הבהלה לתפוח שוברת שיאים: 3,000 איש מול חנות אפל בניו יורק
החלה מכירת האייפון 6 לדגמיו ואלפים רבים ממעריצי אפל עמדו בתורים ארוכים בחנויות החברה בארה"ב, בריטניה, גרמניה, יפן ומדינות נוספות. ואולם, ההשקה המוצלחת עומדת בצל בעיות באספקת פאבלט האייפון 6: חלק מהחנויות קיבלו רק מכשיר אחד
התורים הארוכים ביותר אי פעם נרשמו הבוקר (ו') מול חנויות אפל ברחבי העולם, הוכחה שמעריצי אפל חיכו שנים לטלפון עם מסך גדול יותר. ההערכות מדברות על כך שיש יותר מ-3,000 איש מול חנות הדגל של אפל בשדרה החמישית בניו יורק, תור שנפרס על פני יותר מחמישה בלוקים עירוניים. מספר אנשים החלו לעמוד בתור עוד לפני אירוע החשיפה של האייפון ב-9 בספטמבר, כשם מצוידים באוהלים וצידה.
- 8 החידושים שהכי תאהבו ב-iOS 8
- אפל צפויה לחשוף את האייפד הבא ב-21 באוקטובר
- איביי: ישראל במקום ה-9 העולמי בהזמנת אייפון מחו"ל
תורים דומים נרשמו גם בתחנת גרנד סנטרל בניו יורק ומחוץ לחנות רחוב ריג'נט בלונדון, שם אנשים גם השתכנו באוהלים כדי להתמודד עם הקור. תורים של מאות אנשים גם נרשמו בברלין, סינגפור, הונג קונג וטוקיו.
בחנות הדגל של אפל בסידני עמדו יותר מ-2,500 איש עד ללפני מספר שעות – עיתונאי מקומי אמר כי לוקח חמש דקות ללכת לאורך התור. בצ'רלסטון במדינת ויקטוריה באוסטרליה עמדו כ-500 איש, ובפרת' יותר ממאה. החנויות באוסטרליה היו המקום הראשון בעולם שהחלו למכור את המכשיר, ונכון לרגע זה כבר אלפי אוסטרלים מחזיקים באייפון 6 משלהם. אנג'לה ארנהרט, סמנכ"לית אפל המנהלת את רשת החנויות, ביקרה בחנות בסידני ומכרה את המכשירים הראשונים למעריצים.
ג'ין סיק קים, מעריץ אפל ואחד מהאנשים הראשונים בתור בסידני, אמר בראיון ל-ZDnet לפני המכירה כי הוא טס לסידני מדרום קוריאה כדי לעמוד בתור. הוא גם עשה זאת לפני כשנתיים כאשר היה בין הראשונים בתור לרכישת האייפון 5.
"זה כמו פסטיבל, זה מאוד מרגש" אמר. הלקוח הראשון שרכש את המכשיר בפרת', צעיר בשם ג'ק לו, הפיל אותו בהתלהבות על הרצפה עוד לפני שהצליח לפתוח את הקופסה.
באריזונה, אדם שילם לצעירה 80 דולר על מנת לרכוש את מקומה בתור. המנהג של מכירת מקומות בתור הוא ארוך שנים ובעבר אנשים שילמו מאות ואלפי דולרים על המקום. קרן הצדקה הבריטית דפול, העוזרת לחסרי בית, פרסמה שלט בתור בלונדון שהיא תמכור את המקומות שתפסו פעיליה בתור - כאשר כל הכספים יועברו לצדקה.
יותר מ-4 מיליון איש הזמינו מראש את המכשיר כבר ב-24 השעות הראשונות לאחר ההשקה המתוקשרת היטב – מספר שיא של כל הזמנים.
אבל למרות כל זאת, מספר אנליסטים מזהירים כי יתכן שהיקף המכירות הקמעונאיות של אפל בסוף השבוע הנוכחי לא יעלה על המכירות האייפון בשנה שעברה. אחת הסיבות לכך היא שסין - בה מתבצעות רבע ממכירות האייפון - אינה נכללת ברשימת המדינות הראשונות שבהן יושק המכשיר. בשנה שעברה הייתה הפעם הראשונה שהאייפון הגיע כבר בגל הראשון לסין, מדינה שבדרך כלל מקבלת את המכשיר באיחור של חודשים רבים. לישראל, המכשיר צפוי להגיע בחודש הבא. המכשיר יגיע לישראל ב-23 באוקטובר.
חנויות קיבלו רק 6 פלוס אחד
בשנה שעברה היו מנצחים ברורים במבחן התחרות - אפל השיקה לראשונה שני מכשירים (אייפון 5S ו-אייפון 5C), ולראשונה גם הציעה את מכשיר הפרימיום בזהב. עוד לפני ההשקה המלאי של מכשירי הפרימיום בזהב אזל לחלוטין בחנות של אפל, והחברה גם הגבילה את המלאי שמקבלות החנויות השונות.
השנה, נראה כי המכשיר המוביל הולך להיות הפאבלט אייפון 6 פלוס. בחנות המקוונת של אפל בארצות הברית אזלו מכשיר האייפון 6 פלוס ומלאי נוסף צפוי להגיע רק בעוד כחודש. המכירות של האייפון 6 הקטן יותר, עם מסך בגודל 4.7 אינץ', צנועות יותר ומכשירים נוספים צפויים להגיע בעוד כשבוע. לא נראה כי יש צבע, דגם או ספקית מסוימת שמובילה על המתחרות.
לפי הדיווחים, חלק מהחנויות קיבלו רק מכשיר אייפון 6 פלוס אחד, כאשר הטענה היא שהפאבלט הוא רק 3% מהמלאי שהגיע לחנויות. מספר מכשירי אייפון 6 פלוס כבר נמכרים באיביי במחיר כפול ממחירם בחנות.
ספקיות הסלולר השונות בארצות הברית ציינו כי מלאי האייפון 6 פלוס בידיהם מוגבל וכבר נמכר מראש. "אנו מקווים שאפל תחדש את המלאי במהירות" אמר נציג ספרינט. רשת החנויות בסט ביי הודיעה כי היא לא תקבל הזמנות מראש לפאבלט, ובמקום זאת תמכור את המכשיר היום במספר חנויות נבחרות.
שוק תחרותי וקשה מבעבר
מבחינת אפל, האייפונים החדשים הם סוג של כניעה לדרישות הצרכנים ותכתיבי השוק. יריבתה המרה, סמסונג, דחפה קדימה את גודל המסכים במשך שנים ורשמה הצלחה מרשימה עם סדרת הנוט, שחנכה את קטגוריית הפאבלט. החברה אמנם מגדילה את היקף המכירות שלה מדי שנה, אבל נתח השוק שלה עדיין ממשיך לרדת. לפני חברת המחקר IDC, נתח השוק של אפל עומד כעת על 11.7% בלבד משוק הטלפונים החכמים. ב-2011, עם השקת הנוט הראשון, נתח השוק של אפל עמד על 18.8%, מעל סמסונג.
השוק היום גם מפוצל מבעבר, עם הרבה יותר שחקניות קטנות כגון OnePlus, שיאומי, Oppo ואחרות. בשנה שעברה, סמסונג שלטה על 32.2% מהשוק, והיצרניות הסיניות כגון לנובו ו-חוואווי יחד עם היצרניות הקטנות יותר החזיקו ב-49% מהשוק. היום, נתח השוק שלהן הוא כבר 59%.