$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

אדאלום מגייסת 30 מיליון דולר מ־EMC וקרן סקויה

זהו הגיוס השני של חברת הסייבר הישראלית בתוך שנה. 25 מיליון דולר מהגיוס יוקצו לרכישת מניות החברה, והיתר למכירת חלק מאחזקות המייסדים

אסף גלעד 07:3328.01.15

גיוס ענק נוסף בענף ההייטק הישראלי, והפעם גם אחד המהווה אקזיט קטן עבור המייסדים. חברת הסייבר אדאלום (Adallom) מגייסת 30 מיליון דולר, מתוכם כמה מיליונים שנועדו לרכוש מניות מהיזמים אסף רפפורט, עמי לוטבק ורועי רזניק.

 

במשקיעות בסיבוב הגיוס החדש נמצאות ענקית האחסון והתוכנה הארגונית EMC, משקיעה חדשה בחברה, וקרנות ההון סיכון אינדקס הבריטית וסקויה האמריקאית, אחת מקרנות ההון סיכון הגדולות בעולם שגם השקיעה בוואטסאפ ובגוגל. גם זהר זיסאפל, ממייסדי קבוצת רד, נמנה עם המשקיעים בחברה.

 

אסף רפפורט מנכ"ל ומייסד adallom אסף רפפורט מנכ"ל ומייסד adallom

 

זהו גיוס שני לחברה בתוך שנה אחת ובסך הכל גייסה אדאלום מאז הקמתה כ־45 מיליון דולר. בחברה סירבו להגיב לידיעה וגם את תגובת המשקיעה החדשה, EMC, לא ניתן היה להשיג.

 

אדאלום הוקמה כחלק מהטרנד הארגוני לצרוך שירותים שלמים בענן במודל של תוכנה כשירות (SaaS), והיא מציעה לארגונים טכנולוגיה לאבטחת המידע שלהם שנמצא בשרתים מרוחקים. ביכולתה לאבטח למשל את השימוש בשירותי הענן של סיילספורס, מיקרוסופט וגוגל Apps. שירותים אלה מגינים על השרתים שלהם מפני פריצות, אך במקרים רבים האחריות על אבטחת המידע של חשבון הלקוח מוטלת עליו, וכאן נכנסת לתמונה אדאלום. אתמול הכריזה אדאלום על שותפות עם ענקית אבטחת המידע האמריקאית FireEye שנסחרת בנאסד"ק לפי שווי של כ־5 מיליארד דולר. ההסכם יסייע להפצת המוצר של אדאלום בארגונים בארה"ב, דבר שצפוי לקדם את מכירותיה בקצב גבוה יותר.

 

הצטרפות EMC להשקעה באדאלום היא המשך של מדיניות ההשקעה שלה בסטארט־אפים ישראלים. קרן ההשקעות של EMC כבר השקיעה בורוניס, חברת אבטחת המידע שגייסה 121 מיליון דולר בנאסד"ק, ובסייברה, שנמכרה תמורת 200 מיליון דולר לפאלו אלטו נטוורקס של ניר צוק.

 

ההשקעה באדאלום הגיונית עבור EMC, ענקית מערכות המידע שמבקשת למצב את עצמה מול שחקניות כמו נטאפ, דל, HP או יבמ בתחום כמו אחסון מידע ואבטחת מידע לארגונים גדולים ובינוניים. EMC רכשה בעבר את סאיוטה הישראלית, גם היא חברת אבטחת מידע, שאותה הקימו נפתלי בנט ומיכל צור. כיום משמשת החברה כמרכז הבקרה לאבטחת תשלומים ב־EMC.

 

למרות הצפיפות הגבוהה בענף הסייבר בשנתיים האחרונות, מעטות החברות הישראליות שמתחרות באדאלום. חברת פורטיקלאוד של קרן מאגמה, למשל, מבצעת אבטחת מידע לתשתיות ענן, ולא מתמקדת בשימוש ביישומים דרך הענן. עם זאת, אדאלום מתחרה ב־SkyHigh Networks האמריקאית, אם כי זו ממוקדת יותר באפיון התנהגות המשתמשים.

 

בעבר רכשה חברת סיילספורס האמריקאית את הסטארט־אפ הישראלי נבאחו שפיתח טכנולוגיה לאבטחת השימוש בתוכנה כשירות בענן, אבל נבאחו התמקדה בהצפנה של התקשורת ולא מספקת מענה לגנבי זהויות שעשויים לעורר חשד באמצעות תבניות מסוימות כשהם כבר בתוך המערכת.

 

אדאלום הוקמה ב־2012 על ידי אסף רפופורט (שמכהן כמנכ"ל), בוגר תלפיות, 8200, היחידה הטכנולוגית המיוחדת של חיל המודיעין שעבד מספר שנים במקינזי ישראל ואוסטרליה; עמי לוטבק (סמנכ"ל הטכנולוגיות) לוטבאק, בוגר תלפיות ולשעבר ארכיטקט תוכנה בפונאריס; ורועי רזניק, סמנכ"ל הפיתוח, בוגר מערכת הבטחון.

 

החברה מעסיקה 80 עובדים, מהם 50 במרכז הפיתוח ברמת החייל, רובם ככולם מומחי אבטחת מידע בוגרי יחידות המודיעין הטכנולוגיות.

 

החברה משרתת כיום עשרות ארגונים גדולים בארצות הברית ובישראל, בעיקר מהמגזר ההייטק והציוד הרפואי.

 

מהחברה נמסר: "אנחנו מודעים לכך שהמומנטום האדיר ש-Adallom צוברת מושך התעניינות רבה מצד לקוחות ומשקיעים. החברה ממוקדת בהמשך גיוס כח האדם המדהים שנמצא בארץ ובהרחבת הטכנולוגיה הייחודית המגנה כיום על מיליוני משתמשים. בשנת 2015 Adallom תמשיך להיות המובילה בשוק ותאפשר לארגונים לעבור בבטחה לענן. החברה ממשיכה לצמוח אך נכון לרגע זה אין לנו עדכון לגבי גיוסי הון".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x