בדיקת כלכליסט
סמסונג Galaxy S6 Edge: מלך מלכי המסכים
חוד החנית של סמסונג נוחת השבוע בישראל: סמארטפון העילית האחרון שלה משלב חומרים חדשים, מסך מעוקל עם איכות תצוגה יוצאת דופן, מצלמה משובחת ושיפורי ממשק. ואולם, הוא לא חף ממגרעות ומחירו אינו שווה לכל נפש
- סמסונג: הצניחה ברווחים נמשכת, אם כי בקצב איטי משהוערך
- מחיר הגלקסי S6 בישראל: החל מ-3,800 שקל
- דיווח: סמסונג תשיק טלפון גמיש ומתקפל במהלך 2016
עיצוב ומבנה: ליגה משלו
האדג' לא נראה כמו מכשיר של סמסונג, או כל מכשיר אחר בשוק. המפרט הטכני שלו זהה לשל ה-S6 הרגיל, בתוספת גימיק מרהיב: מסך מעוקל שגולש לשוליים משני צדדים.
כפתור ההפעלה נמצא בצד ימין, במיקום נוח. כפתורי עוצמת השמע קצת נוקשים מדי ללחיצה. איכות ההרכבה נראית טובה, אך ביחידה שהגיעה לידי "כלכליסט" היה מרווח זעום בין מסגרת המסך וחזית הטלפון.
ממשק ומערכת הפעלה: מסך משובח
האדג' מצויד במסך בגודל 5.1 אינץ' ברזולוציית QHD (או 2,560 על 1,440 פיקסל). סמסונג תמיד הצטיינה בתחום המסכים – אך עתה נראה שהתעלתה על עצמה: למסך בהירות גבוהה במיוחד, דחיסות הפיקסלים הגבוהה בעולם (577 פיקסלים לאינץ') וצבע שחור עמוק כמו במסכי ClearBlack של נוקיה, שמאפשר לקרוא את המסך בכל תנאי התאורה. זווית הצפיה במסך היא כמעט 180 מעלות. הוא גם מתמודד לא רע עם השתקפויות מהחזית, אם כי החלקים המעוגלים במסך קולטים השתקפויות בצורה בולטת.
משתמשים יכולים לבחור בין מספר מצבי צבע; מצב הקולנוע למשל, מספק את איזון הצבעים הכי ריאליסטי שראיתי עד כה במסך סמארטפון. פלטת המצלמה מספקת תמונה מאוד מאוזנת לקראת צילום. דווקא בחירת המחדל של המסך, Adaptive Display, מספקת צבעים מעט רווים מדי. מצער שסמסונג לא השכילה להוסיף ווידג'ט שמאפשר מעבר מהיר בין מצבי התצוגה.
המסך המעוקל עצמו הוא נקודת מחלוקת. באופן אישי, מצאתי שהוא עובד מצוין בסרטים ומאפשר הצגת תמונה עם אשליית תלת ממד עדינה. בחלקים בממשק שבהם יש מקום לגלילה לצדדים (כמו גלריית התמונות למשל) המסך המעוגל גם עובד מצוין. ואולם, בשימוש יומיומי בממשק, המסך המעוקל הוא יותר מכשול מאשר תועלת. החלק המעוגל קטן יחסית אבל הוא עדיין מפריע לעין ולוקח זמן להתרגל להתעלם ממנו. הדבר גם מפריע במקלדת הווירטואלית, במיוחד בפיזור המקשים בעברית – ותצטרכו להתרגל שחלק מהאותיות פשוט נופלות על החלק המעוקל.
בניגוד לנוט אדג', שבו החלק המעוקל מתפקד כמיני-מסך בעצמו, ב-S6 אין ממש יתרון בחלק המעוקל, משום שסמסונג שמה בו גימיקים מיותרים. תוכלו לבחור להציג שעון לילה, התראות או אפילו חיוויים שיראו לכם מי מתקשר לפי הצבע בו מהבהב הטלפון. כל היישומים הללו מיותרים למדי; שעון הלילה יכול לפעול רק בשעות מסוימות כדי לחסוך בסוללה. זרם ההתראות יעבוד רק אם תגעו במסך בצורה מאוד ספציפית והתראות צבעוניות זה נחמד, אבל ממש לא שווה את הפער שבין מחיר דגם האדג' למחיר הדגם הסטנדרטי.
סמסונג העבירה חלק מכלי ריבוי המשימות מסדרת הנוט לגלקסי. על ידי לחיצה ארוכה על כפתור החלונות השמאלי, תוכלו להעביר את האפליקציה הנוכחית למסך חצוי עליון. לאחר מכן, תוכלו להמשיך לעבוד ולפתוח אפליקציה נוספת בחלק התחתון כך ששתי אפליקציות עובדות בו זמנית על המסך. זה עובד לא רע, במיוחד בהתחשב בקלות שבה ניתן להחליק אפליקציות פנימה והחוצה משני חלקי המסך, אבל בהתחשב בגודל הקטן יחסית של המסך לעומת פאבלטים לא ברור מדוע יש בכך צורך.
סורק טביעות האצבע שמוטמע בכפתור הפיזי שבחזית הטלפון משובח; הוא דורש רק נגיעה מהירה ומרפרפת של האצבע בכפתור הבית. אין צורך להחליק את האצבע או להמתין, אין צורך באחיזה מיוחדת או לא נעימה.
מצלמה: איכות עילאית
המצלמה של האדג' סבירה יחסית למכשירי עילית אחרים בשוק - חיישן 16 מגה-פיקסל עם ייצוב תמונה אופטי. אין כאן פלאש LED כפול, פוקוס לייזר מתוחכם או מצלמה תלת ממדית. ואולם, מדובר באחת ממצלמות הסלולר הטובות ביותר בה נתקלתי.
