היפוך מגמה: קיפאון במכירות הסמארטפונים ב-2016
שיעור הצמיחה הגלובלי במכירות הסמארטפונים צפוי לעמוד השנה על 0.6% בלבד, לאחר צמיחה של 10% בשנתיים האחרונות. שיעורי צמיחה גבוהים יחסית נרשמים רק במכירת סמארטפונים מתקדמים
סמארטפונים הם כבר לא הימור בטוח: לפי חברת המחקר IDC, שנת 2016 הקפיאה את קטר הצמיחה של תעשיית הטכנולוגיה העולמית. אחרי שנים של צמיחה היסטרית, מכירות סמארטפונים לא רשמו כל שינוי במהלך 2016.
- מובייל תחילה: שינוי מהותי באלגוריתם מנוע החיפוש של גוגל
- האם שינוי הבעלות על יבוא וואווי לארץ יוביל להורדת מחירי הסמארטפונים?
- דיווח: כך ייראה הסרפס פון החדש של מיקרוסופט
הנתונים על מכירות 2016 אינם סופיים כמובן – אבל הם מתפרסמים כחלק מהתחזית העתידית של IDC לשוק הסמארטפונים ב-2016 עד 2020. לפי IDC, השנה ימכרו 1.445 מיליארד סמארטפונים ברחבי העולם. זהו שיעור צמיחה גלובלי אפסי כמעט של 0.6%, והוא מפתיע במיוחד בהתחשב בכך שהתעשייה צמחה ביותר מ-10% בשנים 2015-2014.
מכירות מכשירי אנדרואיד, לפי הערכות IDC, יעלו ב-2016 ב-5% בלבד, לעומת 9% לפני כשנה. אפל, שדווקא צמחה ב-2015 בצורה נאה בזכות מכירות מוצלחות בסין וחדירה מהירה לשוק שם, איבדה 11% מהשוק שלה השנה ומכרה 206 מיליון מכשירי iOS בלבד.
IDC גם מעריכה שבשנים הקרובות המגמות האלו ימשיכו בצורה יציבה למדי – אפל תתייצב על קצב מכירות של 240-200 מיליון מכשירים מדי שנה, אנדרואיד תצמח ב-4%-5% מדי שנה ואילו שאר מערכות ההפעלה – ובעיקר ווינדוס פון – ימשיכו לאבד את מעט נתח השוק שיש להן כעת ויעלמו לחלוטין מהמפה. ווינדוס פון, שהחזיקה לפני כשנה ב-3% מהשוק, מחזיקה כיום ב-0.6% ואם המכשיר עדיין יהיה קיים ב-2020, תחזיק ב-0.1% בלבד. השאלה הגדולה, אומרת IDC, היא האם הכניסה של גוגל לשוק החומרה השנה (עם מכשירי הפיקסל פרי פיתוחה) יביא לזעזוע בשוק, בדומה לאיך שכניסת מיקרוסופט לשוק החומרה זעזעה את שוק הטאבלטים (והביאה לקריסה של מערכת ההפעלה ווינדוס RT).
נקודת האור בדו"ח, לפי IDC, היא שיעורי הצמיחה הגבוהים יחסית במכירות סמארטפונים מתקדמים, בעיקר כאלו המותאמים לרשתות דור רביעי, במדינות עולם שלישי – במיוחד בדרום-מזרח-אסיה ודרום אמריקה. החדירה של רשתות דור רביעי למדינות אלו מביאות לזינוק במכירות של עשרות אחוזים ומעודדים את המשתמשים לשדרג בקצב מהיר יותר. במדינות מערביות, מכשירים אלו מייצגים כבר 94% מהשוק השנה, אבל במדינות עולם שלישי הן נעים בין 60% ל-80% בלבד, כך שיש עדיין מקום לשדרוגים.
"עלויות שדרוג הרשתות לדור רביעי, שהן גבוהות מאוד לעומת פריסת רשתות דור שלישי, עיכבה את הפריסה במדינות עולם שלישי" אמרה מליסה צ'או, כותבת המחקר ב-IDC. "אנחנו רואים כעת שזה משתנה, בעיקר בשווקים קריטיים כגון הודו".