אפל רכשה את LinX הישראלית
לפי גורמים המקורבים לנושא, סכום הרכישה עומד על כ-25 מיליון דולר. לינקס פיתחה מצלמת סלולר מיוחדת, שמשלבת כמה חיישנים ומציגה ביצועים מעולים בחשכה ובתנועה. המצלמה שלה גם דקה וקטנה ממצלמות קיימות
- אל תרוצו לקנות את אפל ווטש וגם לא את המתחרים
- שעון אפל? הסינים מעדיפים את החיקוי האנדרואידי
- "הדולר החזק והירידה הצפויה במחיר האייפון - יפגעו בתוצאות אפל"
לינקס פיתחה מצלמת סלולר מיוחדת, שמסוגלת להפיק תמונות באיכות גבוהה וגודלה קטן משמעותית משל מצלמת מובייל ממוצעת. הטכנולוגיה מתבססת על מספר חיישני תמונה במקום חיישן בודד ומספר עדשות - מה שמאפשר להגדיל את הרגישות לאור (שכן כל חיישן מנתח רמה אחרת של הפריים), לצמצם מריחות וטשטושים בתמונות שצולמו בתנועה ולאפשר צילום תלת ממד.
בנוסף, המצלמות של לינקס משלבות מספר הפיתוח מאפשר ליצרניות החומרה לבנות מכשירים דקים יותר. לינקס מקיסריה היא חברה בבעלות פרטית, שהוקמה ב-2011 ופעלה מאז מתחת לרדאר התקשורתי. היא הוקמה בידי זיו אתר שהוא בעל המניות המרכזי בה, ביחד עם מהנדסי אלגוריתמיקה מליטא ומומחי אופטיקה ישראלים. לינקס מעסיקה כעשרה עובדים. היא מתחרה בקור פוטוניקס של דווד מנדלוביץ' והגיעה להישגים בתחום הצילום, אך נחשבת לאנדרדוג בשוק טכנולוגיות הצילום המקומי ופיתוחיה טרם שולבו במכשירי יצרניות גדולות.
תחום הצילום הוא אחד מאפיקי הפיתוח הטבעיים עבור יצרניות המובייל בעולם, מה שלא פעם בא במחיר עיצוב הטלפון ונוחות השימוש בו; נוקיה הציגה בשנה שעברה טלפון בעל מצלמת 41 מגה-פיקסל שהפיקה תמונות מרהיבות באיכותן, אך המכשיר היה עבה, כבד ומסורבל יחסית. שילוב מצלמה איכותית שהיא קטנה פיזית תאפשר לאפל להציג יכולות צילום מתקדמות גם בלי להתפשר על הקו העיצובי שלה - טלפונים דקים במיוחד.
יתרון פוטנציאלי עבור אפל
נכון להיום, מצלמות האייפון לא נשענות על טכנולוגיה יוצאת דופן; איכות התמונה גבוהה יחסית לרגישות החיישנים, בשל שילוב בין אופטיקה איכותית מאוד ואלגוריתם שיפור תמונה. שילוב מצלמת לינקס בדגמי האייפון הבאים (סדרה 7, שכן סדרת האייפון הבאה כבר נמצאת בשלבי תכנון מתקדמים מאוד) תוכל גם להשפיע על יכולות התמונה וגם לתרום לתדמית החדשנות שאפל מנסה לשקם מזה זמן רב ולהציע לצרכן פיתוח שאין למתחרים.
חברת HTC כבר השיקה בשנה שעברה טלפון בעל שתי מצלמות שמפיקות תמונה בודדת, אך התצורה היתה של מצלמות עצמאיות שמצלמות תמונות נפרדות המשולבות בעזרת אלגוריתם. התוצאה היתה תמונות איכותיות ועשירות בפרטים, אך המצלמה זכתה לביקורות פושרות בשל הרעש הגרפי הרב שבתמונות.