהדים.
המחזור הבא: סייבר ומדעי החיים
המחזור החמישי של המאיץ יכיל הרכב מעט שונה של חברות. וייספלד, יחד עם מנהל המאיץ, חנן לביא, יבחרו 10-15 חברות בתחומי הסייבר ומדעי החיים בלבד. כחלק מההכנה הם חברו לענקיות טכנולוגיה בתחומי התוכן האלה, אחת מהן היא יצרנית הציוד הרפואי בקטון דיקנסון (BD) הבריטית.
תוכנית המאיצים של מיקרוסופט שנוסדה בישראל הפכה לתוכנית עולמית, וכיום מפעילה מיקרוסופט 5 מאיצים נוספים על זה שבהרצליה - בבנגלור, בייג'ין, ברלין, לונדון ופריס. תוכנית המאיצים של מיקרוסופט לא דורשת תשלום או הקצאת מניות מצד החברה, ותנאי הקבלה, לפי וייספלד הן של צוות מגוון הכולל מומחים טכנולוגים ומומחים בתחום העסקי, רעיון חזק, צוות מגובש ומוכן ללמידה ולעבודה במשרה מלאה במשך שלושת חודשי פעילות המאיץ.