מיקרוסופט פונה לקהילת הקוד הפתוח: תוסיף תמיכה מלאה בלינוקס לשרתיה
ענקית התוכנה עוברת שינוי מערכתי תחת הנהגתו של סאטיה נאדלה. זהו מהלך הכרחי עבור החברה, שאיבדה את ההובלה בשוק תוכנות ניהול המידע בשנים האחרונות
12:4408.03.16
מיקרוסופט ממשיכה במגמה של פנייה לקהילת הקוד פתוח: מנכ"ל החברה, סאטיה נאדלה, הכריז אמש (ב') כי החברה מתכוונת להוסיף תמיכה מלאה בלינוקס לשרתי ה-SQL שלה. ההכרזה הייתה במהלך הכנס השנתי של החברה, Data Driven, בניו יורק.
קראו עוד בכלכליסט:
- מיקרוסופט מתרחבת בישראל: מחפשת קרקע להקמת מרכז פיתוח
- איחוד בעולם הגיימינג: מיקרוסופט תבטל את ההפרדה בין האקסבוקס ל-PC
- לא רק ווינדוס: מיקרוסופט רוכשת חברה שמפתחת כלים ל-iOS ואנדרואיד
להכרזה אין השפעה משמעותית על הצרכנים ומשתמשי הקצה, אבל היא גורמת לזעזוע של ממש בתעשיית ההייטק. SQL היא שפת התכנות הפופולרית ביותר בתחום מסדי המידע, לשרתי ה-SQL של מיקרוסופט נתח משמעותי מאוד מהשוק, והם בין המוצרים החשובים והמכניסים ביותר של מיקרוסופט בתחום הארגוני. עד כה, שרתי SQL יכלו לרוץ על בסיס מערכות הפעלה מבית מיקרוסופט, מה שיצר מערכת סגורה עבור המשתמשים.
סאטיה נאדלה. לא סולד מקהילת הקוד הפתוח צילום: אם סי טי
עבור מיקרוסופט, מדובר במעבר הכרחי. יותר ויותר מערכות מידע ארגוניות החלו להשתמש במערכות ההפעלה כגון לינוקס ויוניקס, במקום במערכות ההפעלה של מיקרוסופט, כגון Azure. לפי חברת המחקר גרטנר, נתח השוק של שרתי לינוקס עלה בין השנים 2011 ל-2014 מ-26% ל-36%. כתוצאה מכך, מיקרוסופט איבדה את ההובלה בשוק תוכנות ניהול המידע, שכיום נשלט בעיקר על ידי IBM ו-SAP.
נאדלה הוסיף שמיקרוסופט אפילו עובדת עם חברות כגון Red Hat וקנוניקל, שמפתחות חלק ממערכות ההפעלה מבוססות לינוקס, להתאמת שרתי ה-SQL ללינוקס. התוצאה הסופית תהיה גרסה של שרתי SQL שתהיה מותאמת ללינוקס – SQL Server for Linux, שצפויה לצאת לשוק באמצע 2017. "מערכות הפעלה הן כבר לא המוצר החשוב ביותר שלנו" הבהיר נאדלה. "המוצר האסטרטגי הוא מידע".
ההכרזה היא חלק משינוי מערכתי שעוברת מיקרוסופט תחת הנהגתו של נאדלה. מנכ"ל מיקרוסופט הקודם, סטיב באלמר, נהג להתייחס לקהילת לינוקס כ"סרטן" וביטל את עולם הקוד הפתוח כ"זבל לא מאובטח". נאדלה לעומת זאת הורה על פיתוח ACS, מערכת הפעלה מבוססת לינוקס לניהול שרתי ענן, ומהנדסי מיקרוסופט מעורבים כיום בפיתוח תקנים, סטנדרטים וחלק מהקוד של קרנל לינוקס. החברה אפילו השיקה מספר אפליקציות לאנדרואיד.