$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

משחק של בריונות ופחד

זוג מפתחים הציג משחק שמספר על קורותיה של שליחת פיצה צעירה בעולם סקסיסטי ועוין, חברת מחקר מסבירה מדוע מגמת אינטרנט הדברים מוערכת יתר על המידה ותוסף לדפדפן מראה בזמן אמת את האינטרס הכלכלי של פוליטיקאים

יוסי גורביץ 15:1913.08.14
אקשן ריאליסטי במיוחד

 

לקוחות מטרידים? גם אותם תפגשו ב-Ninja Pizza Girl לקוחות מטרידים? גם אותם תפגשו ב-Ninja Pizza Girl

רוב משחקי האקשן בשוק מציבים אתכם מול אויבים כמפלצות, זומבים, חיילי אויב ואויבים אחרים. את כולם ככל הנראה שלעולם לא תפגשו בעולם האמיתי. חברת Disparity Games מאוסטרליה, שמורכבת מבני הזוג ג'ייסון וניקול סטארק תכננה עוד משחק כזה, פחות או יותר. ואז בחרה לתת לו טוויסט מציאותי במיוחד.

 

במקור, האויבים במשחק Ninja Pizza Girl אמורים היו להיות רובוטים. אבל אז ההורים החלו לדבר עם הבנות שלהם על דברים שמפריעים להן והמשחק הפך לאפל יותר; ה"רעים" במשחק הם מה שהכי מפחיד בני נוער בעולם המערבי - בני נוער אחרים.

 

רייבן, אחת הבנות, סובלת מאספרגר וכתוצאה מכך הפכה לקורבן המועדף של הבריונים בבית הספר שלה. הדמות העיקרית במשחק, נערת שליחויות של פיצה עם כוחות של נינג'ה, צריכה לתמרן במהירות בעיר כשהיא מתחמקת ונלחמת בבני עשרה שמנסים להכשיל אותה, לקרוא לה בשמות גנאי ולהפיץ תמונות שלה אחרי התעללות.

 

האיום שהכי מטריד בני נוער: השפלה מידי בני גילם האיום שהכי מטריד בני נוער: השפלה מידי בני גילם

 

וכך נוצר משחק המחשב הראשון שמציג את העולם מנקודת מבטה של נערה שסובלת מבריונות - ושגם יודעת להחזיר. החלק האחרון הוא כנראה אלמנט הפנטזיה שבלעדיו המשחק היה מדכא מדי עבור רוב מוחלט של השחקנים. דעו תקווה.

 

דברים שעושים רעש

 

לח"מ יש בעיה עם כל הרעיון של הבית החכם ואינטרנט הדברים. בעיקר משתי סיבות: זה נראה כמו פינוק מיותר וזו עלולה להיות פרצת אבטחה עצומה. אם התקפות על המחשב שלך היו בעייתיות, חכו עד שמישהו יתקיף את המקרר שלכם או את הכלי החכם שעל קולר חיית המחמד שלכם.

 

לחברת המחקר גרטנר יש דעה דומה: החברה הגדירה לאחרונה את מגמת אינטרנט הדברים ככזו שנמצאת ב"שיא הציפיות המנופחות". יכול להיות שיש כאן משהו, אומרים שם, אבל הטכנולוגיה לא ישימה כרגע - היא תהיה ישימה עוד חמש עד עשר שנים, לפחות. כרגע, יש לנו בעיקר רעש.

 

מוצרי בית חכם מוצרי בית חכם

 

בגרטנר מספקים סיבות לכך: קודם כל, התחום עדיין לא הגיע לסטנדרטיזציה. אם תקנו מערכת לבית של גוגל, לא תוכלו לשלב בה מערכות אחרות, כי כל מערכת פועלת על פי תקנים משלה. בחברה מעריכים שבעיית התקנים לא תפתר בחמש השנים הקרובות. שנית, הטכנולוגיה עצמה משתנה במהירות גבוהה. ייקח הרבה זמן עד שהיא תהיה רלוונטית לרוב בני האדם במערב המתועש; בינתיים היא רק צעצוע למאמצים מוקדמים.

 

גרטנר ציינה עוד מספר טכנולוגיות שנמצאות בשלב הזה: מחשבים לבישים, כלי רכב אוטונומיים, והדפסות בתלת ממד. כולן - חוץ אולי ממחשבים לבישים - הן הבטחות גדולות וכולן לא אומרות הרבה למשתמש מן השורה. יש להן עוד הרבה זמן לקמול. זוכרים את ההייפ סביב גוגל גלאס, לפני שנה ומשהו? בדיוק. 

