$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Meizu MX4: הסיני שרצה להיות אייפון

היצרנית הסינית בנתה מכשיר שמתבסס על תפיסת העיצוב של אפל וכולל מצלמה משובחת, מעבד בעל שמונה ליבות, ומחיר של פחות מ-1,600 שקל. ואולם, יש בו סוגיית עיצוב משונה וממשק שמצריך הסתגלות

רפאל קאהאן 09:3319.01.15

לא מעט סמארטפונים סיניים עברו במערכת "כלכליסט" בשנה האחרונה - ולמעט ה-One של OnePlus, אף אחד לא הרשים אותנו בצורה יוצאת דופן. אולם, ה-MX4 של מייזו (Meizu) הוא חיה אחרת לגמרי. בדומה לכמה יצרניות סיניות אחרות, הוא מצליח לשלב בין עוצמה ויכולות ובין מחיר נגיש - אך מוסיף קצת פלפל וייחוד משל עצמו.   

באג החלה לייבא את מכשירי החברה לפני שנתיים עם דגם ה-MX2. כבר אז, כאשר סקרנו את המכשיר התחוור לנו שמדובר בטלפונים שנבנו לפי טרנד חזק בשווקי המזרח הרחוק - מכשירי אנדרואיד שנראים ומתנהגים כמו אייפון.

 


 

עיצוב ומבנה: אייפון MX4

 

ה-MX4 נראה כמו אייפון 6. עד כמה הוא דומה? הצגתי אותו לחברי מספר פעמים בתור אייפון 6 ורק לאחר שהחזיקו אותו בידם ראו שמדובר בטלפון אחר. אם אחד מסימני ההיכר של המכשירים הסיניים בעבר היו שוליים עבים למדי, כאן מייזו הצליחה להדביק את הפער עם יצרניות כסמסונג, LG ואחרות ויצרה מכשיר שלמרות גודל המסך (5.36 אינץ') אינו רחב מעבר לממוצע.

 

גב המייזו MX4 גב המייזו MX4

 

למעשה, השוליים שלו דקיקים אף יותר מהאייפון 6 וה-6 פלוס, אותם הוא מתיימר לחקות. מבחינת העיצוב זיהיתי בו שתי נקודות תמוהות: האחת היא התקנת כפתור ההפעלה  בחלק העליון הימני של המכשיר, בדיוק כמו באייפון. בחירה חכמה במכשיר קטן, אולם לא נוחה בעליל על מכשיר בגודל של המייזו. הנקודה השנייה הוא העובדה שעדשת המצלמה האחורית בולטת מעט, כך שיש סיכוי סביר שהיא תישחק במקרה הטוב ביותר או תיסדק במקרה הרע אם ייפול המכשיר.

 

נוח לאחיזה נוח לאחיזה

 

זאת ועוד, החלק האחורי של ה-MX4 ניתק על מנת לאפשר לכם להחדיר את כרטיס ה-SIM. אבל החיפוי בנוי מפלסטיק פשוט ולמעט אספקת גישה לכרטיס, אין לו שום פונקציה. בהתחשב בכך שלא ניתן להחליף סוללה ואין חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון - מדובר בבחירה עיצובית די תמוהה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: Flyme לירח

 

המכשיר מצויד במסך 5.36 אינץ' ברזולוציה של 1,920 על 1,152 על פיקסל (בצפיפות של 418 פיקסלים לאינץ'). הצבעים שלו עשירים והוא מדויק ומגיב היטב. ממחקר קטן שעשיתי נראה שמדובר במסך יפני, כנראה מתוצרת שארפ, מה שמעיד על איכות הרכיבים. איכות הצפייה בשמש אינה מרשימה בגלל ההשתקפויות הרבות, בשמש החורפית זה עוד עובר, אבל נראה לי שבקיץ זה עלול להפריע למי שמסתובב הרבה.

