מליאת הכנסת אישרה את הארכת פיילוט המאגר הביומטרי ב-9 חודשים נוספים
למרות מחאות האופוזיציה ולאחר דיון סוער, הארכת הפיילוט אושרה ברוב של 41 תומכים לעומת 32 מתנגדים. זאת לאחר שנציג של משרד הפנים אמר מוקדם יותר כי דרעי כבר החליט לאשר את המאגר
הארכת הפיילוט אושרה ברוב של 41 תומכים לעומת 32 מתנגדים. לאור ההחלטה ימשיך פיילוט המאגר הביומטרי עד סוף 2016, כאשר בתקופה זו אמור שר הפנים אריה דרעי לקבל החלטה סופית לגבי עתידו. מוקדם יותר היום גם ועדות הכנסת המיוחדות שמפקחות על המאגר הביומטרי אישרו את הארכת הפיילוט.
- גם בממשלה מודים: אין ודאות של 100% שהמאגר הביומטרי לא ידלוף
- הכנסת תקיים דיון חשאי בהארכת פיילוט המאגר הביומטרי
- "משרד הביטחון יודיע לחיילים שאין להם חובה להצטרף למאגר הביומטרי"
ההצעה אושרה לאחר דיון סוער. "השיטה החדשה נקראת תשעה חודשים שבסופם אין לידה, אלא שבמהלכם שר יכול להתפטר ושוב אנחנו מגיעים לעוד תשעה חודשים", אמר ח"כ חיים ילין (יש עתיד) בדברים שנשא. "שוב אנחנו באותו סרט. אבל היום הבטיחו לנו שזו פעם אחרונה. זה מזכיר לי את הילדים הקטנים שרוצים קוביית שוקולד וכל פעם אומרים, 'אבא זו פעם אחרונה שאני רוצה'”.
ח"כ מיקי רוזנטל (המחנה הציוני) אמר שכמו שאפשר להילחם בטרור ולהישאר בן אדם מוסרי, אפשר לעשות תעודות ביומטריות ולוותר על המאגר. "מדאיג אותי המשאב הציבורי שנקרא זמן. עשרות אנשים עוסקים בנושא, ועדות הכנסת נפגשות ומועלים אותם טיעונים. צריך להכריע בסוף והלחליט, אבל אי אפשר לקיים שוב ושוב את אותם דיונים בלי לקבל החלטות רק כי שר הלך הביתה. בסוף זה עולה לציבור הרבה כסף", הוא הוסיף.
ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) טען שניתן לפרוץ למאגר בדרכים לא מתוחכמות במיוחד. "המאגר הביומטרי הוא כמו כור גרעיני במרכז תל אביב. בתור ממשלה שעושה המון רעש על איך היא נלחמת בטרור, אתם לא מבינים את הטרור החדש של הרשת", תקף.
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) השוותה את המאגר הביומטרי לספר 1984 של ג'ורג' אורוול. "אורוול מתאר את הסיוט של האח הגדול, והמאגר הביומטרי הוא הנצחת האח הגדול והסיוט של כל אחד מאתנו שיעקבו אחריו ולא תהיה לו יותר צנעת פרט", היא אמרה. "נכון, גם בפייסבוק ובגוגל אין פרטיות, אבל זו הבחירה שלנו. ברגע שלמדינה יהיו כל הפרטים שלנו לא תהיה יותר צנעת הפרט. פריצה למאגר היא אירוע אימים, אבל לא מזה אני חוששת אלא מכך שהמאגר ישמש את כל ארגוני הביטחון לקיצורי דרך ולכך שאפילו לא נדע שעוקבים אחרים ויודעים עלינו כל דבר".
ח"כ צחי הנגבי (ליכוד), שעומד בראש אחת משתי ועדות הכנסת שמפקחות על פעילות המאגר סיכם את הדיון: "לפני תשעה חודשים עמדתי כאן עם אותה אמירה, שלצערי לא היתה לה השפעה בוועדה, והאמירה היא שאנחנו לא מצביעים על נושאים שעמדו במוקד הדברים שנאמרו, כי גם בקואליציה יש שאלות, תהיות ודילמות עם המאגר. יבוא יום שנעמוד כאן ונקיים דיון מצפוני, ערכי, ביטחוני ואזרחי עמוק ונקבל החלטה שתייצג את עמדת הכנסת, ויכול להיות שאהיה באותו צד עם האופוזיציה כי גם אני לא קיבלתי מענה לשאלות שונות שיש לי".