Dynamic Yield מגייסת 12.5 מיליון דולר בהובלת קרן מרקר
זהו הסיבוב הגיוס השני של החברה, שגייסה לפני כשנתיים 2 מיליון דולר; הטכנולוגיה של החברה ממליצה לאתרים אילו תמונות לשבץ והיכן למקם את הכתבות השונות
חברות סטארט-אפ רבות, בהן גם לא מעט ישראליות, מבקשות לייעץ לאתרי אינטרנט כמו אתרי חדשות או אתרים מסחריים אילו שינויים עליהם לעשות כדי למשוך כמה שיותר מבקרים שיבצעו את מקסימום הפעולות באתר. אם הדבר אפשרי, רצוי גם שישלפו את כרטיס האשראי שלהם. .
- YO: גימיק מטופש או מהפכת הצ'ט הבאה?
- חברת מנטיס ויז'ן גייסה 12.5 מיליון דולר
- חברת הענן הישראלית זרטו גייסה 26 מיליון דולר
בארץ פעילות חברות כמו ClickTale או Commerce Sciences ששואבות מידע מתחומי מדעי ההתנהגות ומייעצות לקמעונאים באיזה צבע לצבוע את כפתור עגלת הקניות, היכן למקם את תג המחיר ואפילו איזה מוצר להציע ללקוח ומתי. ועם זאת, חברת Dynamic Yield של היזמים ליעד אגמון ועומרי מנדלוביץ' שהחלה לפעול בתחום הקמעונאי לפני מספר חודשים, מגיעה אליו דווקא מהעיתונות: דיינמיק יילד היא בת טיפוחה של הניו יורק טיימס. היא נחשבת לחברה הישראלית הראשונה שגייסה הון מהעיתון היוקרתי וספק הטכנולוגיה היחיד שפעיל על גבי דף הבית שלו, וממליצה לו באופן אוטומטי ובכל רגע נתון אילו תמונות לשבץ על גבי הכתבות והיכן למקום את הכתבות השונות בדף הבית בהתאם לפופולריות שלהן.
היום (ו') הודיעה החברה הישראלית, הממוקמת ברחוב בן יהודה בתל אביב, כי היא מגייסת 12.5 מיליון דולר בהובלת קרן מרקר של יובל שחר ואוהד פינקלשטיין. להשקעה הצטרפו גם המשקיעות הקיימות בחברה: קרן בסמר וקרן Innovation Endeavors של יו"ר גוגל אריק שמידט ודרור ברמן, שהגדילו את חלקן בחברה, וכן הניו יורק טיימס. משקיעה חדשה נוספת היא חברת המדיה הגרמנית פרוזיבן, רשת טלוויזיה ואתרי תוכן הפעילה בגרמניה, אוסטריה ושוויץ. לחברת המדיה הגרמנית עבר של שיתוף פעולה עם חברות ישראליות בהן ICQ שפעלה מישראל עד שנמכרה ל- DST, וחברת מכשירי המובייל הישראלית IXI של גידי ברק שכבר כמעט ואינה פעילה. זהו הסיבוב הגיוס השני של החברה, שגייסה לפני כשנתיים 2 מיליון דולר בהובלת בסמר ובהשתתפות הניו יורק טיימס ו- Innovation Endeavors.
מטעם קרן מרקר, הובילו את הסבב יובל שחר וריק סקנלון, נציג קרן מרקר בניו יורק, והוא זה שגם יצטרף לדירקטוריון דיינמיק יילד בעקבות ההשקעה. קרן מרקר (Marker) היא אחת מקרנות ההון סיכון הפעילות בישראל במהלך השנתיים האחרונות, עם השקעות בחברות סטארט-אפ צומחות בהן טאבולה, טייקי ואינטרלוד. לפי ההערכה שלא זכו לאישור החברה, הגיוס משקף לה שווי של כ- 40-50 מיליון דולר.
ליעד אגמון, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה אמר ל"כלכליסט" כי הגיוס יסייע לחברה להיכנס לטריטוריות נוספות, אתרים מסחריים ואתרי חדשות נוספים וכן לגייס כ-10 עובדים נוספים על 20 העובדים המועסקים בחברה.
אגמון זכור כמי שהקים ומכר את חברת אבטחת המידע אוניגמה למק'אפי תמורת 20 מיליון דולר, יחד עם עמיתו להקמת החברה ישי גרין, שהיה שותף לאחר מכן להקמת סולוטו. הוא הופיע לאחרונה בכנס סטארט-אפים שנערך באיסלנד, לעידוד תעשיית ההייטק המקומית, שם שיתף את היזמים בחוויותיו מרגע הקמת החברה ועד מכירתה (לצפיה לחצו כאן).
שיטה מדעית ורציונלית
השיטה של Dynamic Yield על גבי אתרי חדשות היא מדעית ורציונלית: ביכולתה לקבוע, למשל, איזו תמונת שער של כתבה תוכל להביא את כמות הגולשים הגדולה יותר. עם פרסום הכתבה מריצה החברה ניסוי ובו היא בוחנת פרסום של תמונות שונות עבורה, ובתוך זמן קצר ממליצה לעורך האתר על התמונה שתמשוך את מספר הקוראים הגבוה ביותר. ואתרי החדשות הם רק חלק מהתמונה. החברה כבר החלה לעבוד עם אתרי מסחר אלקטרוני, אתרי מותגים בתחום האופנה ואתרים המספקים שירותים בענן, שם היא מסייעת לשנע אובייקטים, לפלח את קהל המשתמשים בזמן אמת ולהציג לכל קבוצה אוסף שונה של מוצרים.
החברה מנטרת כ־3 מיליארד דפים בחודש הנצפים בידי כ־50 מיליון משתמשים, ומייצרת כבר מאות אלפי דולרים של הכנסות ראשוניות. בינתיים היא בעיקר חוקרת ומבצעת ניסויים באתרים, עם תובנות מרחיקות לכת: בחברה גילו כי פחות מ־10% מהקוראים אחראים לרוב הטראפיק בכל אתר חדשות, כ־5% מהמשתמשים אחראים ל־50% מההקלקות על פרסומות, ו־80% מההקלקות על כתבות מגיעות מגולשים הפוקדים את דף הבית. מסקנה מפתיעה אחרת אומרת שלמרות הדחיפה החזקה לווידיאו, תוכני וידיאו מעניינים פחות מ־10% מקוראים.
חזון ארוך הטווח של החברה הוא כזה שבו היא תוכל להציע לאתרי החדשות איתן היא משתפת פעולה להתאים את דף הבית לכל משתמש בנפרד, באופן שמתאים בדיוק לטעמו האישי. חובב ספורט, למשל, יראה את ידיעות הספורט במקום גבוה יותר, על חשבון ידיעות פוליטיקה ותרבות.