שלמה פילבר: לא תהיה הארכה נוספת לחוק השידור הציבורי
משמעות דבריו של מנכ"ל משרד התקשורת היא שהתאגיד החדש יצטרך להיפתח בחודש אוקטובר הקרוב, זאת בניגוד להמלצות אנשי מקצוע
מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, אמר היום (א') בוועדת הכלכלה של הכנסת כי לא תהיה הארכה נוספת לחוק השידור הציבורי מעבר לאוקטובר. "התחייבנו לממשלה לא לחזור עם הארכה נוספת. באוקטובר הממשלה לא תגיש הצעת חוק עם הארכה נוספת", אמר. המשמעות היא שתאגיד השידור החדש יצטרך להיפתח באוקטובר הקרוב ול יזכה להארכות נוספות בחוק.
- תאגיד השידור הציבורי החדש: הושגה הסכמה עקרונית בין העובדים לממשלה
- "תאגיד השידור צריך עוד שנתיים לפחות"
- "אם המדינה לא תתחייב תאגיד השידור לא יקום"
דבריו של פילבר עומדים בניגוד גמור להמלצות אנשי המקצוע שעוסקים במלאכה ומתריעים שהם זקוקים לפרק זמן של שנתיים לפחות. פילבר אמר את הדברים בדיון הוועדה שהתכנסה לאשר את תיקון החקיקה להארכת החוק, שאמורה להעלות להצבעה במליאה לקריאה שנייה ושלישית.
בוועדה התגאו שהצליחו באופן גורף לגרום לכך שמהדורת החדשות המרכזית של התאגיד החדש לא תהיה במיקור חוץ. הבעיה היא שיו"ר התאגיד, אלדד קובלנץ, אמר בעבר כי יכול להיות שבכלל לא תהיה מהדורת חדשות מרכזית בתאגיד, כך ש"הישג" ועדת הכלכלה הוא וירטואלי לחלוטין.
יו"ר הוועדה, איתן כבל, אמר בדיון כי השידור הציבורי הוא בנפשו והתייחס למיקור החוץ של החדשות "הייתה אי הבנה וככה אני רוצה לראות את הדברים, החדשות לא יהיו במיקור חוץ. אותה לבנת חבלה שאיימה לפוצץ את כל ההליך היתה בקשה של מנכ"ל התאגיד החדש, אלדד קובלנץ, ולא באה מלחצים פוליטיים".
במסגרת ההסכמים האחרונים של התאגיד החדש, משרד האוצר, משרד התקשורת, נציגי ועד הרשות ונציגי ההסתדרות, נקבע שמספר העובדים שייקלטו בתאגיד יהיה כ-450, המהווים לפחות 51% מעובדי התאגיד החדש. במסגרת ההסכמים מול משרדי הממשלה נקבע עוד, כי על מנת שהתאגיד יוכל להתחיל לשדר, יותר לו לרכוש שידורי אקטואליה במיקור חוץ למשך שנתיים.
ראש התוכנית לרפורמה במדיה במכון הישראלי לדמוקרטיה, ד"ר תהילה אלטשולר, האשימה את משרד התקשורת שיש לו תפיסת עולם הקובעת כי החדשות היום הן כל כך פגומות ולא שוות דבר שיש לעשות תוהו ובוהו בשידורים. אלטשולר ייחסה אף את הדברים לדיוני ועדת פילבר, מה שגרם לפילבר עצמו לקטוע את דבריה ואמר "זאת האשמה חריפה שאת לא ממסמכת, וסתם מפריחה סיסמאות".