גוגל רוצה להצפין את מכשירי האנדרואיד, היצרניות מתנגדות
ענקית הטכנולוגיה מעוניינת להפוך את ההצפנה לברירת מחדל בכל המכשירים אולם היצרניות חוששות שהמהלך יפגע בביצועים, כתוצאה. רק 10% ממכשירי אנדרואיד שנמצאים כיום בשימוש מוצפנים
חרף מאמצי גוגל להצפין כמה שיותר מכשירי אנדרואיד, התנגדות מצד יצרניות המכשירים מונעת יישום רחב של המהלך, וכתוצאה רק 10% מ-1.4 מיליארד מכשירי האנדרואיד בשוק מוצפנים – כך לפי דיווח של "הוול סטריט ג'ורנל".
- משחק קטן, ניצחון גדול: הישג עצום לבינה המלאכותית של גוגל
- מה גרם לגוגל לגייס את מייסד קהילת הפורומים הכי פרועה ברשת?
- גוגל טורס: גוגל השיקה שירות תכנון חופשות דרך מנוע החיפוש
בימים אלו מנהלת אפל קרב משפטי, פוליטי ותקשורתי עם משרד המשפטים האמריקאי בעקבות צו בית משפט שמורה לה ליצור דלת אחורית באייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו, שתאפשר ל-FBI לעקוף את ההצפנה החזקה של המכשיר. במקביל, רשויות אכיפת החוק בארה"ב מתלבטות כיצד להתמודד עם הצפנת השיחות בווטסאפ, שמונעת מהן ליישם צו ציתות שניתן להן, בעוד בבריטניה פועלת הממשלה לחקיקת חוק שיחייב חברות טכנולוגיה להטמיע דלתות אחוריות במכשיריהן ובשירותיהן.
השבוע דווח גם שעל רקע התרחשויות אלו מנסות חברות טכנולוגיה שונות, ובהן גם גוגל, להרחיב את ההצפנה וההגנה על הפרטיות שבמכשיריהן ושירותיהן. בכל הנוגע לסמארטפוני אנדרואיד, מדווח עתה "הוול סטריט ג'ורנל", פועלת גוגל על מנת לאפשר הצפנה כברירת מחדל, כפי שהיא עושה במכשירי הנקסוס שלה.
ואולם, יצרניות המכשירים עצמן מתנגדות ליישום מהלך זה, מחשש שהצפנה תפגע בביצועי המכשיר. גוגל, מצדה, לא מחייבת בינתיים יצרניות לעשות זאת, מחשש שהן יפסיקו לייצר מכשירים עם גרסת האנדרואיד הרשמית ויעברו לגרסאות אנדרואיד משלהן (כפי שעושה, למשל, אמזון), דבר שיפגע משמעותית בהכנסות החברה מהמכשירים.
כתוצאה, רק 10% ממכשירי אנדרואיד שנמצאים כיום בשימוש, לעומת 95% מהאייפונים, מוצפנים. “יש יחסי קח-תן בין מה שגוגל רוצה לחייב לבין מה שיצרניות מוכנות לעשות", אמר ל"וול סטריט ג'ורנל" אנדרו בלייך, אנליסט האבטחה הראשי של Bluebox Security, שמסייעת בפיתוח מנגנוני אבטחה לאפליקציות מובייל. “במובנים מסוימים, גוגל נתונה לחסדיהן של יצרניות גדולות כמו סמסונג ו-LG, שמובילות את האקוסיסטם שלה".
החל מגרסה 6.0 של אנדרואיד, סמארטפונים חדשים עם מעבדים חזקים מחויבים לאפשר הצפנה כברירת מחדל, וכתוצאה סמארטפוני דגל שיושקו החל מהשנה יהיו מוצפנים. ואולם, נכון לעכשיו רק 2.3% מהמכשירים מריצים גרסה זו (לעומת 79% מהאייפון שמריצים את הגרסה העדכנית ביותר של מערכת ההפעלה של אפל, iOS 9).
במקור תכננה גוגל לחייב הצפנת מכשירים עם השקת גרסת 5.0 של אנדרואיד בסתיו 2014, אחרי שמצאה שלהצפנה יש השפעה זניחה על ביצועי המכשירים. ואולם, יצרניות מכשירים טענו שההצפנה גורמת להאטה ניכרת במכשירי מוזלים, וגוגל נאלצה לחזור בה.
ואולם כעת, עם הגעת מכשירי אנדרואיד חזקים יותר לשוק, מתחילות גם היצרניות לגלות נכונות להצפנה. LG ו-HTC אמרו ל"וול סטריט ג'ורנל" שכל המכשירים שישיקו ב-2016 יהיו מוצפנים, ומסמסונג נמסר שסמארטפון הדגל החדש, גלקסי S7 מוצפן גם הוא, אם כי בחברה סירבו להתייחס למכשירים אחרים. "אם ההצפנה לא תשפיע על השימושיות ועל הביצועים", אמר דובר LG, קן הונג, "אני לא יכול לחשוב על מישהו שלא ירצה לכלול את התכונה הזו".
מנהל האבטחה של אנדרואיד, אדריאן לודוויג, אמר לעיתון שגוגל שואפת להצפין את כל מכשירי האנדרואיד, ושהדבר יתאפשר ככל שמחיר רכיבי המכשירים יורד. "אנחנו רוצים ליצור את האבטחה הטוב ביותר שאנחנו יכולים ולהפוך אותה לזמינה למספר הרב ביותר האפשרי של אנשים", הוא הוסיף. "אבל לפעמים אנחנו נתקלים במגבלות מעשיות".