הרשות להגבלים עסקיים בודקת את התנהלותו של גיל שרון
הרשות בוחנת האם בראיון שנתן שרון, היו"ר המיועד של גולן טלקום, בתחילת ינואר לגלי צה"ל היה רמז לתיאום מחירים עם החברות המתחרות בשוק. שרון אמר כי תעריפים של 30 שקל הם לא מחירים סבירים המאפשרים קיום לאורך זמן
הרשות להגבלים עסקיים בוחנת את התבטאותו של מנכ"ל פלאפון לשעבר והיו"ר המיועד של גולן טלקום גיל שרון לפיה הוא רמז כי מחירי הסלולר צפויים לעלות. הרשות בוחנת האם בהתבטאות זו יש חשד לפגיעה בתחרות ותיאום מחירים עם החברות המתחרות בשוק.
- גולן טלקום עתרה לבג"ץ נגד נתניהו: נגוע בניגוד עניינים
- גם בינואר: לקוחות גולן טלקום מצביעים אי־אמון
- עסקת גולן טלקום בסיכון: אקספון הגישה בקשה לצו מניעה נגד סלקום
יממה לאחר הכרזת העסקה, בתחילת ינואר התראיין שרון לגלי צה"ל ואמר כי " אני חושב שהמחירים בישראל באופן כללי הם נמוכים בצורה קיצונית ומרכיבי החבילות הם גדולים מאוד, בכמות ה-DATA, הגלישה והשיחות ללא הגבלה הניתנת ללקוחות. תעריפים של 30 שקלים כולל מע"מ, שזה הרבה פחות מ-10 דולר, הם לא מחירים סבירים המאפשרים קיום לאורך זמן של חברות ואני מדבר גם על החברות הגדולות בענף שלמעשה אינן מרוויחות היום בשירותי הסלולר. אני מניח שעל מנת שהענף הזה יוכל להמשיך להשקיע בתשתיות, כרגע ישראל שהייתה בעבר מובילה בפיתוח תשתיות הסלולר נמצאת הרחק מאחור. דור 4 טרם הושלמה פריסתו בישראל שזה דבר בלתי סביר, כאשר בפתח עומדים דור 4.5 ודור 5 ולא יהיו לחברות משאבים כלכליים להמשיך בפיתוח ובניית הרשתות ולכן ככל הנראה המחירים בישראל חייבים לעלות לאזורים יותר ריאליים".
ברשות להגבלים עסקיים לא אהבו את ההתבטאות של שרון כבר אז והחליטו לצרף אותה למערך הבדיקות אותה מבצעת הרשות בטרם תחליט אם לאשר את העסקה או לא. כזכור, כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", שרון ביחד עם אלקטרה צריכה מקבוצת אלקו, רכשו את גולן טלקום תמורת 350 מיליון שקל ובמקביל חתם עם סלקום על הסכם שיתוף רשתות בעלות של 200-220 מיליון שקל בשנה למשך 10 שנים, כאשר החוב הגדול של גולן לסלקום על אירוח ברשת, בהיקף של 600 מיליון שקל, הוסר מהשולחן אך במידה ובמהלך העשור הקרוב תחליט אלקו לשבור את ההסכם עם סלקום היא תהייה מחויבת לפצות אותה ב-600 מיליון שקל.
מגיל שרון טרם נמסרה תגובה.