$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

הסוללה שלך מרגלת אחריך

ניתן לזהות משתמשים על פי מצב הסוללה שלהם, בטייוואן לא אוהבים שאובר משקרת להם, ועוד גניבה של ביטקוין מרסקת את המטבע

יוסי גורביץ 14:5403.08.16

הדרך לגיהינום רצופה...

במקור, זה היה אמור להיות דבר חיובי. מה יקרה, תהו כמה מתכנתים, אם האתר שלך יוכל לזהות מה מצב הסוללה של הגולש שמגיע אליו? הוא יוכל להציע לו גרסה של האתר שמותאמת לצרכיו. הסוללה מחרחרת? נציג לך גרסה רזה של האתר. הסוללה מלקקת את השפתיים כמו טייקון אחרי עוד תספורת? קבל את הכל, כולל פרסומות הווידיאו. וכך, תקן חדש ל-HTML החל לבחון את מצב הסוללה של המשתמש , והדפדפנים הגדולים מיהרו לאמץ אותו. הגיוני.

 

מה הסוללה שלך אומרת עליך? מה הסוללה שלך אומרת עליך? צילום: שאטרסטוק

 

רק מה, תוך לא הרבה זמן הסתבר שהמידע על מצב הסוללה יכול לאפשר לזהות את המשתמש. נניח שאתה מפעיל עמוד אחד בפיירפוקס ועמוד אחר דרך VPN וכרום במכשיר שלך. טכנית, שני האתרים לא יכולים לדעת שמדובר באותו המכשיר. אבל אם שניהם יריצו את אותה המודעה, היא תזהה שמדובר במכשיר אחד.

 

חוקרי אבטחה מצאו לאחרונה שיש לפחות שני סקריפטים ברשת שהתפקיד שלהם הוא לזהות את המשתמש על פי מצב הסוללה שלו. ואלה סקריפטים לא מתוחכמים או עוינים במיוחד. אם מישהו באמת מחפש אתכם – בין אם מדובר בחברה מסחרית שרוצה למכור לכם משהו בכל מצב, בין אם מדובר בארגון פשע או ארגון ביון – אז הסוללה שלכם יכולה גם להסגיר אתכם. כיף.

 

לא לשקר לנו, בבקשה

ממשלת טייוואן הודיעה כי בימים הקרובים היא צפויה להורות לאובר להפסיק את פעילותה במדינה, זאת לאור העובדה שאובר שיקרה בגסות באשר למהותה. מהודעת ממשלת טייוואן עולה שאובר נופפה שם בצ'יזבט העתיק שלה, על פיו היא "פלטפורמת טכנולוגיית מידע מבוססת רשת", בעוד שהממשלה גילתה שבפועל, היא מפעילה שירות מוניות.

 

אובר. לא קוראת לעצמה חברת מוניות אובר. לא קוראת לעצמה חברת מוניות צילום: בלומברג

 

בטייוואן לא אוהבים שמרמים אותם, כך שבקרוב אובר תוכל להוסיף את המדינה לרשימת המקומות שהפעילות שלה בה נאסרה. כמובן, זה שנאסר עליה לפעול שם לא אומר שהיא תפסיק; היא הפרה איסורים כאלה כמעט בכל מקום. היא תהיה זכאית לערעור והנציגים שלה כבר משמיעים את הטיעונים הקבועים על "חדשנות" ועל "צורך בדיאלוג משמעותי" מצד הממשלה ביחס לחברה.

 

בקניה, בינתיים, הודיעו מאות נהגי אובר על שביתה, לאחר שאובר הודיעה חד צדדית על כך שהיא מורידה את מחירי הנסיעות שלה ב-35%. הכסף הזה, כמובן, יגיע לא מהכיס של המנכ"ל שלה אלא מהכיס של הנהג הקטן. אז הנהגים שובתים.

 

זה בפני עצמו לא היה מעורר עניין, אלמלא העובדה שהוא סותר את הטענה הקבועה של אובר: לא רק שהיא טוענת שהיא "חברת טכנולוגיה" ולא חברת מוניות, היא גם מתעקשת שהנהגים אינם העובדים שלה אלא קבלנים עצמאיים. ובכן, קבלן עצמאי יכול לקבוע את המחיר שלו בעצמו. הוא לא מקבל הנחיות מחברה שלכאורה לא קשורה אליו. העובדה שהחברה מנחיתה הנחיות כאלה, ומצפה שיצייתו להן, אומרת כל מה שצריך לומר על השאלה האם נהגי אובר הם עובדים או קבלנים עצמאיים.

