אפל וסמסונג, מאחוריכן: חואווי נערכת לפלישה אל ארצות הברית
היצרנית הסינית, שממשיכה להציג נתוני מכירות מרשימים, מעוניינת לפצח את שוק הסמארטפונים האמריקאי - שנתון לשליטתן של אפל וסמסונג. תוכניתה כוללת מיתוג מחדש כיצרנית מכשירי פרימיום מתקדמים, אחריות מורחבת ועוד
חואווי הסינית לא עוצרת: אחרי שהצליחה להציג נתוני מכירות מרשימים באסיה ובאירופה, מתכננת יצרנית הסלולר הסינית לחטוף נתח מהשוק האמריקאי. בראיון לאתר גרינבוט, הסביר נשיא חטיבת המכשירים של החברה בארה"ב, ז'ינגיאנג שו, שהחברה מעוניינת להפוך ליצרן השלישי בגודלו בארה"ב אחרי אפל וסמסונג.
- חדש מחואווי: P8, סמארטפון עילית עם מצלמה שרואה יותר צבעים
- חם מהתנור: חואוי Talkband B2 - צמיד חכם שהוא רובוטריק
- מה צריכות יצרניות הטלפונים לשפר במכשירים שלהן?
השוק האמריקאי מהווה את אחד מהחשובים עבור היצרנית, בעיקר בגלל שנמכרים בו כ-150 מיליון מכשירים בשנה ורבים מהם בקטגוריית הפרימיום. שלא כמו המכשירים המוזלים, שייצורם זול אך גם הרווח שמופק מהם מועט, מכשירי הפרימיום שנמכרים במחירים גבוהים מספקים שולי רווח גבוהים בהרבה. "2015 צפויה להיות שנה קריטית עבורנו בארה"ב", הסביר שו.
לחואווי יש שם רע בארה"ב: ניסיונותיה לחדור לשם כיצרנית ציוד תקשורת לארגונים הסתיים בתבוסה צורבת לאחר שהחברה הואשמה בריגול והפכה למטרה של ועדות המודיעין הקונגרס והסנאט - עניין שהתגלגל עד לכדי משבר דיפלומטי בין וושינגטון ובייג'ינג. שוק הסמארטפונים האמריקאי מבוסס על ספקיות הסלולר החזקות, "מצב ייחודי בעולם שדומה רק לנעשה ביפן", הסביר שו.
כדי לפרוץ לשוק זה, החברה תהיה חייבת לשתף פעולה עם AT&T, ספרינט, ורייזון ו-T-Mobile. למעשה היא כבר מוכרת מכשירים בעיקר לשוק הביניים דרך שלוש מהן, ורק ורייזון מוכרת ציוד כגון נקודות גישה אלחוטיות וציוד נלווה של חואווי, אך לא סמארטפונים. בינתיים, חואווי רוצה להפוך ליצרנית פרימיום וחיל החלוץ שלה הוא מכשירי ה-P8 וה-P8 Max. בנוסף היא גם מעבה את פעילות מכירת המכשירים הפתוחים שנמכרים דרך חנות אונליין שהיא הקימה במיוחד עבור השוק האמריקאי.
על מנת למשוך את הקונים, חואווי מציעה אחריות של שנתיים וצפויה להשיק עוד מכשירים לקראת הקיץ. עם זאת, החברה תצטרך לעמול קשה כדי למתג את עצמה בצורה שתמשוך את הלקוח האמריקאי; בעולם היא נחשבת ליצרנית השלישית בגודלה על פי נתוני IDC אך בארה"ב היא אפילו לא נכנסת לחמישיה הפותחת ומחזיקה בנתח שוק של פחות מ-4%. על מנת להתברג לשלישיה הראשונה היא תצטרך לקפץ מעל LG, מוטורולה ו-HTC, מותגים מוכרים ומובילים בארה"ב. זאת ועוד, היא גם תיאלץ להתמודד עם היריבה מבית ZTE שמנסה בעצמה לחדור לשוק האמריקאי.