גוגל מזהה כ-4,000 מתקפות האקינג חמורות בחודש
ענקית האינטרנט התייחסה להיקף מתקפות ההאקרים שמאיימות על ארגונים, מלכ"רים ומשתמשים עצמאיים. האקרים שפועלים בחסות מדינות אחראיים למרבית התקיפות
- סימטריה הישראלית חשפה מתקפת סייבר נרחבת באסיה
- דיווח: 10 מיליון מכשירי אנדרואיד נגועים בנוזקה סינית
- סקר: מנהלי IT בישראל לא מדווחים על פריצות סייבר להנהלה
ענקית הטכנולוגיה החלה להתריע משתמשים מפני האפשרות שחשבונותיהם נתונים למתקפת האקינג בחסות מדינה ב-2012, באמצעות באנר שהופיע בראש חשבון הג'ימייל שלהם. זאת, בתגובה למתקפות שהגיעו לכאורה מסין. המהלך עודד חברות נוספות, ובראשון פייסבוק, מיקרוסופט, יאהו וטוויטר להציג התרעות דומות למשתמשיהן. מוקדם יותר השנה החלה גוגל להציג את ההתרעה על גבי מסך מלא.
בעבר אמרה גוגל שהיא שולחת עשרות אלפי התראות שכאלו לאורך תקופה שכמה חודשים, ושמשתמשים מעדכנים בתגובה את הגדרות האבטחה שלהם.
האקרים שפועלים בשירות או בחסות מדינות הפכו לגורם משמעותי בעולם אבטחת המידע בשנים האחרונות, והם אחראים למרבית המתקפות האיכותיות שמביאות לגניבת מידע או לפגיעה משמעותית במשמתמשים ובארגונים. מרבית מתקפות אלו לא מתגלות כלל, או מתגלות רק זמן רב לאחר השלמתן, ואפשר לשאר שלא מעט גורמים שנפלו למתקפה שכזו בוחרים שלא לדווח עליה מחשש לפגיעה תדמיתית.
המתקפות המפורסמות ביותר שביצעו האקרים בשירות מדינות בשנים האחרונות כוללות מתקפה מאסיבית של האקרים סינים נגד חשבונות ג'ימייל ב-2009, שהובילה להחלטת גוגל לסיים את פעילותה הצרכנית בסין ב-2010, ומתקפה של האקרים שפעלו בשירות קוריאה הצפונית נגד שרתי אולפן הסרטים סוני, במחאה על הפצת סרט שלועג למנהיג המדינה קים ג'ונג-און.