חברת הרחפנים הישראלית פלייטרקס תשלח חבילות דואר באוקראינה
החברה, שמעסיקה כ־10 עובדים בתל אביב, תבצע פיילוט משלוחי רחפנים עם רשות הדואר האוקראינית. אף שמדובר בפיתוח ישראלי, רשות הדואר הישראלית לא מנהלת מו"מ עם פלייטרקס
חברת הרחפנים הישראלית Flytrex של היזמים יריב בש ועמית רגב תבצע פיילוט עבור משלוחי רחפנים של חבילות דואר ביחד עם רשות הדואר האוקראינית. אם יצליח הפיילוט, תהפוך פלייטרקס לספקית רחפני המשלוחים הרשמית במדינה.
- משוטרי התנועה של הרחפנים ועד לברוקרים של זמן - הכירו את מקצועות העתיד
- הניסוי הצליח: רחפן העביר חבילה ליעד
- אלוף העולם הראשון במרוצי רחפנים זכה ב-250 אלף דולר
פלייטרקס תספק רחפנים המסוגלים לשאת 3 ק"ג למרחק של 23 קילומטר, אם כי הפיילוט יכלול הטסה של חבילות במשקל של עד קילוגרם אחד בתוך שטח שיכלול כ־ 80 קמ"ר. הרחפן יעופף במהירות של 70 קמ"ש וצפוי להשלים את משימת השילוח בתוך כחצי שעה.
על פי נתוני אמזון, מרבית החבילות הנשלחות כיום באמצעים רגילים שוקלות פחות מ־2.6 ק"ג, כך שפלייטרקס תכסה קרוב ל־90% מהחבילות הנשלחות באמצעות הדואר.
מקבל המשלוח, יוכל לבחור את דרך קבלת החבילה: בדואר משלוחים רגיל או באמצעות רחפן, ואם יבחר באפשרות השניה הוא יתבקש להוריד אפליקצייה ייעודית שתאפשר לו לבחור את הזמן לקבלת המשלוח וכן את נקודת הנחיתה לקבלתו. את המערכת תפעיל רשות הדואר המקומית והיא תהיה אחראית על תפעול הרחפן וניהול השילוח.
נקודות הנחיתה ייקבעו מראש על ידי רשות הדואר במקומות ציבוריים ומוגנים יחסית, כמו למשל מגרש כדורסל או כדורגל, הצטלבויות של רחובות וגגות של משרדים שקיבלו אישור לכך מהנהלת המבנה.
הרחפן יגיע אל נקודת הנחיתה שנבחרה אך לא יבצע נחיתה מלאה, אלא יעצור בגובה של כ־ 16 מטר באוויר וישלשל את החבילה מטה באמצעות כבל מאובטח. בחברה הישראלית פיתחו לולאה שתאפשר לשחרר את החבילה בקלות ולא תסכן את הלקוח מלהקשר בטעות אל הכבל.
פלייטרקס היא חברה מתל אביב המעסיקה כ־10 עובדים שהתפרסמה בשנה שעבר כאשר מכרה ללקוחות פרטיים מחשבים זעירים להפעלת רחפנים הכוללים מערכות תקשורת המאפשרות שליטה ברחפנים באמצעות ענן. בהמשך שיווקה רחפני משלוחים שכללו מצלמת גו פרו, ערכת שליטה המספקת את נקודת המבט של הרחפן, רכיב GPS ותקשורת מדור שלישי. עד כה מכרה כ־15,000 יחידות תקשורת בכ־70 מדינות, מה שמאפשר לחברה לפעול ברווחיות.
בשנה האחרונה שינתה את מיקודה העסקי בלקוחות ארגוניים המעוניינים ברכישת ציי רחפנים ומערכות שליטה ובקרה הנלוות אליהם. בנוסף לרשות הדואר האוקראינית החברה חתומה על הסכם שילוחים עם אמריקן דיוטי פרי, חברת הדיוטי פרי הגדולה בארה"ב ועל פיילוט עם חברת תרופות בינלאומית שמעוניינת להעזר בצי רחפנים מתוצרתה לאספקת תרופות במדינות אפריקה.
המודל העסקי משתנה בכל פרויקט, אך לפי ההערכה עיקרו בנוי ממודל של עמלה של כמה דולרים בודדים על כל משלוח.למרות הפיתוח הישראלי, ברשות הדואר המקומית לא מנהלים פיילוט דומה ובפלייטרקס אף טוענים כי לא ניגשו מלכתחילה לרשויות בישראל. מרשות הדואר בישראל לא נמסרה תגובה.