$
המדריך

בדיקת כלכליסט

גלקסי K Zoom: המצלמה שרצתה להיות סמארטפון

המצלמפון האחרון של הענקית הקוריאנית חמוש בחיישן 20.7 מגה-פיקסל, זום אופטי של פי 10 ותוכניות צילום חביבות מאוד. חבל שכל אלה טמונים בגוף מסורבל וכבד - ושמדובר במכשיר שהוא הרבה יותר מצלמה מטלפון. למי הוא מתאים?

ניצן סדן 13:4214.08.14

הגלקסי K Zoom הוא המצלמפון הראשון של סמסונג שבאמת יכול להחליף את הסלולרי שלכם ומהווה הכלאה בין מצלמת סופר-זום וסמארטפון. הדגמים הקודמים, גלקסי קמרה ו-S4 Zoom, היו מצלמות שהולבשו על מכשירים קיימים - גלקסי S3 וגלקסי S4. התוצאה היתה מכשירים כבדים ולא נוחים במיוחד, שהם יותר מצלמה עם חיבור לרשת מאשר מצלמפון אמיתי. מה שיפרה סמסונג בדור החדש?

 

עיצוב ומבנה: אתה קראת לי שמנה?

 

ה-K Zoom נראה מהחזית כמו עוד טלפון מסדרת גלקסי, אחד מני רבים: אותה סביבת מסך עשויה זכוכית, אותה מסגרת פלסטיק מוכסף שנראה זול למדי ואותו גוף מעוגל. אבל בגב המכשיר תמצאו מסגרת מתכת עגולה ואלגנטית למראה, במרכזה המצלמה. העדשות ישארו מכונסות בגוף הטלפון עד להפעלת המצלמה ואז משתנה בצורה מורגשת מרכז הכובד של הטלפון. לצד העדשה ממוקם פלאש קסנון גדול ובדפנות תמצאו כפתורי הפעלה ועוצמת שמע שלצידם כפתור הפעלה למצלמה המתפקד כצמצם.

 

קטן ביחס למכשירי דגל - אך עבה וכבד מהם קטן ביחס למכשירי דגל - אך עבה וכבד מהם צילום: ניצן סדן

 

מצלמות סופר-זום צריכות סט עדשות ממונע כדי להשיג את הביצועים המצופים - וזה משהו שעדיין לא מוזער בצורה שתשתלם ליצרניות המובייל. לפיכך, מצלמת ה-K Zoom תופסת נפח לא מבוטל מגוף המכשיר ולכן משפיעה לרעה על מבנהו.

 

גם מצלמת סופר-זום, גם טלפון. K Zoom גם מצלמת סופר-זום, גם טלפון. K Zoom צילום: סמסונג

ה-K Zoom שוקל 200 גרם - משקל שאינו קיצוני כשמדובר בפאבלט בגודל 6 אינץ', אך הטלפון שבידנו הוא בעל מסך 4.8 אינץ' ולכן נותן הרגשה של כובד לא צפוי. גב הטלפון עשוי פלסטיק ומכוסה שקעים עגולים קטנים.

 

מדובר בבחירה לא מוצלחת במיוחד: בגלל שהטלפון כבד מהרגיל, הייתי מצפה שמהנדסי סמסונג יבחרו עבורו בגב מחוספס למניעת החלקה. אפילו הפלסטיק דמוי העור של הגלקסי S5 היה עושה פה עבודה טובה יותר מהגב המחורר.

 

גב המכשיר, שנשלף להחלפת הסוללה גב המכשיר, שנשלף להחלפת הסוללה צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה: אותה הגברת, אותה אדרת

 

ל-K Zoom יש מסך ברזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל, בצפיפות של 306 פיקסלים לאינץ'. מדובר באיכות תצוגה נמוכה בהרבה ממה שמסוגלת המצלמה עצמה לצלם, מהסוג שיש בדרך כלל בגרסאות מיני של מכשירי דגל. איכות הצבע טובה הודות לטכנולוגיית הסופר AMOLED של סמסונג, אך בהירות המסך קצת נמוכה ולא תוכלו לצפות בבירור בתמונות תחת אור השמש. אני יכול להבין זאת: המצלמה עצמה מייקרת משמעותית את המכשיר וסמסונג נאלצה לחסוך היכן שאפשר כדי שלא למכור את המצלמפון במחיר גבוה מדי. מלבד זאת, מדובר בסמארטפון גלקסי סטנדרטי: ממשק האנדרואיד של סמסונג הולבש על גרסה 4.4.2 של מערכת ההפעלה ואינו כולל תוספות מיוחדות.

 

מצלמה: אליה וקוץ בה

 

זוהי גולת הכותרת של המכשיר. מדובר במצלמת 20.7 מגה-פיקסל בעלת ייצוב תמונה אופטי מתקדם, עדשת 24 מ"מ וזום של פי 10. להגדלה האופטית נוספת מתיחת תמונה אלקטרונית שמעלה את הזום לפי 20, אך במחיר אבדן משמעותי של איכות וטשטוש מורגש בתצלומים.

