גוגל לאפל ומיקרוסופט: תקנו את פרצות האבטחה שלכן, או שנחשוף אותן
ענקית הטכנולוגיה מאיימת על יריבותיה שאם לא יתקנו פרצות שאיתרה במוצרים שלהן תוך 90 יום, תחשוף אותן לציבור. מומחי סייבר: המדיניות של גוגל תפגע באבטחה ובמשתמשים
- אודי מנבר, הישראלי הבכיר בגוגל, עוזב את החברה
- רובו-רטריבר: הכירו את Spot, הכלב של גוגל
- גוגל לא מוותרת על גוגל פלוס, קונה עבורה אפליקציית תמונות
ביולי הקימה גוגל צוות מיוחד של מתכנתים, שפועל תחת שם הקוד Project Zero. הקבוצה מתמקדת באיתור פרצות אבטחה במוצרי תוכנה של חברות מתחרות. לפי בלומברג, כשמזוהה פרצה שכזו מועבר המידע לחברה היריבה בצירוף דדליין לתיקונו.
לדברי גוגל, כל שהיא רוצה זה להאיץ את זמני התגובתה של המתחרות. הסיבה לכך היא שהאקרים פועלים במהירות לנצל כל פירצת אבטחה שהם מצליחים לאתר. “אנחנו תומכים במגוון מאמצים, כולל פרויקט זירו, שנועדו לאתר ולטפל באיומים מקוונים", נמסר מהחברה. עד כה, פרויקט זירו איתר 16 פרצות אבטחה במוצרי אפל, שלוש במוצרי מיקרוסופט ואחת במוצרי אדובי.
גוגל, מי שמך לשופטת?
ואולם, גורמים בעולם אבטחת המידע מותחים ביקורת על המנהג של גוגל. “אני לא בטוח מי הפך את גוגל לשופטת הרשמית ", אמר לבלומברג ג'ון דיקסון מחברת אבטחת המידע Denim Group. “זה אולי רעיון טוב ללחוץ על חברות לתקן פרצות אבטחה, אבל כל מניע אצילי שאולי היה לגוגל מוטל בספק בהתחשב בעובדה שהיא חושפת פרצות של שתיים מיריבותיה הגדולות ביותר".
גורמים אחרים טענו שהטקטיקה של גוגל דווקא מגדילה את סיכוני האבטחה. לדברי אחד ממקורות בלומברג, בינואר האחרון אפל התחננה בפני גוגל להמתין שבוע לפני שתפרסם מידע על שלוש פרצות אבטחת שאתרה במערכת ההפעלה OS X, על מנת לאפשר לה לתקן אותן בזמן. גוגל ידעה שהתיקון יופץ בקרוב, אבל עדיין סירבה לבקשה והפיצה את המידע בזמן הנקוב.
במקרה אחר, לפי הדיווחים, מיקרוסופט ביקשה מגוגל להמתין מספר ימים לפני פרסום מידע על פרצה במערכת ההפעלה ווינדוס. גם במקרה זו גוגל סירבה לבקשה. "ההחלטה הזו נראית פחות כמו עקרון ויותר כמו 'תפסתי אותך', כאשר הצרכנים הם אלו סובלים מהתוצאות", כתב מנהל מרכז האבטחה של מיקרוסופט, כריס בטז. “מה שנכון בשביל גוגל לא תמיד נכון לצרכנים".
מהלך יח"צ ולא מהלך לשיפור האבטחה
קשה להשתחרר מהרושם שפרויקט זירו הוא מהלך כוחני מצד גוגל שנועד להציג באור שלילי את יריבותיה, תוך שהיא משפרת את תדמיתה שלה. ואולם, על גוגל להפעיל משה זהירות: הכיסים של אפל עמוקים הרבה יותר. אם תרצה בכך, אפל תוכל להשקיע מאות מיליוני דולרים בהקמת צוות מתחרה שיתמקד בחשיפת פרצות אבטחה במוצרי גוגל.
ראוי לציין שלא כולם מסכימים שמעשיה של גוגל ראויים לגינוי. “המדיניות הנוקשה של גוגל טובה לתעשייה", אמר לבלומברג טום גרופ, מנהל בכיר בחברת Rook Security. “לאדם הפשוט ברחוב אין את ההשפעה שיש לגוגל. עם חברות ענק כמו מיקרוסופט, אפל וגוגל תוקפות זו את זו כדי לקדם אבטחה טובה יותר, מדובר בניצחון לכל התעשייה".