$
הייטק והון סיכון

Nanit מגייסת 6.6 מיליון דולר ממייסד יאהו למצלמה לניטור תינוקות

המצלמה החכמה מתמקדת בהתנהגות התינוק ומשתמשת בראייה ממוחשבת ובלמידת מכונה כדי לשפר את דפוסי השינה, לעקוב אחר ההתפתחות ולהקל על ההורים הטריים

אסף גלעד 12:4716.06.16
חברה ישראלית-אמריקאית חדשה פיתחה מצלמה לניטור שינה של תינוקות, שלטענתה היא תחסוך להורים רבים לילות נטולי שינה. המשקיעים לא נותרו אדישים והשקיעו בחברה 6.6 מיליון דולר למימון פיתוח המצלמה ששוחררה אמש (ד') לשוק וצפויה להישלח למזמינים עד חודש ספטמבר. בין המשקיעים במצלמה החכמה גם קרן AME שנוסדה על ידי מייסד יאהו ג'רי יאנג, שמוקדשת להשקעות בתחום הענן.

 

יו"ר גוגל אריק שמידט אמר מוקדם יותר השבוע במהלך ביקורו בתל אביב כי "יזמים לא מוכנים לפתח מוצרים לעולם הילדים עד שהם בעצמם הופכים להורים". לפחות במקרה של ד"ר אסף גלזר, מומחה לראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית המתגורר בניו יורק, שמידט צדק. הרעיון למצלמה החדשה נולד לפני 4 שנים, יחד עם בנו הראשון, אודי. גלזר חיפש דרכים חדשות ללמוד על התנהגותו ובעיקר על הרגלי השינה שלו. איכות השינה של התינוק לא רק משפיעה על איכות החיים של ההורה, אלא משמשת גם כאחד ממדדי ההתפתחות החשובים בתהליך הגדילה. לשם כך, הקיף את עצמו גלזר במומחי שינה מהשורה הראשונה, בהם נשיא הטכניון, פרופ' פרץ לביא, כשלעצמו חוקר חשוב בתחום השינה, פרופ' אבי שדה מאוניברסיטת תל אביב וד"ר חביבה ולר, מומחית לשינה מאוניברסיטת טכניון-קורנל החדשה בניו יורק. לחברה גם יועצים מתחום מדעי המחשב והראייה הממוחשבת, בהם פרופ' מיכאל לינדנבאום מהטכניון וטמיר ברלינר, מנכ"ל הסניף הישאלי של חברת המציאות המוגברת מג'יקליפ וממייסדי פריימסנס שנמכרה לאפל.

 

 צילום: nanit

 

"הורה ממוצע מפסיד 44 ימים בשנה על כל ילד חדש שנולד, ושלושה מכל עשרה הורים חווים הפרעות שינה מהותיות במהלך גידול הילד. 100% מההורים, כמובן, מתמודדים עם אתגר ההרדמה של הילד או הילדה", אומר גלזר, כיום הורה לשניים, בשיחה עם "כלכליסט" מביתו שבניו יורק.

 

גלזר החל לפתח מצלמה חכמה שניצבת מעל מיטת התינוק ומנטרת כל תנועה ורחש של התינוק. הוא חבר לתכנית היזמות החדשה של אוניברסיטת טכניון-קורנל בניו יורק והקים יחד עם שותפיו תור עברי ואנדרו ברמן את חברת נאניט (Nanit) שמעסיקה כיום 16 עובדים, מהם 10 בישראל.

 

ד"ר אסף גלזר. הרעיון נולד עם הילד ד"ר אסף גלזר. הרעיון נולד עם הילד צילום: אסף גלזר

 

כבר כיום קיימים מבחר חיישנים לניטור תנועות התינוק, בהם Owlet או MonBaby, וכמובן, הצע רחב של מצלמות מעקב. גלזר טוען שנאניט היא המצלמה החכמה הראשונה שמתמקדת בהתנהגות. באמצעות טכנולוגיה של ראייה ממוחשבת ומכונה לומדת, הוא מסביר, ניתן לעקוב אחר דפוסי השינה של הילד. יש לכך כמה יתרונות: ניתן להבחין (אך לא לאבחן) בהפרעות שינה ולאחר מכן להתייעץ ברופא, ניתן להבין דפוסי שינוי בשינה, כמו למשל הגדלה הדרגתית של מספר השעות, ואף לגזור מכך המלצות פעולה להמשך, כמו למשל לדעת באיזו שעה כדאי להשכיב את התינוק לישון. "היום אתה מנסה להיזכר מה קרה בלילה בכדי להסיק אם עליך להמשיך עם התנהגות מסוימת או להפסיק אותה", אומר גלזר. "האם כדאי למשל לשים את המוצץ בפיו של הילד או לשים ערימה של מוצצים לצד הראש ולסמוך על הילד שייקח אותם בעצמו? לכל תינוק הרגל אחר משלו שמסייע לו לישון ומצלמה חכמה שמזהה את תנועות הילד יכולה לספק לך משוב שכזה".

 

אחד השימושים הפופולריים בקרב משתמשים שבחנו את המוצר כפיילוט, מספר גלזר, הוא תיעוד אבני דרך בהתפתחות התינוק. למשל, התהפכות ראשונה מצד לצד. גלזר מדגיש כי המצלמה אינה מיועדת לשימושים רפואיים ואינה מהווה תחליף לאבחון רפואי: המצלמה לא מיועדת לאיתור הפרעות שינה או דום נשימתי בשינה (sleep apnea) ואינה נמצאת בפיקוח ה- FDA האמריקאי.

 

 

ניתן היה לצפות שגלזר ישיק את המצלמה בסיוע של אתר מימון המונים, אבל הוא מספר שכובד האחריות במוצר שמיועד להורים לתינוקות הביא אותו לגייס הון ממשקיעים קודם להשקה. "אנחנו מבינים שמדובר בהורים שמצפים לתינוק, ולא רצינו שהם יחכו למצלמה יותר מדי זמן. המוצר קיים ופתוח להזמנה אחרי תקופה ארוכה של פיתוח וניסוי, כך שרצינו להביא לשוק מוצר מוגמר".

 

מצלמת נאניט תעלה 349 דולר בהזמנה רגילה אך היא זמינה כעת במחיר השקה של 279 דולר. בנוסף לתשלום על המצלמה יידרשו הלקוחות לשלם גם על חבילת תוכנה לניתוח ההתנהגות של התינוק שמוצעת כעת במחיר של 10 דולר לחודש, כאשר החודש הראשון מוצע ללא תשלום.

 

בין המשקיעים במצלמה החכמה גם קרן AME שנוסדה על ידי מייסד יאהו, ג'רי יאנג, ומוקדשת להשקעות בתחום הענן. עם זאת, את ההשקעה הוביל מייק סוסטר, השותף המוביל בקרן האמריקאית Upfront, שנחשב גם למוביל דיעה בקרב קהילת המשקיעים עם בלוג ההשקעות המוערךBoth Sides of the Table. נוסף על סוסטר, שהוביל את הגיוס, נמצאים בסבב גם מכון ג'ייקובס מאוניברסיטת טכניון-קורנל שבניו יורק, פלקטרוניקס שמסייעת בייצור המצלמה, ג'ושוע רו מקרן רו קפיטל וכן הקרנות האמריקאיות RRE ו-645 ונצ'רס.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x