 

נאום זה נקנה עבורכם על ידי תאגיד שקרכלשהו

 

בארה"ב ממשיכים לעשות שימוש בכלים מתקדמים כדי לפקח על התנהלותם של נבחרי הציבור. כבר דיווחנו על הכלי שמצייץ אוטומטית כל עריכה בוויקיפדיה שמתבצעת ממחשבי הקונגרס. ועכשיו מופיע פיתוח חדש שהוא לא פחות מגאוני.

  

קבלו את התוסף Greenhouse, שמקור שמו בצבע שטרות הדולר. מה שהוא עושה פשוט למדי. אתם קוראים מאמר ברשת? הוא מציין שם של פוליטיקאי אמריקאי? התוסף מדגיש את השם ומראה לכם על המאמר עצמו את התורמים העיקריים של אותו פוליטיקאי. 

 

מי משלם למי? מי משלם למי? צילום: שאטרסטוק

 

מדהים לגלות שמי שמתנגד לביטוח בריאות בעצם ממומן בידי חברת תרופות ופשוט קשה להאמין שמי שמתנגד לפיקוח על נשק קיבל עשרות אלפי דולרים מחברת רובים - והכל בלי לצאת מהמאמר. איך אמר "גרון עמוק" בפרשת ווטרגייט? Follow the money. 

 

יהיה נחמד לראות כלי כזה גם בישראל, אבל פה יש לנו בעיה. בארה"ב מקפידים לדווח על תרומות. בישראל? פחות. הדיווח מגיע באיחור ניכר והוא לא מסודר. מבקר המדינה, שמקבל את הדיווחים, לא חושב שהנגשת המידע הזה לציבור היא חלק מתפקידו, וזה חבל: בהשקעה מינורית אפשר היה לקבל את הסיוע של אלפי אזרחים במעקב אחרי המידע. מצד שני, כשאתה עובר ראיון אצל ראש הממשלה כדי להתקבל לתפקיד, קל לראות מה עומד מאחורי המדיניות הזו.

 

קצרצרים

 

1. מדענים סינים פוסעים בגאון אל מחוזות שהאח הגדול עוד לא הגיע אליהם: הם בונים מצלמה שתסרוק את הקהל ובין השאר תמדוד את רמת החמצן בדם בחלקי הגוף הרלוונטיים, כמו הפנים. למה זה חשוב? כי זה מעיד עד כמה אתם לחוצים. ואם רמת החמצן בדם שלכם תהיה גבוהה מדי, יבואו השוטרים ויעצרו אתכם. מה, לחץ מעיד על כך שאתם עומדים לבצע פשע - לפחות כך חושבת ממשלת סין. בינתיים כוח החישוב שנדרש לכך הוא עצום וההליך לא יכול להתבצע ממכשיר נייד: יהיה צורך לשלוח תמונות של ההמון למפקדה, שם ינתחו אותן. במידה ומישהו אכן מתכוון לבצע פיגוע (ובסין היו מספר פיגועים לאחרונה, במיוחד פיגועי דקירה) סביר שזה יגיע מאוחר מדי. הטכנולוגיה הזו בידי ממשלת הדיקטטורה הגדולה בעולם הולכת להיות תענוג של ממש. 

 

המצלמה קבעה שאתם לחוצים? השוטרים בדרך המצלמה קבעה שאתם לחוצים? השוטרים בדרך צילום: אוראל כהן

 

2. מנצ'טסטר יונייטד שינתה את ההנחיות בכניסה לאצטדיון שלה ומעתה היא אוסרת על הכנסת "חפצים גדולים" לאצטדיון, כשהיא שמה דגש על כלים טכנולוגיים: טאבלטים, מצלמות גדולות, לפטופים ועוד. עם זאת, לא נראה שבכוונת ההנהלה לאסור על הכנסת סלולרים. למה? כי האיסור הזה לא יהיה ישים בלי חיפוש מדוקדק על גופם של כל 75,000 האנשים שהאצטדיון יכול לאכלס. מנצ'סטר יונייטד נימקה את ההחלטה ב"שיקולי בטחון".

 

3. עד כמה חמורה בעיית המיזוגניה של עמק הסילי-קון? עד כדי כך שבכירה ב-Y Combinator נאלצה לפרסם אזהרה רשמית למשקיעים שלא להטריד מינית נשים ביום ההדגמה. "אפילו אל תחשבו על זה. אני אדע על כך. Y Combinator לא תמשיך לעבוד אתכם אחרי זה". אבל, חשוב לציין, היא לא איימה לחשוף את המטרידים. עד כאן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x