 

מצלמת ה-K Zoom מצלמת ה-K Zoom צילום: ניצן סדן

 

למצלמה מספר רב של תוכניות צילום חביבות מאוד. לצד תכונות בסיסיות כמו צילום HDR או החלקת קמטים בפורטרטים תמצאו תוכניות יעודיות לצילום צלליות, שקיעות, מפלים, ילדים, חשיפה ארוכה אוטומטית לצילום תנועת מקורות אור בלילה ואפילו שלג.

 

מצב הפנורמה הדינמית הוא החביב עלי (סמסונג קוראת לו "סיור וירטואלי"): אם תשתעממו מפנורמה סטנדרטית (צילום בציר אופקי) או פנורמה כדורית (צילום סצנה המורכבת ממספר תמונות סביבכם), תוכלו פשוט לצלם תמונות סביבכם גם תוך כדי תנועה - מה שמרכיב סצנה תלת ממדית מורכבת יותר, שאינה מוגבלת לצילום נייח.

 

שלל תוכניות צילום שלל תוכניות צילום צילום: ניצן סדן

 

ביחד איתן תמצאו ב-K Zoom כמה מצבי צילום שלא נאפו עד הסוף, כמו למשל מצב צילום סלפי באמצעות המצלמה הראשית. איך זה עובד? המכשיר יזהה את פניכם, יחכה שתהפכו את המצלמה, יצפצף כשאתם במרכז הפריים ויצלם. איך זה נראה? ככה-ככה. לא תמיד מצליחה המצלמה למקם אתכם במרכז או שהיא פשוט מתמקדת בצורה חלקית.

 

ממשק מצלמת המכשיר ממשק מצלמת המכשיר צילום: ניצן סדן

 

כל זה נראה לא רע על הנייר, אבל איכות התמונות טובה פחות משציפיתי: המיקוד האוטומטי זייף פעמים רבות ובחר אובייקטים שאינם במרכז הפריים על אף שהתצוגה המקדימה היתה ממוקדת היטב. יתכן שזה נובע מבעיה בייצוב התמונה, יתכן שבסנכרון שבין מהירות התריס ומפתח הצמצם ויכול להיות שבסוגיית תוכנה. התוצאה הסופית היתה תמונות שיצאו מטושטשות, גם בתאורה מיטבית ואפילו כשחיברתי את המצלמפון לחצובת סמארטפונים. גם מהירות המיקוד עצמה היתה נמוכה משציפיתי, מה שהפריע כשניסיתי לצלם אובייקטים בתנועה.

 

  • מצב הצילום הידני מאפשר בניית תמונה מאוזנת, צילום: ניצן סדן
    מצב הצילום הידני מאפשר בניית תמונה מאוזנת
    |
    צילום: ניצן סדן
  • צולם בחדר חשוך יחסית. פלאש הקסנון נותן אפקט מאוזן מטווח קרוב בלי לצרוב את התמונה, צילום: ניצן סדן
    צולם בחדר חשוך יחסית. פלאש הקסנון נותן אפקט מאוזן מטווח קרוב בלי לצרוב את התמונה
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום טבעי: התמונה עשירה בפרטים, צילום: ניצן סדן
    זום טבעי: התמונה עשירה בפרטים
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום X5: גוונים נעלמים, טשטוש במרכז הפריים, צילום: ניצן סדן
    זום X5: גוונים נעלמים, טשטוש במרכז הפריים
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום מקסימלי: התמונה מאבדת פרטים רבים, צילום: ניצן סדן
    זום מקסימלי: התמונה מאבדת פרטים רבים
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום טבעי במצב צילום אוטומטי: התמונה מעט מטושטשת, צילום: ניצן סדן
    זום טבעי במצב צילום אוטומטי: התמונה מעט מטושטשת
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום מקסימלי במצב צילום אוטומטי: טשטוש משמעותי, צילום: ניצן סדן
    זום מקסימלי במצב צילום אוטומטי: טשטוש משמעותי
    |
    צילום: ניצן סדן
  • זום טבעי, מרחב חשוך, צילום: ניצן סדן
    זום טבעי, מרחב חשוך
    |
    צילום: ניצן סדן

 

בעיה נוספת היא סוגיית הממשק: האם כמוני, גם אתם נוהגים לשלוף את הסמארטפון מהכיס, להפעיל את המצלמה שלו ולצלם - והכל ביד אחת? במקרה של ה-K Zoom, יהיה עליכם להשתמש בשתי ידיים אם תרצו להיכנס להגדרות צילום מורכבות או אפשרויות אחרות.