 

מסך המכשיר תחת תאורה ישירה מסך המכשיר תחת תאורה ישירה

 

מערכת ההפעלה של ה-MX4 היא אנדרואיד 4.4.2 (קיטקט) כשמעליה מולבש הממשק הביתי של מייזו Flyme בגרסה 4 גם כן. הגרסה הזו זכתה לתרגום מלא לעברית בעזרת באג היבואנית, ואולם לפעמים ניכר כי העבודה לא לוטשה עד הסוף. מבאג מסרו לי כי הם עובדים על גרסה חדשה יותר שאמורה לספק עברית ברמה גבוהה יותר. הממשק עובד היטב ומספק חוויה יציבה ונעימה.

 

פתיחת המסך מתבצעת על ידי סווייפ למעלה. סווייפ לימין מעלה את תפריט ההגדרות, סווייפ לשמאל פותח את המצלמה וסווייפ למטה מעלה את וילון ההתראות. הממשק של מייזו מזכיר את כל ממשקי האנדרואיד הסיניים – קרי ממשק ללא מגירת אפליקציות, בה כל האפליקציות והיישומונים מופיעים על המסך, כמו ב-iOS. מדובר בבחירה מודעת שמתקשרת עם העדפותיהם של המשתמשים באסיה. אפשר לאהוב או להתאכזב, אבל אם זה עובד באייפון, אין שום סיבה שזה לא יעבוד באנדרואיד.

  

הממשק של מייזו הממשק של מייזו

 

וילון ההתראות של המערכת נפתח בשני מהלכים, גרירה מלמעלה למטה פותחת סדרה של חמישה כפתורים ואת ההתראות מתחתן, משיכה נוספת מאפשרת להציג את שאר הכפתורים. כמובן שניתן להגדיר אילו כפתורים יופיעו בהתאם להעדפות השימוש שלכם. במייזו בחרו לצייד את הממשק בכפתור בית אחד וזהו. זאת אומרת שכדי לחשוף את רצועת האפליקציות הפעילות יהיה עליכם לבצע תנועת סווייפ למעלה מצדדיו של הכפתור וכדי לחזור אחורה תבצעו את אותה תנועה מהכפתור עצמו. מדובר בממשק שעלול לבלבל משתמשים חדשים, וכדאי להתנסות בו לפני הרכישה.  

 

מצלמה: חומרה יפנית עם תוכנה סינית

 

מייזו ציידה את ה-MX4 בחיישן סוני של 20.7 מגה פיקסל, שהוא כיום אחד מהטובים בשוק. מדובר בחיישן מצויין שזכה כאן לתוכנה סבירה, אם כי לא גרועה. מייזו טוענים שהמכשיר יודע לצלם בחשיפה של עד 1,600 ISO. המצלמה מגובה בפלאש כפול, מה שמאפשר לצמצם את צריבת הלבן ובעיקר את אפקט העיניים האדומות. צילמתי מספר תמונות במספר מצבים שונים, ואני חייב לציין שהמצלמה פועלת מהר ומפקסת אפילו יותר מהר משל מכשירי סוני עצמם.

 

מימין: מצלמת המכשיר העיקרית, המצלמה הקדמית מימין: מצלמת המכשיר העיקרית, המצלמה הקדמית

 

ואולם, עדיין מדובר בתוכנה בסיסית שאינה מספקת מספר אפשרויות כוונון רבות. המצלמה הקדמית לעומת זאת היא בחירה מוזרה. בעידן הסלפי, ניכר שבמייזו פיספסו את הנרקיסיסטים שבינינו והיא מספקת רזולוציה צנועה יחסית של שני מגה פיקסל. אני מכיר טאבלטים ב-400 שקל שיש להם חיישן קדמי יותר טוב.

 

מולטימדיה ואפליקציות: פשוט וחסר יומרה

 

אם ממשק המערכת מזכיר אייפון, אז מה לדעתכם יעשו אפליקציות הבית של המכשיר? כמובן: יזכירו בעיצובן את אפליקציות הבית של האייפון, וזו שעושה את זה הכי טוב היא אפליקציית התמונות שממש נראה כאילו הועתקה בשלמותה מאפל. אבל היא עובדת היטב, הממשק נקי ומינימליסטי והיא מאפשרת לשתף בקלות ואפילו לערוך את התמונות.

