$
אינטרנט

בשולי הרשת

אלבומי תמונות בני 500 שנה הועלו לרשת להנאתכם

האלבומים כוללים 12 מיליון איורים, תצלומים ושרטוטים עתיקים, שפורסמו בספרים בשנים 1500-1922. הם מציגים תמונות ואיורים לשימוש חופשי, בהם מוצגים ימיהם הראשונים של הטלגרף, הטלפון, הרכבת והמכונית

נמרוד צוק 16:2731.08.14
מאגר ובו לא פחות מ-12 מיליון איורים, צילומים ושרטוטים היסטוריים יהפוך בקרוב זמין בחינם לכל דורש דרך פליקר. זאת, בעקבות עבודתו של כיילב לית'ראו, חוקר מאונ' ג'ורג'טאון בוושינגטון.

2.6 מיליון תמונות מתוך המאגר כבר הועלו לשירות מאז יולי וניתן לחפש תמונות בו, בעזרת מערכת תגיות אוטומטית. האיורים לקוחים מתוך כ-600 מיליון עמודי ספרים המוחזקים בספריות שונות, שנכללו עד כה בארכיון הדיגיטלי של ארגון Internet Archive ועד כה היו כמעט בלתי נגישים בשל היעדר מנגנון חיפוש.

 

חלק מהאיורים והתמונות שעלו לרשת חלק מהאיורים והתמונות שעלו לרשת

 

בין התמונות במאגר אפשר למצוא חומרים ויזואליים שמתעדים את הימים הראשונים של המצאות כמו הטלפון, המכונית או הרכבת, לצד מפות, דיוקנאות ורישומי מבנים היסטוריים.

 

לית'ראו אמר ל-BBC שהספריות בארה"ב שלקחו חלק בפרויקט סרקו אמנם כמויות גדולות של ספרים - אבל הן התמקדו בטקסט והתעלמו מהאיורים. תוצאות הסריקה היו לרוב קובץ PDF או טקסט בר חיפוש - אבל ללא מילות חיפוש שהוצמדו לצילומים ולאיורים.

 

האיורים המקוריים בקטלוג נוצרו בתקופות שונות ובטכניקות שונות בין 1500 ל-1922 (אז נחקקו חוקי זכויות היוצרים המודרניים, שמונעים את שילוב מרבית החומרים שנוצרו לאחר מכן במאגר פתוח מסוג זה) ורבים מהם אינם קיימים יותר בשום מקום אחר, מאחר והציור או הצילום המקורי הושמדו או אבדו.

 

לית'ראו מועסק באונ' ג'ורג'טאון בתפקיד חוקר תקשורת דיגיטלית בשיתוף יאהו (המחזיקה בפליקר). הוא החל לעבוד על המאגר כחלק ממחקר שערך במוסד, במסגרתו הוא יצר תוכנה שעברה על מסדי הנתונים שנוצרו בזמן התהליך המקורי של המרת הספרים הסרוקים לטקסט, איתה את המקומות בהם הופיעו בספרים המודפסים התמונות והאיורים וחילץ אותן לקבצי JPEG עצמאיים. בנוסף, התוכנה שאבה את המלים שהרכיבו את הפסקאות שלפני ואחרי התמונה ויצרה מהן את האינדקס שמאפשר חיפוש במאגר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x