פרשנות
רעיון סוף
סוני יכולה להפוך את פרשת "ראיון סוף", מהתקפלות מביכה בפני צפון קוריאה, שטומנת בחובה הפסד כלכלי, לאירוע שיהפוך אותה לגיבורת העולם החופשי. קים ג'ונג און לא רוצה שהסרט יופץ בקולנוע? אז שיעלה ברשת, ובחינם
19:0519.12.14
לא זה התסריט שסוני קיוותה לו. אחרי שהאקרים (כנראה) צפון קוריאנים איימו לפגוע בבתי הקולנוע שיקרינו את הסרט "ראיון סוף", המציג התנקשות ברודן הצפון קוריאני קים ג'ונג און, נאלצה החברה להקפיא את יציאתו לאקרנים בארה"ב. בדרך ביצעו ההאקרים פריצה משפילה לשרתי חטיבת הבידור של סוני, שכללה הדלפת סרטים שטרם הוצגו בקולנוע ולא מעט תכתובות מייל מביכות.
קראו עוד בכלכליסט:
- סוני חושפת משקפים חכמים שניתן להרכיב על משקפי ראיה
- קים והמזיקים: הצצה אל צבא הסייבר הצפון קוריאני
- סוני מתקפלת: לא תפיץ את הסרט "ראיון סוף"
חובבי תיאוריות הקונספירציה כבר חושדים שסוני זייפה את הפריצה. המטרה, לטענתם, היתה ליצור באזז סביב "ראיון סוף", שאילולא הסערה סביבו היה עלול להיחשב לסתם עוד סרט סטלנים מצחיק של סת' רוגן וג'יימס פרנקו. זו תיאוריה שנראית מופרכת מדי בהתחשב בכך שהסרט לבסוף לא יוקרן בבתי הקולנוע, וחסרת בסיס. ואולם, סוני יכולה לנווט את העלילה בדיוק לכיוון הזה. היא יכולה להפיץ את "ראיון סוף" ברשת, ובחינם.
מתוך הסרט הגנוז "ראיון סוף"
אחרי הכל, מה יש לה להפסיד? הצפון קוריאנים, מתוחכמים ככל שיהיו, לא יוכלו לפגוע בכל צופה וצופה שיוריד את הסרט. במקרה הגרוע הם יכולים להפיל את האתרים והשירותים שאליו הוא יגיע, ועם מתקפות כאלה יש למומחי אבטחה דרכים להתמודד. בסוני עצמה הם כבר פגעו, ולא נראה שמשהו יעצור אותם מלשחרר את שאר המידע שבידיהם.
לעומת זאת, לסוני יש הרבה מה להרוויח. אם "ראיון סוף" לא יגיע לקולנוע, גם כך היא לא תראה ממנו גרוש. ואולם, הפצתו ברשת תהפוך את החברה לגיבורת העולם החופשי ולאבירת חופש הביטוי. סוני, שחטיבת האלקטרוניקה שלה מדשדשת כבר שנים, תוכל להפוך לשם נרדף לאומץ, יצירתיות, והחופש לספר בדיחות מטומטמות על שליט המדינה האכזרית בעולם. מעטים הסרטים, או הפיתוחים הטכנולוגיים פרי מעבדת החדשנות של סוני שיכולים להשיג אפקט כזה. מבחינת סוני, זה בדיוק הזמן להפוך את ההתקפלות להזדמנות, שתזניק את החברה קדימה.
ואם סוני באמת רוצה לעצבן את צפון קוריאה, שתאיים להוציא גם סרט המשך.