 

מותק, המטבע התכווץ

המטבע הווירטואלי ביטקוין, שבית משפט קבע לאחרונה שכלל איננו מטבע, התרסק אתמול (ג') ואיבד 20% מערכו. כדי שזה יקרה למטבע אמיתי, צריך להתרחש אסון לאומי כמו פלישה צבאית; במקרה של הביטקוין, מספיק שיפרצו לאחת הבורסות שלו, מה שקורה כל כמה חודשים.

 

 צילום: בלומברג

 

הקורבן לתקיפה הפעם היא Bitfinex, שעל פי דיווחיה נגנבו ממנה 119,756, שהיו בשעת הגניבה שווי ערך ל-77 מיליון דולר. הקורבנות יכולים להתנחם בכך שהכסף שנגנב מהם שווה עכשיו הרבה פחות.

 

לטענת הבורסה, היא השתמשה בשיטות הגנה מתקדמות והציבה קו הגנה נוסף: עדכון שלה על כל ניסיון למשוך כמות גדולה של ביטקוין. קו ההגנה הזה לא עבד וכעת היא מנסה לברר למה. החברה הודיעה שהיא פנתה לרשויות החוק – מה שיכול לעכב אם לא למנוע את היכולת של משתמשים בבורסה למשוך את הביטקוינים שלהם.

מצב הפריצות החמיר עד כדי כך שכבר נשמעות ההמלצות שהדבר הבטוח ביותר הוא לשמור את הביטקוין שלך בארנק דיגיטלי משלך, לא באיזו בורסה, ושרצוי שהוא לא יהיה מחובר לרשת. אם זה המצב, לא כדאי פשוט לפתוח חשבון בנק?

 

קצרצרים

 

1. מועצת העיר סן פרנסיסקו הפילה את ההצעה להטיל מס של 1.5% על חברות הייטק ששוכנות בעיר. ההצעה נועדה לפצות על הנזק שגורמות החברות לעיר: בעקבות כניסתן של החברות הגדולות לעיר, זינקו מחירי הדיור באופן פרוע והעיר נחשבת כעת אחת מהפחות שוויוניות בארה"ב. הכסף שהיה מתקבל מהמס היה מיועד לאפשר לתושבים הוותיקים, שנאלצים לנטוש אותה, דיור במחיר סביר. החברות נעמדו על הרגליים האחוריות וייללו שהמס יפגע בצמיחה שלהן – כאילו שהן משלמות מסים ולא עושות תרגילים איריים למיניהם. ומה על הצמיחה של סן פרנסיסקו?

 

בניין מגורים להשכרה בעמק הסיליקון בניין מגורים להשכרה בעמק הסיליקון צילום: פייסבוק

 

2. הקיץ הגיע, ואיתו הידיעות הקבועות על טביעות ואייפונים מתלקחים. רוכב אופניים מאוסטרליה יצא לרכיבה בסוף השבוע כשהאייפון 6 שלו בכיס מכנסיו הקצרים. בשלב מסוים הוא נפל מהאופניים, וכמו להוסיף חטא על פשע, הטלפון שלו התלקח וגרם לו כוויות קשות. האיש העלה תמונות של הכוויות לטוויטר ובחוסר טעם מסוים, גם הבי.בי.סי מביא אותן; ראו הוזהרתם. האיש רוצה שאפל תעשה יותר כדי להעלות את המודעות לנושא של המכשירים המתפוצצים שלה, בדגש על הסוללות שלהן. בשנים האחרונות מספר האייפונים שהפכו לזיקוק מאולתר בירידה, אבל התגובה של אפל קבועה: אין תגובה.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

3. מכירים את המצב הזה, שבו מבוגרים מנסים להראות לצעירים שלגמרי מחוברים ומגניבים? אז זה מה שקרה לאוניברסיטת איידהו. כחלק מלימודי הכושר הגופני שלה – תחום שבארה"ב נלקח הרבה, הרבה יותר ברצינות מאשר ברפובליקת השווארמה שלנו – סטודנטים יוכלו מעתה, לצד תחומים קלאסיים כמו ריצה או מחניים, לבחור בקורס "פוקמון 101" (שם בלתי רשמי, בינתיים.) למה לעזאזל זה ספורט? ובכן, אתה אמור ללכת. ולעשות את זה בחוץ. ומארגני הקורס טוענים שהוא בונה את תכונות המנהיגות שלך. מי כותב להם את החומר הזה, יועץ מטעם החברה?

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x