$
הייטק והון סיכון

שיא לתעשיית הפינטק: ההשקעות העולמיות זינקו פי 3 ב־2015

19.1 מיליארד דולר הושקעו בתעשיית הטכנולוגיה הפיננסית בשנה שעברה, בעיקר באספקת שירותים לתחומי התשלומים והאשראי

מאיר אורבך 11:1214.03.16

2015 היתה שנת שיא עבור תעשיית הפינטק העולמית, תעשיה שכוללת את כל חברות ההייטק שעוסקות במיזמי טכנולוגיה הנוגעת לשירותים פיננסיים. 19.1 מיליארד דולר הושקעו בתעשייה, מתוכם 13.8 מיליארד דולר באמצעות קרנות הון סיכון וכ־4.3 מיליארד דולר באמצעות גיוסי חוב. מדובר בשיא של כל הזמנים - זינוק של פי 2.85 לעומת 2014. כך עולה מדו"ח מקיף שפרסמו במשותף פירמת ראיית־החשבון והייעוץ KPMG ו־CB Insights.

 

הדו"ח לא מפרט בנפרד את נתוני התעשייה הישראלית, אף שהיא הפכה למעצמה בתחום. חברות ישראליות גייסו בשנים האחרונה מאות מיליוני דולרים למיזמי פינטק שונים, ובהן פנדבוקס הפעולת בתחום של ניכיון חשבוניות וגייסה בשני סבבים 90 מיליון דולר, ביהאף (behalf) העוסקת באשראי עסקי וגייסה 112 מיליון דולר, פיוניר (payoneer) שמספקת כרטיסי אשראי ואמצעי תשלום, פורטר וריסקפייד העוסקת בתחום של מניעת הונאות ואחרות.

 

דוראל בליץ. מנהל מחלקת פינטק ב-KPMG דוראל בליץ. מנהל מחלקת פינטק ב-KPMG

 

בין חברות הפינטק העולמיות נרשם מספר שיא של חברות בעלות שווי של מיליארד דולר — 19 חברות, מתוכן 14 חברות עסקו בתחום של אספקת שירותים לתחום התשלומים או האשראי. בשנה שעברה נרשמו 60 עסקאות במעל ל־50 מיליון דולר. זאת לעומת 2011–2013 שבכולן יחד נרשמו 15 עסקאות כאלו בלבד.

 

בארצות הברית נרשם שיא עסקאות בשווי של 6.78 מיליארד דולר. גם באיזור אסיה והפסיפיק נרשם שיא השקעות של 4.5 מיליארד דולר.

 

ברבעון האחרון של 2015 נרשמה ירידה חדה של 64% בהשקעות בפינטק לעומת הרבעון השלשי. המגמה מושפעת מהירידה הכללית בהשקעות של קרנות הון הסיכון בהייטק, וב־KPMG מעריכים שמדובר בירידה זמנית בלבד וכי התחרות הגוברת בתחום תביא להמשך הגידול בהשקעות.

 

דוראל בליץ, מנהל מחלקת פינטק ב־KPMG סומך חייקין, אומר כי אשתקד עברה המערכת הבנקאית שינוי בכל הנוגע לתפיסת תחום הפינטק, וכיום הגישה היא שמדובר בשותפים ולאו דווקא במתחרים. לדבריו, "ניתן לראות יותר ויותר השקעות של בנקים במיזמי פינטק, והטכנולוגיות והמוצרים שפותחו משולבים במערך השירותים הבנקאיים המוצעים ללקוחות".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x