 

היתרון הכי גדול של ה-K Zoom הוא דווקא באיכות הווידאו. המכשיר מסוגל לצלם Full HD ב-60 פריימים לשניה, כשייצוב התמונה מאפשר צילום גם תוך כדי תנועה. אפילו המיקרופונים רגישים דיים ומספקים איכות אודיו מפתיעה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: המיטב של סמסונג

 

לגלקסי K Zoom יש חבילת אפליקציות תמוהה במקצת: לצד אפליקציות שימושיות כסטודיו S שמאפשרת לכם לערוך תמונות וסרטוני וידאו ולהוסיף להם פילטרים ואפקטים שונים, תמצאו את אפליקציית עדכוני התוכן פליפבורד ואת אפליקציית המגזין של סמסונג שעושה את אותו הדבר בדיוק. לפחות את אפליקציית ההתרעה מפני רעידות אדמה חסכה מאיתנו החברה. לראייתי, האפליקציה השימושית ביותר של החברה היא Smart VOD, חנות הסרטים והסדרות שלה. יישומי המולטימדיה (נגני מדיה, גלריה ועוד) הם הסטנדרטיים של החברה וטובים מאוד. גם למכשיר זה, בדומה לרבים אחרים, אין רדיו FM.

 

אפליקציית המגזין של סמסונג. פליפבורד, מישהו? אפליקציית המגזין של סמסונג. פליפבורד, מישהו? צילום: ניצן סדן

 

לא כל כך נוח להשתמש במכשיר במשחקים, משום שגבו אינו סימטרי (יש בחלקו העליון מצלמה עצומה, למי שפספס). לכן לא הייתי ממליץ עליו לחובבי משחקי מובייל למיניהם. איכות השמע טובה והרמקול החיצוני חזק ביחס לסמארטפון.

 

ביצועים וזמן סוללה: שש ליבות

 

ה-K Zoom מונע בשני מעבדים בו זמנית: האחד כפול ליבה במהירות 1.7 גיגה-הרץ והשני בעל ארבע ליבות במהירות 1.3 גיגה-הרץ. יש לו גם שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי מהיר במיוחד. בסך הכל, ביצועיו טובים מאוד ביחס למחירו ולא נופלים בהרבה משל מכשירי דגל למיניהם. נקודת החולשה היא מרחב האחסון: יש לו 8 גיגה-בייט, מתוכם רק 4 זמינים למשתמש (מה לעשות, כל האפליקציות של סמסונג תופסות מקום). אמנם הוא מצויד בחריץ לכרטיס מיקרו SD, אך כרטיס כזה לא כלול באריזה. זמן הסוללה של המכשיר סביר בהחלט: תוכלו להשתמש בו יום שלם ללא טעינה. זאת, כל עוד לא תרבו בצילומי וידאו - פונקציה זו זוללת את הסוללה, במיוחד באיכויות גבוהות.

 

סיכום ואלטרנטיבות: לחובבי הטרקים

 

על אף שיפורים ומאמצים מורגשים של סמסונג, הגלקסי K Zoom סובל מהבעיה שאפיינה את קודמו: הוא קודם כל מצלמת סופר-זום ורק אחר כך סמארטפון. זה מתחיל בגוף המסורבל שלו, שמקשה על שימוש באותה נוחות שמאפיינת טלפון חכם. זה ממשיך במסך שלא מתמודד היטב עם תאורה ישירה ומסתיים בממשק שאינו נוח לשימוש ביד אחת. בסך הכל, מדובר במכשיר בעל סממנים רבים של טלפון מקטגוריית הביניים ובמחיר דומה: 2,450 שקל.

 

כשמשווים את ה-K Zoom למצלמפון של נוקיה, הלומיה 1020, קל לראות שלמכשיר המתחרה יש מסך טוב יותר, ממשק נוח יותר והיתרונות של ה-K Zoom מתמצים בזום המקסימלי ובמחיר. ה-Z2 של סוני אמנם לא מציע זום באותה האיכות - אך הוא הרבה יותר סמארטפון ממצלמה ולכן גם נוח יותר לשימוש. לסיום, מצלמות סופר-זום ממוצעות עולות כאלף שקל פחות מה-K Zoom ומציעות איכות תמונה טובה יותר וזום של עד X50.

 

בשורה התחתונה, ה-K Zoom יכול להתאים מאוד למי שנוסע לטיול ארוך לחו"ל ורוצה טלפון שישמש בעיקר ליישומים בסיסיים ומצלמה לא רעה במכשיר אחד. עבור חובבי הצילום אמליץ על מצלמת DSLR ועבור המשתמש הממוצע - על מכשיר שהוא יותר טלפון ופחות מצלמה. ה-K Zoom הוא גימיק נחמד וכדאי לסמסונג לשלב את כל תוכניות הצילום שלו במכשיריה הבאים - אך עדיין לא ברור למי מכוונת החברה את המוצר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x