דרום קוריאה: בפעם השנייה בתוך שבועיים המשטרה פשטה על משרדי סמסונג
הפשיטה בהמשך לחקירת השוחד והשחיתות בה מעורבים בכירים בחברה. במקביל, נערכה פשיטה גם על משרדי NPS, חברת הפנסיה הגדולה ביותר בדרום קוריאה והשלישית בגודלה בעולם
במרכז הפרשה נמצאת צ'וי סון-סיל, בתו של מנהיג הכת צ'וי טא-מין. צ'וי היא חברת ילדות ויועצת קרובה של נשיאת דרום קוריאה, פארק ג'ון-הייה. לפי החשד, צ'וי השתמשה בקשרים הקרובים שלה לנשיאה על מנת להשפיע על מינויים פוליטיים אבל גם לסחוט עשרות מיליוני דולר מכמה מהחברות הגדולות בקוריאה, בכך שהבטיחה להם טובות הנאה וקשרים לנשיאה.
סמסונג היא אחת מעשרות החברות שלפי החשד הביעו כספים בצורה עקיפה וסודית לצ'וי. יחד איתה ניתן גם למצוא את LG, יונדאי ו-SK. בכירים בכל החברות האלו, כולל ל-לי ג'יי-יונג, היורש הצפוי לאימפריית סמסונג, נחקרו באופן אישי בפרשה. באופן ספציפי, החשד הוא שסמסונג העבירה כספים לתמיכה באירוע ספורט שארגנה צ'וי, כאשר בפועל 3.1 מיליוני דולר מכספי התרומה של סמסונג הועברו לידי צ'וי.
בפשיטה הקודמת, הבכיר בסמסונג שהיה במרכז החקירה היה פארק סאנג-ג'ין, סמנכ"ל חטיבת הקשרים העסקיים בסמסונג שככל הנראה אישר את התרומה לקרנות הצדקה של צ'וי שארגנו את אירוע הספורט. במקרה הזה, סמסונג לכאורה תמכה בקבוצת מירוצי הסוסים של המשלחת האולימפית של קוריאה לאולימפיאדת טוקיו 2020. בפועל, הכסף הגיע למימון הטיפולים הרפואיים של הסוס של הבת של צ'וי.
הפשיטה הפעם מתמקדת בנדבך נוסף בשערורייה, שמתרחבת ללא הפסקה – וככל הנראה, לי עצמו – אחד מהאנשים החזקים בסמסונג – נמצא על הכוונת. לפי סוכנות הידיעות יונהאפ, החוקרים חושדים שצ'וי הייתה מעורבת בתיווך המיזוג הענק בשנה שעברה בין C&T ו-Cheil, שתי חברות שנמצאו תחת שליטה עקיפה של סמסונג. יונהאפ טוענת שהמיזוג, שספג דאז ביקורת נוקבת בתקשורת הקוריאנית, נתן ל-לי שליטה כמעט מוחלטת בחטיבת הסמארטפונים של סמסונג.
המיזוג אושר לבסוף, למרות ההתנגדות הפומבית של מספר משקיעים, בזכות התמיכה של NPS - חברת הפנסיה הגדולה ביותר בדרום קוריאה והשלישית בגודלה בעולם, המחזיקה בנכסים בשווי של 460 מיליארד דולר. בין השאר, NPS היא בעלת המניות הגדולה ביותר ב-C&T. החוקרים שפשטו הבוקר על משרדי סמסונג פשטו גם על משרדי NPS, וחקרו בין השאר את הונג וואן-סאן, שהיה סמנכ"ל הכספים של NPS עד תחילת השנה.