ווטסאפ חצתה את קו 600 מיליון המשתמשים
אפליקציית הצ'ט מחזקת את מעמדה כיישום המסרים הפופולרי מסוגו במערב. למרות הצמיחה במספר המשתמשים, עדיין לא ברור איך תכניס החברה כסף לפייסבוק: המודל שלה נשען על תשלום דולר לשנה בלבד - סכום שרוב משתמשיה טרם שילמו
13:3125.08.14
אפליקציית ההודעות המיידיות ווטסאפ ממשיכה לפרוח גם אחרי רכישתה על פייסבוק בלא פחות מ-19 מיליארד דולר. יאן קום, מייסד החברה, הכריז אמש (א') בטוויטר כי השירות הגיע ל-600 מיליון משתמשים פעילים. זהו קצב צמיחה מרשים; רק באפריל האחרון המספר עמד על 500 מיליון.
בכך, מתחזק מעמדה של ווטסאפ כשירות ההודעות המיידיות הפופולרי במערב. עם זאת, ראוי לציין כי שירות הצ'ט של פייסבוק כולל יותר משתמשים וכך גם אפליקציית QQ הסינית של חברת טנסנט, שמתגאה ביותר מ-850 מיליון משתמשים פעילים (אבל מיועדת לשוק הסיני בלבד).
קראו עוד בכלכליסט:
- Meowchat: ווטסאפ לחובבי מין מזדמן
- עבר, הווה ועתיד: הפעילות המקוונת של חמאס במבצע צוק איתן
- בלי פאניקה: כך תזהו שמועות מזויפות בפייסבוק ובווטסאפ
פופולרית במיוחד במערב. ווטסאפ צילום: ניצן סדן
הכוח של ווטסאפ הוא משמעותי במיוחד במדינות מתפתחות: לחברה יש 65 מיליון משתמשים בהודו בלבד. במספר מדינות באפריקה ובאסיה ישנן ספקיות סלולר שמספקות חבילות דאטה זולות לשימוש בווטסאפ בלבד.
במקום השני אחרי וואטסאפ ניתן למצוא את WeChat, שירות הודעות מיידיות שגם נפוץ בסין אבל פופולרי גם במערב (במיוחד בקהילות אסייתיות בארצות הברית). לו יש קרוב ל-450 מיליון משתמשים רשומים. מתחרים חזקים אחרים בשוק אפליקציות הצ'ט הן Line ו-Kakao שנפוצות בקוריאה וביפן ואת וייבר, לה יש כמאה מיליון משתמשים.
למרות ההצלחה המסחררת, עדיין לא ברור כיצד ווטסאפ תוכל לייצר הכנסות שמצדיקות את שוויה. המודל העסקי של החברה עדיין נסמך על גביית תשלום בסך דולר אחד לאחר שנת שימוש, סכום סמלי לחלוטין - שרוב המשתמשים שלה בעולם טרם שילמו אותו. קום הבהיר בעבר שהחברה אינה מתכוונת לשנות את המודל העסקי אלא ידי יצוא המידע שלה החוצה, שילוב פרסומות או תכנים נוספים כגון משחקים.