 

הגב הנשלף של המכשיר הגב הנשלף של המכשיר

 

גם נגן הווידאו מספק ביצועים טובים, והוא קרא בקלות כל קובץ שהרצתי כולל קבצי MKV. הוא מאפשר להקפיץ את חלון הניגון למסך הבית כמו במכשירי LG וסמסונג, אולם לא ניתן לכוון את הגודל או את השקיפות, כמו במכשירים הקוריאנים. נגן המוזיקה מספק ביצועים טובים והחלק שממנו נהניתי הוא עוצמת הקול. זה אמנם לא ברור מאליו, אך לטעמי אפשר לומר שמבחינת רמקולים הוא מתחרה בקלות ב-HTC ONE M8 למשל. העוצמה באוזניות קצת פחות מודגשת, אך עדיין מדובר במכשיר שיכול לספק לכם חוויית האזנה מצוינת.

 

ביצועים וזמן סוללה: כמו מכונית אמריקאית

 

במייזו ויתרו על מעבדי קוואלקום ובחרו לצייד את ה-MX4 במעבד מתומן ליבות של MTK הטייוואנית. מדובר במעבד מצוין עם ארבע ליבות במהירות 2.2 גיגה-הרץ וארבע ליבות במהירות 1.7 גיגה-הרץ. הוא מתמודד היטב עם מטלות קשות ומבחני ביצועים של המכשיר סיפקו ציונים שאף עברו את אלה של מכשירי HTC, סמסונג ו-LG. ואולם מבחני ביצועים הם לא המדד היחיד.

 

המכשיר מצויד בזיכרון מובנה של שני גיגה בייט ובמרחב אחסון של 16 או 32 גיגה בייט, שאינם ניתנים להרחבה. כך שאם אתם מאלה ששומרים הכול בטלפון, אני ממליץ לרכוש את הגרסה הבכירה יותר, במיוחד שהפרש המחיר אינו רציני. בכל הנוגע לקישוריות, הטלפון מתפקד היטב ומספק קליטה נאותה בכל המצבים בהם נבחן. הקליטה של ה-WIFI מצוינת וההיצמדות של התקני הבלוטות' מהירה ויציבה.

 

המייזו מצויד בסוללה אימתנית של 3100 מיליאמפר-שעה, ולא בכדי. למרות הביצועים המרשימים, המעבד פחות חסכוני מאלה של המתחרים מבית קוואלקום או סמסונג. תוסיפו לזה מסך גדול ונטייה להתחממות תחת מאמץ, ותקבלו צריכת חשמל די בזבזנית. למעשה אם אתם מכורי סמארטפון, סביר להניח שתידרשו להטעין את המכשיר כבר בשעות הערב המוקדמות לכל הפחות. הסיבה לכך היא מערכת ניהול צריכת חשמל בסיסית, ושעושה עבודה הרבה פחות טובה ממתחרותיה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: תמורה מצויינת למחיר

 

המייזו הוא מכשיר מרשים ביותר. הוא נמכר בישראל ב-1,599 שקל לגרסת ה-16 גיגה בייט, ו-1,849 שקל לגרסת ה-32 גיגה בייט. ניתן לקבל אותו בלבן או אפור-ירוק. בשני המקרים הוא יזכיר אייפון 6. למעשה, ברמת המחיר הזו אין לו ממש אלטרנטיבות ראויות מהיצרנים הגדולים למעט האסנד P7 של חואווי והנקסוס 5 של LG. האייפון אותו הוא מנסה לדמות די בהצלחה עולה פי שניים ממנו בגרסה הצנועה ביותר, והנוט 4 גם נמכר במחירים גבוהים בהרבה. למעשה, המייזו הוא מכשיר שובר שוק. ועבור מי שמוכן לוותר על המותג הנחשק, הוא יספק חוויית שימוש יעילה במחיר הוגן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x