מטרת הביקור של נאדלה בישראל: איתור טכנולוגיות לרכישה בתחום הבינה המלאכותית
זהו ביקורו הראשון של מנכ"ל מיקרוסופט בארץ מאז מונה, ל"כלכליסט" נודע כי הוא יחפש בארץ טכנולוגיות בתחום הבינה העסקית ושיפור הפרודקטיביות
מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה צפוי לבקר בישראל בפברואר. נאדלה כבר ביקר בישראל לפני כארבע שנים, אך ביקורו הקרוב יהיה הראשון בכהונתו כמנכ"ל. נאדלה מכהן כמנכ"ל החברה מאז 2014, אז החליף את סטיב באלמר.
- מנכ"ל מיקרוסופט סאטיה נאדלה יגיע לביקור בישראל בחודש פברואר
- עליבאבא, מיקרוסופט או פייסבוק - מי תקנה את יאהו?
- המכונה של מיקרוסופט יודעת מה צילמתם
ל"כלכליסט" נודע כי המטרות העיקריות של ביקור נאדלה הן חיזוק קשרי העבודה עם מרכז הפיתוח הישראלי ואיתור טכנולוגיות ישראליות לרכישה. בחודשים האחרונים מאתר צוות הפיתוח העסקי של מיקרוסופט, בהובלתו של יאיר שניר, רכישות במגוון תחומים כשהדגש הוא על טכנולוגיות בתחום האינטליגנציה המלאכותית. החברה מחפשת רכישות גם בתחום הבינה העסקית ובתחום התוכנות לשיפור הפרודוקטיביות של המשתמש הפרטי והעסקי.
במיקרוסופט מתכוונים להשתמש בידע אלגוריתמאי ישראלי בתחום הבינה המלאכותית ולמידת העומק למגוון יישומים, בהם שיפור מנוע הדיבור וההמלצות Cortana, מחשוב ענן, תוכנות לשיפור פרודוקטיביות וסייבר. כל זאת כחלק מרוצנה להפוך לחברה המשרתת ארגונים בכל היבטי המחשוב שלהם: ענן פרטי וציבורי, מסדי נתונים, שרתי דואר אלקטרוני ושרתי פעילות, שירותי אבטחת מידע לענן ותוכנות לניהול פרויקטים וניהול העבודה.
מלבד החיפוש אחר טכנולוגיות לרכישה, נאדלה צפוי להשתתף בכנס השנתי שעורכת מיקרוסופט ישראל לשותפיה. הוא צפוי לפגוש גם לקוחות עסקיים, שותפים, פוליטיקאים, יזמים עסקיים וחברות סטארט־אפ צעירות. את מרבית זמנו הוא צפוי להקדיש למנהלים במרכז הפיתוח הישראלי של החברה שמונה כיום יותר מאלף עובדים.
בעת כהונתו של נאדלה התחזק מרכז הפיתוח הישראלי בהרצליה ובחיפה בשלושה תחומים — סייבר, מחשוב ענן וביג דאטה. כיום נחשב המרכז הישראלי למרכז הפיתוח האסטרטגי ביותר לחברה מחוץ לגבולות ארצות הברית.
חמש חברות ישראליות נרכשו בשנה האחרונה על ידי מיקרוסופט, ביניהן שלוש חברות סייבר. ביולי האחרון רכשה החברה את אדאלום הישראלית ב־280 מיליון שקל, באוקטובר היא רכשה את סקיור איילנדס ב־150 מיליון דולר ובנובמבר 2014 היא רכשה את אאוראטו ב־200 מיליון דולר. רכישות אלו הפכו את ישראל למרכז פיתוח הסייבר הגדול ביותר של החברה מחוץ לגבולות ארצות הברית. חברות ישראליות נוספות שרכשה מיקרוסופט לאחרונה הן אקוויו העוסקת בטכנולוגיית ניתוח מסמכים, ואנטריג העוסקת בטכנולוגיה להפעלת מסכי מגע ועטי סטיילוס. הן נרכשו ב־50 מיליון דולר ו־30 מיליון דולר בהתאמה.