$
אינטרנט

מאקרו טכנולוגי

5 הערות על המיילים האוטומטיים החכמים של גוגל

מי צריך מייל כשיש ווטסאפ, פייסבוק, סנאפצ'ט, אינסטגרם, טוויטר ומיליון אפליקצייות למסרים מידיים? התשובה הקצרה היא "כולנו". בעוד גוגל משדרגת את התיבה שלה, הגיע הזמן לשאול: לא הגיע הזמן שיימצא תחליף הולם למייל?

דור צח 13:2006.11.15
1. אין לאן לברוח. אז אתם צעירים ומגניבים ויש לכם ווטסאפ. וסנאפצ'ט. ואינסטגרם. והנגאאוטס. וטוויטר. ופייסבוק, אבל אתם לא ממש נכנסים אליו. אתם לא זוכרים מתי בפעם האחרונה דיברתם בטלפון או שלחתם הודעת SMS, אלא אם מדובר בהורים או בבנק. אבל אתם לא מצליחים להיפטר מהמיילים. הם שם כשאתם מגיעים לעבודה, כשאתם חוזרים מהעבודה, כשאתם לא בעבודה. והפורמט הוותיק והרציני הזה דורש את תשומת לבכם, בדרך כלל בנושאים מקצועיים, לא משנה כמה תנסו להתחמק.

 

אפליקציית ג'ימייל אפליקציית ג'ימייל צילום מסך: אפליקציה Gmail ובלוג גוגל

 

2. להגביל את המייל. את בעיית המייל מנסים לפתור מומחי פרודוקטיביות כמו גורו היעילות טים פריס, שממליץ שלא להיכנס לתיבה בשעת העירות הראשונה של היום. מנכ"ל זאפוס טוני שיי מקפיד לענות היום למיילים של אתמול, והסופר ניל גיימן התלונן שבשלב מסוים הוא הפך למכונת כתיבת מיילים. יוזמות בגרמניה, בצרפת ובמדינות נוספות מנסות להגביל את השעות שבהן נשלחים מיילים בנושאי עבודה. וכעת גם גוגל מנסה להקל על אומללות המייל, בדרך קצת אחרת.

 

3. מענה אוטומטי חכם. בשנה שעברה השיקה ענקית הרשת את Inbox, אפליקציה שהיתה אמורה לעשות סדר בתיבת המייל ולשפר את חוויית השימוש. כרגע היא אמנם מוצר נישתי למדי, אבל השבוע הכריזה גוגל על שדרוג מסקרן שישתלב בה בימים הקרובים: מערכת לומדת שמנתחת את המיילים שנשלחים למשתמש ומנסחת במקומו תגובה מתאימה - שאפשר, כמובן, לשנות לפני השליחה. אם תעבוד המערכת, היא צפויה לחסוך הרבה מאוד זמן יקר.

 

4. הדרך למייל המושלם. גוגל אינה היחידה שמנסה לרתום לפתרון בעיית המייל את תחום הלמידה העמוקה, שבמסגרתו אלגוריתמים מפיקים תובנות מעצם השימוש בהם (סירי של אפל היא הדוגמה המפורסמת ביותר). סטארט־אפים כמו Crystal מתיימרים לנתח את אישיותו של מקבל המייל, בהתחשב במידע שקיים עליו ברשת, ולהציע בהתאם ניסוחים שאמורים לקסום לו. במילים אחרות, המטרה היא לא רק לחסוך זמן, אלא גם לחבר את המיילים המושלמים.

 

5. זמן להתעדכן? השאלה היא אם כל ההשקעה הזאת נחוצה. כן, המיילים מלווים אותנו כבר עשורים, ונכון לעכשיו הם אינם הולכים לשום מקום. אך הדבר עשוי להשתנות פתאום: אחרי הכל, אפילו בעשור הקודם היה קשה לדמיין ויתור על שיחות הטלפון לטובת כתיבה אינטנסיבית בווטסאפ. הפורמטים המעודכנים, פורמליים ותבניתיים פחות, כנראה יקשו קצת יותר על מערכות הלמידה העמוקה וניתוח האישיות. אבל אל תדאגו: הם עוד יגיעו גם לשם ויחסכו את הצורך המייגע בתקשורת אנושית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x