הודות למעבדי תמונה חכמים (שרכיבים בהם פותחו במרכז החברה בישראל), מסוגל הטלפון לצלם תמונות תוך עיבוד מוצלח של מקורות אור, מה שמאפשר צילום בהיר ועמוס בפרטים גם בלילה. למעשה, אין כמעט מריחות או גרעון בתמונות גם בתנאי צילום גרועים.
סמסונג שילבה כמה כלים חכמים במצלמה, כמו אפשרות להפעלתה במהירות על ידי לחיצה כפולה על כפתור הבית ופוקוס עוקב שמאפשר לשמור על על מיקוד גם כשמצלמים משהו בתנועה (למשל, אדם שהולך ברחוב. זו לא מצלמה לצילום מירוצי מכוניות).
אחד ממצבי הצילום החביבים הוא צילום תלת ממד: המצלמה תנחה אתכם להניע את הטלפון סביב אובייקט ותצלם מספר פריימים ואז תשלב אותם; כשתניעו את הטלפון מימין לשמאל, תוכלו לראות את האובייקט מסתובב בהתאם. גימיק, אך גימיק חמוד מאוד. לטלפון מצלמת סלפי איכותית בעלת חישן בן שמונה מגה-פיקסל.
מולטימדיה ואפליקציות
בעוד שצפייה בסרטים ומשחק במכשיר הם תענוג, איכות השמע של הטלפון מאכזבת, בכל הנוגע לרמקול החיצוני הבודד שלו. יש ל-S6 מעבד אודיו מצוין שמציג צליל היקפי מצוין באוזניות, אך הרמקול צורם למדי בצלילים גבוהים ונשמע שטוח ועמום בצלילים נמוכים.
הגלקסי S6 Edge מייצג שינוי גדול מאוד עבור סמסונג, אך יש דברים שהחברה בחרה להשאיר כשהיו. ממשק טאצ'וויז, שמוצג כאן בגרסה 3.5 שלו, אמנם כולל עיצוב פשוט ונקי יותר, אך תמצאו בו גם כמה וכמה אפליקציות מיותרות - בראשן יישום זיהוי הקול S Voice שפשוט לא מבין מה שתאמרו לו ופועל לאט ביחס לגוגל Now.
בעוד שסמסונג התקינה מראש על המכשיר חבילת Office של מיקרוסופט, במכשירים שנמכרים בישראל לא תמצאו אותן. תחת זאת, יש בטלפון שלל יישומים מיותרים של ספקיות הסלולר. האפליקציה המקומית הטובה היחידה שיש ב-S6 היא יישום ה-VOD של סמסונג, שמאפשר צפייה ישירה בסדרות וסרטים.
ביצועים וזמן סוללה: רב עוצמה, אך לא ארוך טווח
לגלקסי S6 Edge יש מעבד Exynos שפיתחה סמסונג בעצמה ומצויד בשמונה ליבות – ארבע במהירות 1.5 גיגה-הרץ וארבע במהירות 2.1 גיגה-הרץ. יש לו שלושה גיגה-בייט של זיכרון פעולה והוא נמכר בדגמים עם מרחב אחסון של 16, 32 או 128 גיגה-בייט. בניגוד לדגמים קודמים, לטלפון אין חריץ להרחבת זיכרון או סוללה נשלפת.
על הנייר, מדובר בטלפון החזק ביותר בשוק; אפילו משחקי תלת ממד תובעניים במיוחד וברזולוציה מקסימלית רצים עליו ב-60 פריימים לשנייה. המעבד יעיל מאוד והטלפון לא מתחמם בעת פעולה כהצגת סרטים ומשחקים. ואולם, חשתי בהתחממות מבנית לאחר פעולה ממושכת של אנטנת ה-WiFi. המיקרופונים הכיווניים מצוינים, מה שמאפשר איכות שיחה טובה מאוד.
זמן הסוללה של הטלפון עומד על כיום עבודה ממוצע בשימוש סביר, או שמונה שעות בפעילות אינטנסיבית – זאת, ככל הנראה בשל הקפיצה ברזולוציית המסך, מה שמאמץ את המעבד. בכך, זמן הסוללה שלו קצר משל קודמו, הגלקסי S5. לטלפון יכולת טעינה מהירה במיוחד: הסוללה מגיעה ל-100% תוך חצי שעה מחיבור המכשיר למטען.
סיכום ואלטרנטיבות: שולט בכיפה
בהתחשב בעיצוב, המסך והמצלמה, הגלקסי S6 ראוי לתואר הסמארטפון הטוב ביותר בשוק. ואולם, המחיר שלו גבוה משל קודמיו: הדגם שנסקר עולה 4,300 שקל ואילו הדגם הסטנדרטי, ללא המסך המעוקל - 3,800 שקל. היתרונות הגדולים שלו על פני המתחרים הם באיכות המצלמה, התצוגה והעיצוב – אפילו על מכשירי הדגל האחרים שנמכרים בארץ, ה-M8 של HTC, ה-Z3 של סוני והאייפון 6 של אפל.
גלקסי S6 Edge - ציון כלכליסט: 9.6
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.1 אינץ' || רזולוציית מסך: 2,560 על 1,440 פיקסל || מצלמה אחורית: 16 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 8מגה-פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, 2.1 + 1.5 גיגה-הרץ || זיכרון: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 7 מ"מ || משקל: 132 גרם
- לטבלת הסמארטפונים המלאה