פרשת הקנוניה נגד העובדים: בעלי המניות תוקפים את קוק
לאחר שנדרשה לשלם מאות מיליוני דולרים כפיצוי על תיאום משכורות עובדים מול גוגל, אינטל ואחרות - מותקפת אפל גם בידי משקיעיה, שסבורים שהמהלך פגע במניית החברה. התביעה כוללת גם את יורשיו של סטיב ג'ובס
פרשיית הסכמי שכירת העובדים שהובילה אפל בעבר הופכת לתביעה ייצוגית מצד המשקיעים. החברה חתמה בעבר על הסכמים עם גוגל, אינטל ואחרות במסגרתם לא ישכרו אלה את עובדיהן של אלה, כדי למנוע עלייה ברמות השכר. מספר בעלי מניות אפל הגישו את התביעה נגד המנכ"ל טים קוק ונגד יורשיו של קודמו, סטיב ג'ובס, בטענה שהחברה פגעה בערך המניות בשל ניהול כושל ונזק תדמיתי.
- "המצאתי את המחשב האישי כדי שאנשים לא יצטרכו להבין בטכנולוגיה"
- בית משפט בארה"ב דחה פשרה בתביעת עובדים נגד אפל וגוגל
- משרד הפטנטים האמריקאי שומט את הקרקע מתחת לתביעת אפל
התובעים, בראשם המשקיע אדרו קליין, סבורים שהמהלך הוביל לבזבוז משאבי התאגיד ואף מהווה עבירה על חוקי הרשות לניירות ערך ונציבות הסחר הפדרלית.
ההסכם, שנחתם בין אפל, גוגל, אדובי, אינטל ופיקסאר, נחשף ב-2012 בעקבות חקירה של משרד המשפטים האמריקאי. אחת הראיות שהוגשו במשפט שנערך בעקבות החקירה היתה מייל ששלח ב-2005 מנכ"ל אדובי דאז ברוס צ'יזן לסטיב ג'ובס, שהזכירה את ההסכם ביניהם וביקשה מג'ובס למנוע גיוס של אחד מעובדיו.
"מעשיו של סטיב ג'ובס הם תזכורת לכך שאפילו אנשי עסקים מוערכים מסוגלים לבצע ביודעין עבירות על החוק במהלך המרדף חסר הגבולות אחר רווחים", נאמר בכתב התביעה. "ההסכמים עליהם חתמו ג'ובס ובכירים אחרים בחברה גרמו לה לפעול בניגוד גמור לחוקי ההגבלים העסקיים של מדינת קליפורניה".
בתביעה ייצוגית קודמת שהוגשה על ידי שורה על עובדים לשעבר באפל בגין אותה מדיניות, זכו העובדים בפיצוי בהיקף כולל של 325 מיליון דולר במסגרת הסכם פשרה. ההסכם נפסל לפני שבוע על ידי בית המשפט בקליפורניה בטענה כי הפיצוי נמוך מדי וכי אפל צריכה לשלם לפחות 145 מיליון דולר נוספים.