ZTE חשודה בהפרת האמברגו האמריקאי על איראן
היצרנית הסינית שעמדה במרכזה של חקירת קונגרס לפני שנתיים תיאלץ לבקש רישיון מיוחד לייבא רכיבים של יצרניות אמריקאיות. הממשל כבר הודיע שיעניק רישיונות אלה במשורה
ZTE, אחת מיצרניות ציוד התקשורת הגדולות בסין ומתחרה ישירה של וואווי, תיאלץ לבקש רישיונות יבוא עבור רכיבים מתוצרת אמריקאית. על פי מידע שהגיע לסוכנות רויטרס אתמול (א'), התקנה החדשה צפויה להיכנס לתוקף ב-8 במרץ הקרוב.
- דור ה-Y מעביר את השידור לסמארטפון
- Gini N6: הסמארטפון של פלאפון לא מבריק, אבל משתלם
- ה-Mi5 של שיאומי כבר להיט: כ-17 מיליון נרשמים למכירה הראשונה
זוהי מגבלה רצינית עבור ZTE, שמשתמשת בלא מעט רכיבים של יצרניות אמריקאיות, כמו אינטל או קוואלקום ומיקרוסופט, בסוגים שונים של ציוד תקשורת ובסמארטפונים שהיא מייצרת. ההגבלה עשויה להכביד מאוד על פעילות הייצור שלה ואף לחסום בפניה שווקים מערביים אם היא תיאלץ להסתמך על רכיבים מתוצרת מקומית בלבד.
משרד המסחר האמריקאי כבר הודיע שהוא יעניק את הרישיונות במשורה - רמז עבה לכך שהם כנראה לא יוענקו כלל או לעיתים נדירות. המהלך נועד ככל הנראה לחסום את כניסתה של החברה לשוק האמריקאי ולשווקים מערביים נוספים.
הסיבה למהלך על פי רויטרס היא שהחברה נתפסה מוכרת ציוד תקשורת לאיראן תוך עקיפת האמברגו האמריקאי על יצוא מוצרים לרפובליקה האיסלאמית. אך החברה ציינה שפעילותה שם הוגבלה מאז, ושהיא "איננה מקדמת מהלכים מסחריים חדשים או מרחיבה את שותפויותיה הקיימות".
המהלך מתבצע במקביל להליך הסרת הסנקציות אחרי חתימת הסכם הגרעין עם איראן. יכול להיות שחברות מערביות שמעוניינות לסחור עם איראן מעדיפות לעשות זאת מעתה ישירות ולא דרך צד שלישי - כפי שרבות מהן נהגו לעשות עד כה.
ממסמך פנימי לא מתוארך של ZTE שהגיע גם לידי משרד הסחר, עולה שבחברה הסינית שקלו שימוש בחברות קש על מנת להמשיך ולמכור ציוד אמריקאי שעליו חלות הגבלות יצוא. המשרד השתמש במסמך כהוכחה לכך שב-ZTE מעוניינים למצוא שיטות לטשטש את עקבותיהם ולהקשות על הפקחים לזהות הפרות לכאורה של האמברגו.
מסמכים נוספים מ-2011 העלו שלחברה יש פרויקטים מתמשכים במדינות כגון סודן, אירן, צפון קוריאה, סוריה וקובה. כולם מדינות שחלות עליהן מגבלות סחר חמורות. במסמכים מופיעות הערכות של ZTE בנוגע לאי חוקיות מהלכיה ועל כך שהיא עשויה להיענש על ידי הרשויות האמריקאיות עקב כך.