הכישלון של גוגל: החברה בוחנת את עתידו של פרויקט הסיבים שלה
פרויקט תשתיות האינטרנט של ענקית הטכנולוגיה מתקשה להתרומם. החברה נמצאת באיחור ניכר ביחס לתחזיותיה ורק שש ערים בארה"ב נהנות משירותי אינטרנט במהירות גבוהה שהיא מספקת
אלפבית, חברת האם של גוגל, תצמצם את השקעותיה בפרויקט תשתיות האינטרנט שהיא מובילה בארה"ב. מדיווח של "הוול סטריט ג'ורנל" מהיום (ב') עולה שהפרויקט, שהושק ברעש גדול לפני כשש שנים, נמצא באיחור ניכר ביחס לתחזיות המקוריות.
- הכלי החדש של ווייז שיחסוך לכם פקקים בדרך להופעה
- גוגל תחת התקפה: מואשמת שמחקה את פלסטין מהמפות שלה
- המתיחה שטלטלה את טוויטר
אחת הסיבות העיקריות לשינוי האסטרטגי אותו שוקלים בגוגל פייבר היא שהנחת הקווים דורשת השקעה מסיבית בעבודות חפירה על מנת להניח את הסיביים. החברה לא ציפתה לעלויות ולבעיות שנוצרו במשך השנים. "אם יש לך ניסיון של 150 שנה בעסקי הטלקום, העלויות האלה לא מפתיעות", מסביר ג'ונתן רייכנטל, סמנכ"ל הטכנולוגיות של עיריית פאלו-אלטו בקליפורניה, "אבל אם אתה חברת תוכנה שנכנסת לעסק הזה בפעם הראשונה, מדובר בעולם חדש לגמרי".
פרויקט הסיבים של גוגל עורר תקווה גדולה בקרב ערים שהיו מחוץ לתכניות האינטרנט המהיר של חברות התקשורת האמריקאיות. אלה נעו לאט מדי לטעמם של רבים והפרויקט של גוגל הפך למשאלת לב של ערים רבות ברחבי המדינה.
בתחילתו של הפרויקט, הגישו את מועמדותן יותר מ-1,000 ערים, אולם גוגל הצליחה לפתוח את השירות בעיר קנזס סיטי רק כשנתיים לאחר מכן. כיום הפרויקט נמצא בהפסד ועל פי ההערכות החברה מוציאה כ-280 מיליון דולר ברבעון על פיתוחו.
המעבר לשימוש באינטרנט אלחוטי במקום בסיבים אופטיים צפוי להתבצע בכתריסר ערים, והחברה מתכננת להוסיף עוד 12 ערים אם הוא יתברר כפתרון ראוי. בנוסף, שוקלים בגוגל לבקש השתתפות של עיריות וחברות תשתיות מקומיות על מנת לקדם את הנחת הסיבים. פתרון נוסף לעלויות האסטרונומיות הוא שימוש בתשתיות קיימות, ניסוי כזה מתבצע בסן פרנסיסקו ובחלקים של אטלנטה.