רשת תחת אש: ההאקרים מתמקדים בפריצה לעמודי פייסבוק
האקרים מהצד הפלסטיני מנסים לרוב בזמן מבצעים צבאיים לפרוץ לאתרי ממשל ישראליים, אך בסוף השבוע האחרון היו אלה דווקא עמוד הפייסבוק סטטוסים מצייצים והעמוד של דומינוס פיצה שנפגעו
- האקרים פרו-פלסטינים פרצו לאתר חברת הפורקס מט"ח 24
- דיווח: לצפון קוריאה יש את צבא ההאקרים הגדול בעולם
- שוק ביטוחי הסייבר העולמי יגדל ל-2 מיליארד דולר ב-2014
אך למרות שהניסיונות לפרוץ לאתרי ממשלה ולאתרים גדולים אמנם כשלו, מחבלי הסייבר של חמאס רשמו לזכותם כמה הישגים קטנים אך מרשימים בדרכם.
ביום שבת בלילה סטטוסים מצייצים, מעמודי הפייסבוק הפופולריים בישראל עם יותר מ-400 אלף לייקים, נפל קורבן להאקרים שבמתקפת פישינג (מתקפה שבמסגרתה שולחים לקורבן מייל שמתחזה להיות מגורם רשמי על מנת לחלץ במרמה את פרטי ההתחברות שלו) הצליחו להשתלט על העמוד אותו מפעיל העיתונאי לשעבר אבי לן. הפורצים, שנראה שהם לא חסרי חוש הומור, החליפו את תמונת העמוד הרגילה לתמונה שבה נראית אישה שעליה מגן דויד מנשקת כף רגל שעליה דגל הרשות הפלסטינית, והוסיפו קללות ודברים בגנות ישראל. הפריצה נחסמה כעבור זמן קצר ומנהלי העמוד קיבלו בחזרה את הגישה אליו.
גם חובבי הפיצה המקומיים סבלו, במידת מה, אחרי שעמוד הפייסבוק של זכיינית דומינוס פיצה הישראלית נפרץ גם הוא על ידי האקרים שהחליפו את תכניו במסרים עילגים דוגמת "היום ישרוף ישראל", או "מתחבא כמו עכברים". את תגובת הנגד סיפקו במקרה זה הגולשים, שמיהרו להגיב לפריצה בהומור בריא ותהו, בין השאר, האם חמאס מתכוון להסב את הרקטות שלו לשיטת משלוח פיצות מהירה. גם במקרה זה הפריצה נחסמה במהירות ומנהלי העמוד הודו לגולשים: "אנחנו רוצים להודות לכם שהפגנתם נוכחות חזקה ומרשימה בעמוד, ייצגתם אותנו בכבוד והפצצתם אותם בתגובות ראויות. חוץ מזה שגם הצחקתם אותנו כהוגן".
עם זאת, מבצע צוק איתן מתאפיין בינתיים במספר נמוך יחסית של מתקפות מוצלחות על אתרים ישראלים. בניגוד למבצעים צבאיים קודמים או מתקפות סייבר מתוכננות, לא התקבלו כאמור דיווחים על פריצות משמעותיות לאתרים ישראליים. אולי יובש הפריצות היחסי היה בין הגורמים שהביאו את דף הפייסבוק ההומוריסטי "אנשים סבירים ובינוניים" לזייף פריצה של חמאס ולהעלות סטטוסים ברוח הלשון העילגת של האקרי ארגון הטרור - מתיחה שבה נפלו כמה אתרי חדשות מקומיים.
בשיחה שערך בעבר עם "כלכליסט" אמר אופיר בן אבי, מנהל ממשל זמין (שמפעיל כ-600 אתרים ממשלתיים): "מרבית ההתקפות שאנחנו סובלים מהן הן של מניעת שירות (ניסיון להשבית את האתר על ידי הצפה שלו בבקשות מידע), שהן הכי קלות לביצוע מבחינת ההאקרים אבל גם מהוות איום רציני עלינו כי המהות שלנו היא מתן שירות. מובן שאנו רואים גם מתקפות מסוגים אחרים, שבעיקר מנסות לרכוב על מתקפות מניעת השירות כדי לבצע חדירות מתקדמות יותר".