$
הייטק והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

פרספטו מת"א מגייסת מיליון דולר למנועי ראייה לרחפנים

בגיוס ישתתפו קרן RNR של רון לאודר, בעלי דאלאס מאבריקס מארק קיובן והטייקון הסיני שו שיאופינג. פרספטו פיתחה מנוע ראייה המאפשר לרחפנים להבחין במכשולים ולנווט ללא שליטת אדם. הפיתוח יוכל לשרת חברות משלוחים ותעשיות ביטחון

אסף גלעד 06:4830.07.15

חברת הראייה הממוחשבת הישראלית פרספטו (Percepto), שפיתחה מנוע ראייה לרחפנים, מגייסת מיליון דולר ממגוון משקיעים ובראשם מפיק הסרטים ובעלי קבוצת הכדורסל דאלאס מאבריקס מארק קיובן, קרן ההשקעות RNR של רון לאודר וריצ'רד פרסונס, וכן הטייקון הסיני שו שיאופינג, שהנפיק את חברת האינטרנט ניו אוריינטל.

 

פרספטו פיתחה מנוע ראייה ממוחשבת (computational vision) לרחפנים המאפשר להם לנווט ללא צורך בנהיגה ידנית. מנוע הראייה של החברה מסייע לרחפן לעקוב אחר אובייקטים תוך כדי רחיפה, להתחמק מ1מכשולים כמו כבלי חשמל, לנווט במבנים וללא איכון GPS ואפילו לשחק במשחקי תופסת עם רחפנים אחרים בצורה עצמאית.

 

גייס באינדיגוגו פי שניים מהיעד הראשוני תוך חודש

 

פרספטו הוקמה על ידי בוגר אוניברסיטת בן־גוריון ויוצא אי.סי.איי דור אבוחצירה המשמש כמנכ"ל, איש חיל האוויר והתעשייה האווירית לשעבר רביב רז ויוצא חברת השבבים מארוול שגיא בלונדר. החברה החלה את דרכה כמיזם שגייס הון ראשוני באתר גיוס ההמונים אינדיגוגו. הצוות גייס בתוך חודש 101 אלף דולר, גבוה בהרבה מיעד הגיוס שעמד על 60 אלף דולר. לסיבוב הנוכחי הצטרפו גם קרן אלבייטור הישראלית, המשקיעה הראשונה בחברה.

 

שיאופינג, אחד ממתעשרי האינטרנט הגדולים בסין ואחד הפעילים במדינה בתחום החינוך המקוון, משקיע באמצעות קרן ז'אן שאותה ייסד, ושזו ההשקעה הראשונה עבורה בישראל.

 

שיאופינג משקיע בפרספטו יחד עם קרן אמרג' (Emerge), קרן ישראלית שהוקמה על ידי דובי אולך, בכיר לשעבר במשרד המדען הראשי. אולך גייס מיליוני דולרים משיואפינג ומכמה משקיעים פרטיים (אנג'לים), מייסדי חברות אינטרנט גדולות, משקיעים אסטרטגיים וקרן הון סיכון סינית גדולה. שיאופינג משמש גם כיועץ בכיר של קרן אמרג'.

 

שיאופינג היה שותף גם לגיוס 10 מיליון דולר לחברת הרחפנים הסינית המבטיחה אהנג (Ehang), שהוקמה גם היא כפרויקט באתר אינדיגוגו שדרכו גייסה 600 אלף דולר לרחפן Ghost Drone הניתן לשליטה על ידי הזזת הטלפון ואינו דורש הרכבה מראש.

 

מימין: בלונדר, אבוחצירה ורז. ביקוש למוצר בארה"ב ובסין מימין: בלונדר, אבוחצירה ורז. ביקוש למוצר בארה"ב ובסין

 

סין נחשבת כיום לאחד משוקי הרחפנים הצומחים בעולם, בין השאר הודות לחברת DJI משנזן, אחת מיצרניות הרחפנים הגדולות בעולם שצפויה למכור השנה רחפנים בכמיליארד דולר.

 

"תעשיות הביטחון בישראל לא זיהו את שוק הרחפנים"

 

אבוחצירה מספר כי המנוע פותח לצורכי צילום עצמי מתוך הרחפן בזמן פעילות ספורטיבית והרעיון עלה בעת חופשת סקי. שוק צילום הספורט העצמי מגלגל מיליארדי דולרים ואחראי על הצמיחה של חברת המצלמות גו פרו.

 

רחפן עם מנוע הראייה הממוחשבת של פרספטו רחפן עם מנוע הראייה הממוחשבת של פרספטו

 

פרספטו מייעדת כיום את מנוע הראייה גם לתעשיות כבדות, כמו חברות חשמל ותשתיות שיוכלו להשתמש בו לאיתור תקלות במקומות עם נגישות בעייתית. לטענתם, גם חברות משלוחים יוכלו להטיס רחפנים אוטונומיים עם חבילות המשלוח וחברות ביטוח יוכלו לאמוד נזקי תאונות ואסונות.

 

פרספטו אינה משווקת את המנוע שלה לציבור הרחב, אלא מוכרת אותו ליצרני רחפנים, ומבצעת בו הטמעות בציי רחפנים עבור חברות תשתיות, חשמל, גז, אבטחת מתקנים וביטוח, שאת שמותיהן אינה מעוניינת לחשוף.

 

בחברה מתכוונים גם לעבוד עם השוק הביטחוני, שמרבה להשתמש ברחפנים חכמים יקרים וכבדים.

 

אבוחצירה אמר ל"כלכליסט": "אין היום פתרון זול ונגיש שמאפשר ליצור סרטונים איכותיים מרחיפה מגבוה, כאילו נוצרו על ידי צוות הפקה מקצועי. פרספטו היא החברה האזרחית הראשונה שמפתחת מנוע ראייה ממוחשבת שמיועד כולו לשימוש לתעשיית הרחפנים".

 

לדברי אבוחצירה, קיים ביקוש למנועי ראייה בקרב יצרניות רחפנים בעמק הסיליקון ובסין, ויש סיכוי שהפתרון של פרספטו יהפוך לסטנדרט בתעשייה.

 

על אף ריבוי החברות הישראליות בתחום הראייה הממוחשבת (מובילאיי, פריימסנס, אייסייט), ובתחום הנדסת התעופה, לא קיימת עדיין בישראל תעשייה של רחפנים. זאת, למעט פעילות הרחפנים החדשה של אמזון בישראל הממוקמת בהרצליה.

 

אבוחצירה אומר בנושא: "בישראל לא זיהו מוקדם את השוק הזה, בין השאר מפני שאין כאן שוק צרכני מספיק גדול. התעשיות הביטחוניות בארץ מתחילות להסתכל על שוק הרחפנים האזרחי, אבל כשהוא יהיה מספיק גדול, הם יבינו שהם איחרו את העגלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x