גולן טלקום פנתה לרה"מ: תמוך בעסקת המיזוג עם סלקום
בפנייה לנתניהו המשמש גם כשר התקשורת ציינו בגולן כי דחיית המיזוג תגרום לקריסת החברה ותשפיע באופן ישיר על שוק התקשורת ועל 850 אלף לקוחות החברה. משרד התקשורת: "המשרד נערך בחודשים האחרונים גם לתרחיש שבו גולן טלקום לא תמשיך בפעילותה"
במשרד התקשורת כבר מוכנים מזה חודשיים ליום בו תקרוס חברת גולן טלקום. אחת התוכניות המונחות על שולחנו של מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, היא טיפול בלקוחות גולן אשר במסגרתה יחולקו לקוחות החברה באופן יחסי בין שאר חברות הסלולר. החברות עצמן ערוכות לקלוט את מאות אלפי הלקוחות של גולן כבר מחר.
- פגישה מכרעת בין רשות ההגבלים לגולן וסלקום
- עובדי סלקום לממונה על ההגבלים: "אשרי עסקת גולן-סלקום, אחרת יפוטרו עובדים"
- רשות ההגבלים העסקיים מתנגדת למיזוג גולן טלקום וסלקום
בנובמבר האחרון הודיעה סלקום כי היא מתכוונת לרכוש את גולן טלקום תמורת 1.17 מיליארד שקל ובמקביל לזנוח לה חובות של 600 מיליון שקל. כמה שבועות לאחר מכן, הודיע נתניהו כי הוא מתנגד לאישור המיזוג ובכך סימן את עמדת הממשלה בנושא. הממונה על ההגבלים העסקיים, מיכל הלפרין, אמורה להודיע בשבוע הבא באופן רשמי כי היא לא מאשרת את עסקת המיזוג ובכך לגזור את דינה של החברה, שתיאלץ להתפרק מאחר ולא תהיה לה שום דרך לכסות את הר החובות שהיא צברה. ממשרד התקשורת טרם נמסרה תגובה.
ממשרד התקשורת נמסר כי "המשרד נערך בחודשים האחרונים גם לתרחיש שבו חברת גולן טלקום לא תמשיך בפעילותה. נערכו פניות לחברות בשוק להיערך לאפשרות של קליטה גדולה של לקוחות. ואכן, החברות אישרו השבוע כי במידת הצורך, הן ערוכות לקליטת כמויות משמעותיות של לקוחות. במקביל, סוכם בדיון שנערך בראשות רה"מ, ובהשתתפות מנכ"ל משרד התקשורת ומנכ"ל משרד רה"מ כי אם יידרש יחתמו הוראת שעה שיבטיחו את רציפות השירות לכל לקוחות גולן".