המניות של סיסקו בצניחה לאחר פרסום הדוחות
מניית ענקית התקשורת איבדה כ-4% לאחר פרסום דו"ח הרבעון הראשון 2017. הסיבה העיקרית היא צמיחה איטית מהמצופה וגידול בעלויות הרה-ארגון
- הרכישה הגדולה של סיסקו גובה מחיר מעשרות עובדים בישראל
- דיווח: סיסקו ו-IBM בוחנות את רכישת אימפרבה
- פרצה חמורה חדשה נמצאה במערכות של סיסקו
עבור סיסקו, זה הרבעון הראשון בשנה הפיסקלית 2017. החברה דיווחה בסך הכל על רווח של 61 סנט למניה, לעומת תחזיות האנליסטים שצפו 59 סנט, והכנסות בגובה 12.4 מיליארד דולר, לעומת ממוצע התחזיות שעמד על 12.33 מיליארד דולר. זאת עליה של אחוז בהכנסות.
אבל המניה עדיין רושמת ירידה, כאמור, בגלל התחזיות המאכזבות. סיסקו חוזה כעת כי הכנסותיה ברבעון הנוכחי ירדו ב-2% עד 4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, בעוד שהשוק העריך כי סיסקו דווקא תמשיך את מגמת הצמיחה האיטית שלה, ותרשום צמיחה של 2%. סיסקו גם מעריכה כי הרווח למניה שלה יעמוד רק על 55 עד 57 סנט ברבעון הקלנדרי הרביעי של 2016, בעוד שהשוק העריך דווקא כי סיסקו תדווח על 59 סנט למניה.
בעקבות הירידה במניה היא נסחרת כעת לפי שווי של 30.2 דולר, אבל עבור סיסקו, עדיין מדובר בעליה של 11% מתחילת השנה. למרות קצב הצמיחה האיטי יחסית, שנובע בעקבות הירידה בביקוש לציוד תקשורת, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי חברת התקשורת הותיקה והמהפך האיטי שלה מחברת ציוד תקשורת לחברת שירותים.
המהפך הזה מגיע, עם זאת, עם מחיר אנושי מאוד כבד. באוגוסט החברה הודיעה על גל פיטורים גלובלי נוסף של 5,500 איש, כאשר מתוכם מאות פוטרו בישראל. למרות שהחברה רכשה השנה את קלאודלוק הישראלית והקימה מרכז מחקר ופיתוח נוסף בתל אביב והרחיבה את המרכז שלה בבאר שבע, מצבת כוח האדם בסיסקו ישראל ממשיכה לרדת. בין השאר החברה סגרה את המרכזים שלה בנתניה ובחיפה ולאחרונה גם סגרה חלק משמעותי מפעילות חברת NDS הותיקה במרכז הפיתוח בירושליים.
ערוצי ההכנסות החדשים של סיסקו גם אינם צומחים מהר מספיק על מנת לפצות את הירידה בפעילות וביקוש לציוד התקשורת של סיסקו, שהוא עדיין ערוץ ההכנסות העיקרי של החברה. 47% מהכנסות החברה מגיעות ממכירת ציוד תקשורת, כאשר חטיבת השירותים אחראית על 24%.