בלעדי לכלכליסט
בני גנץ מצטרף לחברה מרחובות המפתחת צלחות לווין זעירות
הרמטכ”ל לשעבר ישמש כיועץ אסטרטגי חיצוני בגטסאט, חברה ישראלית שפיתחה צלחת לווינית זעירה הניתנת לנשיאה על הגב, שמוצריה נמכרים בעיקר לגופי ביטחון מסביב לעולם. הוא ימשיך לכהן במקביל כיושב ראש חברת הסייבר המימד החמישי
הרמטכ”ל לשעבר בני גנץ מצטרף לחברת צלחות הלווין הזעירות גטסאט (GetSat) — כך נודע ל”כלכליסט”. גנץ מצטרף לחברה כיועץ אסטרטגי חיצוני, וייפגש מדי שבוע עם ההנהלה ויסייע בפיתוח העסקי שלה, אך לא יכהן בדירקטוריון. בחברה סירבו לפרט לגבי אופי שיתוף הפעולה והתגמולים שייקבל הרמטכ”ל לשעבר, ולפי ההערכה הוא זכה לחבילת אופציות.
- מאמינים בבני גנץ - המלצות בנק אגוד לשנת 2016
- מקימים צבא: בני גנץ ועמוס ידלין נכנסים לדירקטוריונים של אמות ואלוני חץ
- מיהי חברת הסייבר המסתורית שבני גנץ יעמוד בראשה
כחלק מתנאי הצטרפותו של גנץ לחברה, אחוזים ממניות החברה יוקצו ל”מיזם לקידום עסקים חברתיים” — קרן העוסקת בהכשרה והשמה של בני נוער בתחומי הטכנולוגיה והפיתוח בדרום. בנוסף, חלקים נבחרים מהמכשירים יורכבו על ידי בני נוער המתגוררים בישובי הפריפריה בדרום.
גטסאט הוקמה ב־2013 על ידי יוצא יחידת המזל”טים של צה”ל כפיר בנימין ועל ידי יוצא 8200 וחברת קומטאקט אולג רויטברג. ב־2015 השיקה החברה צלחת לווין זעירה וניידת הניתנת לנשיאה על ידי מטוסים, רכבות וחיילים, ומאז היא נמכרה למספר ארגוני ביטחון בישראל, ארצות הברית, גרמניה ואיטליה. מטרתה היא להרחיב את כיסוי התקשורת הלווינית במקומות מרוחקים. החברה, המעסיקה כיום כ־20 עובדים ברחובות, גייסה עד כה שני מיליון דולר בלבד מחברת הפרסום אדלר חומסקי, קרן אלומות והמשקיע בן וייס. המערכת של גטסאט אינה היחידה בסביבה, ומתחרות בה גילת הישראלית וחברות אמריקאיות דוגמת General Dynamics ו־ThinKom. המערכת נחשבת לקטנה מהמערכות המתחרות בכ־50%, היא ניתנת לנשיאה על הגב, ושוקלת עשירית מהמערכות המתחרות.
זהו הסטארט־אפ השני אליו מצטרף גנץ, שפרש מצה”ל לפני יותר משנה. בשנה שעברה הוא התמנה ליו"ר חברת הסייבר המימד החמישי של גיא כספי, דורון כהן ויואל נאמן. גנץ הוא לא הרמטכ"ל הראשון שנכנס לתחום הלווינים: בעבר שימש דן חלוץ כיו"ר סטארלינג שפיתחה מערכת תקשורת לקליטת אינטרנט במטוסים באמצעות שידורי לוויין. היא נמכרה ב־2011 במחיר הפסד של כ־13 מיליון דולר לפנסוניק.