ניתוח כלכליסט
מיזוג Dell ו-EMC: פיטורים בישראל אינם תרחיש סביר
פיטורים של מהנדסי פיתוח נמצאים בדרך כלל בתחתית סדר העדיפויות של חברות כמו Dell ו־EMC, ומירב הפעילות בישראל נסובה סביב תחום זה
המיזוג של Dell ו־EMC, עליו הוכרז היום (ב'), מהווה גם שינוי ארגוני עבור מאות אם לא אלפי עובדים של שתי החברות בישראל.
לשתיהן היסטוריה ארוכה של רכישות של סטארט־אפים בישראל. Dell רכשה את אקסנט ב־2010 לאחר שזו עמדה בפני פשיטת רגל, וזאת עבור כ־12 מיליון דולר. רכישה זו הפכה את החברה למרכז הפיתוח של Dell בישראל, והתמחותה היא במוצרי אחסון נתונים. בנוסף מחזיקה Dell בסניף מקומי שתפקידו לשווק את מוצרי החברה ללקוחות ארגוניים ופרטיים. ל־EMC לעומת זאת יש נציגות קצת יותר נרחבת בישראל וההיסטוריה של החברה קשורה לא מעט במשה ינאי, מחלוצי תחום האחסון הארגוני אשר המוצר שפיתח, סימטריקס, נחשב לאחת הסיבות לגידול המהיר של EMC בתחום.
בנוסף החברה רכשה עד כה מספר סטארט־אפים בארץ. בין הרכישות העיקריות ניתן למנות את קשיה, XtremIO ו־ScaleIO ואת B־Hive שנרכשה על ידי VMWARE ושהפכה לבסיס למרכז הפיתוח של חברת הווירטואליזציה בישראל. VMware עצמה נרכשה בידי EMC לפני מספר שנים ומתמחה בווירטואליזציה. הפעילות העיקרית של EMC בישראל סובבת סביב שלושה מוקדים: מרכזי המצוינות של החברה בהרצליה ובבאר שבע, פעילות שנמצאת תחת אחריותה של ד"ר ארנה ברי, סגנית נשיאה בחברה; פעילות המחקר ופיתוח של RSA, זרוע אבטחת המידע, וכאמור סניף מקומי של החברה שמנהל את פעילות המכירות.
לא ברור אם השינויים שעוברים על שתי החברות יביאו אותן לצמצום היקפי פעילות או לפיטורים בסניפים המקומיים. עם זאת יש לציין שפיטורים של מהנדסי פיתוח נמצאים בדרך כלל בתחתית סדר העדיפויות של חברות כמו Dell ו־EMC ומכיוון שבכל מקרה מירב הפעילות בישראל נסובה סביב הפיתוח, אין זה סביר שהחברה החדשה תפצח במסע פיטורים בקרוב.
בשיחת המשקיעים שניהלו מייקל דל וג'ו טוצ'י לאחר ההודעה על הרכישה, נותרו השניים עמומים למדי לגבי עתיד העובדים. עם זאת, טוצ'י התייחס לכך שכל מיזוג ארגוני מצריך התאמות מבניות. הנקודה האופטימית הגיעה דווקא מכיוונה של VMware שהסבירה שבכל מקרה היא מתכוונת לצמוח, כך שמבחינתה "העסקה היא הזדמנות לגידול ואינה סיבה לצמצום הוצאות".